Maandag 29 Maart | Dag 53 | 685 KM | € 13.805

Jammer, de wind is niet afgenomen. Marjo van B&B “Te Warskip bij Blok Vis” vernemen we het blijde nieuws dat we vandaag wind tegen hebben dat ons haar in ieder geval niet voor onze ogen zou waaien. En ze komt ook het ontbijt brengen, enorme mand! Ojee we hadden gister nog aangegeven niet te veel. Het was een heerlijk ontbijt met eitjes van de kippen die bij ons voor de deur staan.

Lekkere verse eitjes 🙃

We krijgen het interview wat we donderdag hebben gegeven in Urk digitaal binnen. Leuk!

Artikel in Het Urkerland, blijkbaar een avondkrant we krijgen ineens allerlei berichten binnen van Urkers die we hebben leren kennen, zo leuk 👍🏻

Inpakken en wegwezen, in de beentjes … Nou allemachtig, de wind lijkt nog harder dan gister. Het was gewoon een gevecht.We hebben niet zo’n lange tocht vandaag. Zonder omwegen rond de 9 KM. De mooiste route is wederom over de dijk zeggen ze… met windje tegen? We lopen bij de eerste mogelijkheid de dijk te betreden stug door, we besluiten nog even onderdijks te blijven en in de beschutting van de huizen te blijven lopen. Ook dat houdt uiteindelijk op dus hup die dijk op. Eerst hadden we deze lucht …

Somber maar wel mooi!

Vrij snel komt het zonnetje door en lopen we net een supermooi gebied in met heel veel vogels (maar die zie je niet op de foto helaas)

John en Marion leuk gesprek!

Is zo’n gesprek leuk ja! Het is motiverend en laten we eerlijk zijn wij lopen al meer dan 7 weken veelal met z’n tweetjes te lopen. Af en toe is de gespreksstof gewoon even op, maar dat geeft niet zolang het geen vervelende stilte wordt.

En door, het wordt steeds lekkerder weer maar wees niet te blij de wind is er nog steeds. Is normaal in dit gebied dus blijkbaar kan je er gewoon aan wennen?

Even liggen 😁

Onderweg even een slaapplaats regelen, we komen er over een uurtje aan is dat oké? Met de auto? Nee lopend. Lopend? Ja mevrouw wij hebben tegenwoordig weinig ruimte nodig … Gefikst we kunnen weer slapen vanavond.

Medemblik is ook weer zo’n leuk stadje, zeker als er een blauwe lucht boven hangt. Even de tassen binnenzetten en dan gaan we boodschappen doen. Leuke winkelstraat! De Spar binnen en dan nog wat te eten, het meeste is dicht op maandag of hebben alleen broodjes… We gaan naar de Keurslager, zou deze magnetron maaltijden hebben? Ja hoor, stamppot spinazie met een gehaktbal & witlof ham/kaas/ aardappels & worstje. En Thaise Kippensoep.

We lopen langst het eerste horecabedrijf na de brug. Deze meneer verteld dat hij het goed doet tijdens deze criris. Maar 40 zitplaatsen binnen en nu veel take away van wandelaars en fietsers. Nou da’s mooie om te horen, een positief verhaal, daar houden wij van 😇

Positieve berichten!!!

Lekker naar huis, we hebben trek, dit is ons uitzicht …

Wij vinden het een plaatje

Op naar Texel, we hebben ingezet op donderdag of vrijdag dat we daar aankomen. Eerst langs Pieter in Den Helder die we bijna 3 jaar geleden hebben leren kennen bij flottielje zeilen in Turkije en dan op bezoek bij Sander die kennen we al heel lang, komt uit Rotterdam en woont tegenwoordig op Texel.

Het wordt lekker weer de komende dagen, hogere temperaturen en het enige wat ik denk is waar ga ik die kleding laten als het te warm is ??? We zitten weer in zo’n periode dat je bijna dagelijks de plank qua gevoelstemperatuur mis slaat. Dat vond ik normaal al erg maar nu weinig keus? Ik vind het al weer spannend.

En net als ik wil afsluiten krijgen wij allen het bericht binnen dat Bibian is overleden 🌹 Iedereen krijgt zijn of haar pakketje in het leven, de een wat eerder dan de ander, de ander groter of erger dan de ander. Bibian, wat moet jij bizar veel meegemaakt hebben en de manier waarop jij daarmee om bent gegaan? Wij hebben daar diep respect voor, je moet het maar kunnen.

Voor ons door het laatste bericht een avond om niet te vergeten waar wij waren op dat moment.

Tot morgen lieve volgers 😔

2 gedachten over “Maandag 29 Maart | Dag 53 | 685 KM | € 13.805

Geef een reactie