Zondag 28 Maart | Dag 52 | 675 KM | € 13.770

Heerlijk geslapen in de Herberg de Compagnie. De Herberg is gesloten maar er is een kamer voor ons ter beschikking gesteld. Dus we kunnen geen geluidsoverlast veroorzaken voor onze medebewoners want die zijn er helaas niet. Om 09.00 uur hebben we afgesproken voor een bakkie met Gerrit, de vader van de eigenaar. 09.00 uur is eigenlijk 08.00 uur maar we zitten met z’n drietjes op de afgesproken tijd beneden. Peet en Gerrit halen reisverhalen op en we hebben het over nog wat horeca gerelateerde zaken. Tijd om afscheid te nemen!

Dank je wel Gerrit & zoon voor jullie gastvrijheid. We gaan op zeker nog samen een pils drinken als dit weer mogelijk is!

Op naar onze oude bekende die vanuit Maassluis naar Enkhuizen is verhuist. Het is uitgestorven in Enkhuizen maar toch nog een beetje leven in de brouwerij.

Lynn en Eline van Dubbel & Dwars, lachebekjes 😜 op de zondagochtend ❤️

Het leek serieus of Peet & Marc elkaar vorige maand nog voor het laatst gezien hadden. Grappig! Lekker bijgekletst en na een uurtje moeten we weer gaan, als we nu blijven zitten komt het niet goed. We lopen naar buiten en natuurlijk begint het te regenen, was voorspeld maar bleef best lang uit dus je weet nooit. Daar gaan we dan …

Thanks voor de suikers die we nog hard nodig zullen hebben op de dijk 💪💪💪

We gaan op weg, advies loop een beetje om over de dijk dan kijk je uit over het IJsselmeer. Ja goed idee! Doen we! Dat hebben we in beginsel, als in de eerste anderhalf uur gedaan. Ik weet niet precies wat er is met de zondag maar we hebben hevige sneeuwval gehad op zondag met een gevoeltemperatuur van -14, 2 weken later liepen we in + 18, 2 weken geleden storm en hagel en nu windkracht veel? Zondag is nooit mijn dag geweest maar zondag doet er niet veel aan om mij mijn mening te laten bijstellen.

Het enige wat me gelukkig maakte waren die schattige lammetjes, sommig waren de moeder kwijt en de communicatie onderling en dan het vol gas rennen van het lammetje naar moeder is zo leuk om te zien 🦙 Ik was net te laat met filmen maar het stukje wat ik heb zet ik er toch maar op.

Zo lief

Maar dat houdt ook op, dus we verlaten de dijk en lopen binnendoor Andijk. Aan de dijk dus. Dit blijkt het langste dorp van Nederland te zijn, nou dat kan kloppen. Wij zijn gewend dorp in en dorp uit, maar bij dit dorp werkte dat niet zo. Lekke kleding (dat is niet zo erg) maar die wind, je wordt er na een tijdje een beetje gek van.

De linker wel en de rechter niet!

Dus plan van, we gaan naar Medemblik is bijgesteld. Even een B&B zoeken in Andijk. Er zijn er niet veel, de ene is een stuk terug, daar houden wij niet van dus een B&B gevonden randje Andijk en Medemblik. We hebben die mevrouw werkelijk een soort van “van de bank gehaald” want we komen binnen een uur ?!? Ohhh het was weer zo fijn om het erf op te lopen en binnen te stappen zonder wind. Het was zeker niet de lichamelijke vermoeidheid vandaag. Ah en waar komen we nou weer terecht? Heerlijk!

Dan blijkt dat ze ook nog Ziggo hebben dus we kunnen naar Max kijken. Normaal zijn we niet van de GP maar sinds Max er bij is wel. Was retespannend!

En Minnie, onze kanjer die heel veel satétjes heeft verkocht! De actie is gesloten en zij heeft een heel mooi bedrag opgehaald voor de Stichting TAAI! Minnie je bent een toppert ❤️

En nu zit ik hier de blog van vandaag te schrijven. Ineens besef ik mij hoe gelukkig ik ben, dat het zo mooi is dat wij dit mogen beleven, dat ons eigen Nederland zo mooi is zelfs bij slecht weer, dat als je je thuis verlaat er relatief snel weer een nieuw thuis komt ook al is deze elke dag op een andere plek, thuis is met wie je bent en niet waar je bent. Dus dat 😉

Laten we even terugkijken in vogelvlucht, we zijn alweer in Friesland dus kan nog net 😁

Ik heb net de wind nog even opgezocht, om zo even buiten te zijn is het heerlijk. Maar voor vandaag is het nu wel genoeg!

Lieve volgers, geen hele spannende dingen vandaag maar daardoor zeker geen mindere dag.

En het is bijna pasen, als je iemand een bloemetje wil sturen kijk dan eens op geenzoenmaareenbloem.nl donateur van de Stichting TAAI!

Tot morgen 😘

Geef een reactie