Dinsdag 30 Maart | Dag 54 | 702 KM | € 13.838

Wat een heerlijk begin van de dag, lekker geslapen in een niet te warme kamer, heerlijk!!!

Dat is ons uitzicht, dan kan je toch niet anders als lekker wakker worden???

Eff ontbijten, omdat wij alleen in de B & B waren hebben we ontbeten aan een heuse eettafel. So da’s lang geleden! We hadden aangegeven niet te veel te willen maar dat is weer niet gelukt. Willen jullie nog extra voor de lunch nee hoor dit is voldoende, zeker? Ja zeker!

We nemen net iets te laat afscheid van Adrie, zij heeft voor ons een topverblijf verzorgt. Ik had Adrie gisteren al verteld dat we vandaag op de foto zouden gaan en half enthousiast deed ze met ons mee 😁

Adrie, je bent op een heel natuurlijke manier een top gastvrouw! En jullie pand is helemaal geweldig! En dan ook nog aan de haven …

Route uitgestippeld richting Den Helder, wij besluiten om vandaag te gaan slapen bij Van der Valk Wieringenmeer.

Maar eerst moest er nog een administratief dingetje opgelost worden. Even bellen met Jeoen, natuurlijk heb ik het zelf weer verkloot omdat ik altijd zelf dingen uit wil proberen 😬

Alsnog op weg, we moeten nog even boodschappen doen in de winkelstraat en raken de praat met een dame die 3x voor een goed doel heeft gelopen en gefietst. Helaas door dit leuke gesprek zijn we vergeten een foto te maken maar wat een mooie verhalen had zij!

En echt de route inslaan. We hadden gisteren al en paar keer iets gehoord over “de ambtenaar” De ambtenaar is een windmolen (en daar heb je er veel van hier) die aan het einde van de stad lijkt te staan … Deze is echter zo groot dat deze een serieus eind van deze stad vandaan staat.

De ambtenaar keer 2 😂

We zijn van de gele borden waarop staat dat er wegomleidingen zijn, ook voor fietsers. Wij treffen een dame met de fiets aan de hand en vragen denkt u dat wij daar door kunnen lopen? Ah ik denk het wel! Tis toch een dingetje, met de auto keer je gewoon om maar lopend even omkeren en een andere route nemen is toch net even iets anders.

Beslissing nemen, wij nemen de gok. Het is inmiddels lekker warm, strakblauwe lucht, kleding aan de rugzak gehangen dus wat kan ons gebeuren?

We komen aan bij verkeersregelaar 1, Tim, wereldvent, leuk grappig en enthousiast. Doneert ook gelijk 10 euries dus helemaal goed. Ze zijn ergens aan het asfalteren maar misschien kan je er wel langs lopen?

Tim, dank je wel voor je donatie!

We moeten nog een tijdje over deze weg totdat we verkeersregelaar 2 tegen het lijf lopen. We mogen deze weg echt niet vervolgen? Oké wat dan? Nou je loopt hier even naar links en dan naar rechts en dan weer links … Eff serieus. Dat is gewoon 5 KM om en dat is lopen niet zo tof.

Geen keus en gaan, komen we na 4 KM verkeersregelaar 3 tegen. Ook hier mogen we ons pad niet vervolgen. Mag wel maar waarschijnlijk kunnen onze schoenen het niet aan ivm met net vers asfalt. Wat doe je dan? Of zwaardere schoenen of nieuwes, klinkt allebei niet echt aanlokkelijk dus we lopen weer om.

Dick, de brenger van slecht nieuws.

Uiteindelijk bereiken we dankbaar onze slaapplek voor vandaag, hoerraaa!

We zijn er 💪💪💪

En wij willen graag aandacht geven aan Barbara Wapenaar, franchisenemer van Restaurant De Beren Maassluis. Barbara heeft in de maand maar 1500 KM gefietst op haar elektrische bakfiets om haar collega beren ondernemers een hart onder de riem te steken en dat helemaal alleen! Chapeau Bar 💪 Daarbij heeft zij aandacht gevraagd voor onderstaande petitie:

Horecavrij petitie logo 2000 1500

Heropening horeca is Nationale Feestdag

8.082 ondertekeningen

Als de horeca weer open mag dan moeten we dit GROOTS vieren! En niet alleen dit jaar, we moeten deze ‘Horecavrij-dag’ ieder jaar opnieuw vrij zijn om van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat van de horeca te genieten. Horeca is meer dan eten en drinken: de horeca verbindt mensen en is er voor de spontane momenten en ontmoetingen in het leven.

Deel je deze mening? Laat je horen op www.horecavrij.nl

Slaap lekker lieve volgers tot morgen 😘

Geef een reactie