Zondag 04 April | Dag 59 | 754 KM | € 15.317

Serieus nog steeds spierpijn van het tuinieren van 2 dagen geleden. Het is wel duidelijk dat sommige spieren lekker ontwikkeld zijn geworden maar daarentegen andere verre van.

Han is even zijn was wegbrengen en komt terug met 3 stukken bananentaart. Nou dan doen we dit maar als ontbijt?

Mandy belt, een vriendin van haar woont op Texel en is vandaag jarig. Of wij tijd hebben om iets leuks te kopen en haar te verrassen? Tuurlijk leuk, doen we! Op zoek naar een reuzen paashaas op paasei. Het lijkt wel of dit niet meer bestaat? Vroeger kon je toch van die leuke/ mooie paaseieren kopen maar die zijn hier gewoon niet te vinden.

Sander heeft het een en ander aan paas artikelen bij een vriendin weggehaald maar het was nog niet kado waardig. Lang leve de Jumbo, daar hebben ze best leuke planten en bloemen, dus hebben we zelf wat in elkaar geknutseld. Daardoor schijnen wij daardoor bij het oudste hofje van de wereld te zijn (zegt dorpsgek Sander)

Bij elkaar geraapt kado maar komt uit een goed hart

Op naar de jarige! Haar straat is zo nieuw dat deze niet op google maps te vinden is en Han onze Texelaar wist ook niet waar we deze konden vinden. Maar met een beetje doorzettingsvermogen en andere sites kom je er uiteindelijk ook.

Shari was helemaal verbaasd, staat daar ineens de vader van Mandy voor haar deur in zijn groen jassie. Ik kom er achteraan met het kado, leuk ook om elkaar weer te zien was een tijd geleden.

Happy birthday Shari 💋

Dan wordt het tijd om te wassen, dit doen we bij Sander, wasmiddel en wasverzachter staat al klaar. Dit is altijd weer zo’n heerlijk moment! Daarna gaan we een boswandeling maken, geen strand want mijn “dikke” broek zit in de wasmachine dus met mijn dunnen broek op het strand leek mij iets te stoer. En dan even een raspatat halen, dat moeten we geproefd hebben.

Horen we ineens, he hoe gaat het met lezen? Met lezen??? Ah het zijn de mensen van de Pearl van 2 dagen geleden. Grappig dat je als je als 4 daagse import gedag gezegd wordt.

Via Han raken we aan de praat met Peter, hij is zijn dochter aan CF verloren op 7 jarige leeftijd. Dan beseffen we als te meer hoe belangrijk het is wat we aan het doen zijn.

We gaan weer naar huis want er moet erwtensoep gemaakt worden én de hamburgers moet ook nog soldaat gemaakt worden. We groeien helemaal dicht, we komen dikker terug dan dat we weggingen zo lijkt het voor nu.

Dus hamburger na de raspatat, daarna een gembermousse met kersen en daarna erwtensoep. Behoeft verder geen uitleg toch? Roept de buurvrouw (een Rotterdammert), heb je mijn kleintjes al gezien? Uh nee, ik kijk over de schutting en wat lopen daar? 2 lammetjes 😍 Ahh geweldig mag ik even? Tuurlijk, nou ik zat binnen 2 seconden in de buurtuin. De ene was een dag oud …

Verliefd ❤️

Het andere lammetje is één dag oud, die mist nog een beetje zijn moeder en zijn nieuwe moeder is even naar binnen dus in de war.

Ik krijg gelijk schapen uitleg. Een schaap heeft maar 2 spenen en als een schaap 3 lammetjes krijgt wordt dat penibel. Dus de 3e moet gevoed worden met de fles. Dat is ook precies wat ik later op de avond ga doen!

Peet ging even “nadenken” en Han en ik hebben erwtensoep gebracht naar de kotter waarvan we de vis hadden gekregen vrijdag. Geweldig dat eilandleven. De jongens gaan vandaag weer voor een week weg.

Daarna was ophalen bij Sander, het hing al te drogen aan de waslijn 👍🏻

Lekker fris weer 😜

Nog even langs bij het strand …

Brrrrr alles voor de Stichting 😜

En dan vol gas naar huis, ik moet de fles geven aan mijn buurlammetjes. De buurvrouw werkt op de boerderij en morgen gaan wij mee om haar te helpen en de boerderij te leren kennen. We zijn benieuwd.

Nou, al met al lijkt het gewoon een drukke dag, maar wel weer een hele leuke!

Eén gedachte over “Zondag 04 April | Dag 59 | 754 KM | € 15.317

  1. Hoi Chel en Peet .
    Weer vol met leuke dingen voor morgen l en dat is prima om te lezen , ik hoor alleen dat het weer voor morgen te wensen over laat ! Als ik de berichtgever moet geloven !
    In ieder veel plezier op de boerderij .
    Tot horens .

Geef een reactie