Zaterdag 27 Maart | Dag 51 | 660,3 KM | € 13.660

Allemachtig, wekker om 06.30 gezet voor een rustige start van de dag. Om 09.00 uur krijgen we een lift naar Enkhuizen. Dus ik dacht ik blijf nog even snoozen tot 07.00 uur maar helaas. De stuiterbal is back!!! Ik krijg om 06.40 uur bakkkie koffie maar daarbij de mededeling dat we nog even naar de markt gaan voordat we opgehaald worden. Serieus ?!? Gisteren heb ik het ontbijt een half uur vervroegd naar 08.00 uur hoe dan?

Eerst maar een paar bakkies naar binnen werken. Van Alberdina had ik gehoord dat de markt niet in het oude gedeelte is maar 2,4 km bij onze B&B vandaan. Looptechnisch duurt dit te lang dus hebben we de elektrische fietsen gepakt. dus wij zaten om 07.50 uur op de fiets? Nou dat is sinds schooltijd niet meer gebeurd volgens mij, lekkere windkracht erbij en de (gevoels) temperatuur was lager dan verwacht dus was een heerlijke rit 🙈

Even Harmen van vitamienen.nl gedag gezegd op de markt, wij hadden beloofd om naar zijn groter kraam te komen kijken. Eerlijk is eerlijk het zag er top uit, er zijn zelfs winkelwagentjes.

Als een malle weer terug anders heeft Joke (van de B&B) zo haar best gedaan en zijn wij er (nog) niet. Oh oh oh wat een wind en een kou zeg, huilend kwamen we weer binnen bij de B&B. Lekker ontbijt en nog even een babbeltje met Joke en dan zie wij onze lift aankomen. Dank je wel B&B de Roos voor jullie goede zorgen!

Dank je wel Albertina & Jan voor jullie mooie bijdrage!

Time to go, bye bye leuk Urk, wij hebben van je genoten en van de inwoners die wij hebben mogen ontmoeten gedurende ons verblijf, van jong tot oud! In tegenstelling tot alle negativiteit in de media durven wij te zeggen dat jullie een mooie “drive” hebben, linksom of rechtsom het gaat lukken toch?

Dan zijn we ineens in Enkhuizen. Het is soms best lastig dat afscheid nemen als je weer allemaal leuke nieuwe mensen hebt leren kennen. Maar via via komen we in contact met de KNRM in Enkhuizen.

Leon en Idris

Wij mogen even kijken als ze uitvaren voor een oefening. Jarno (een van deze mannen) neemt contact op met een (ex) collega, deze is in het bezit van een herberg. Of ze misschien een plekje voor ons hebben? Ja natuurlijk, wij hebben de keuze gemaakt om dicht te blijven maar ze zijn van harte welkom.

Afvaart oefenening KNRM

We moeten even wat tijd doden. We lopen naar het Buitenmuseum, deze is helaas ook gesloten. Wat ze daar hebben gedaan is het tonen van panden en ambachten uit het voormalig Zuiderzee en Waddengebied. Superleuk om te zien van veraf, had er graag doorheen gelopen. Het lijkt ook alsof het echt bewoond is maar dat is niet zo.

Het is nu rustig in Enkhuizen maar in de zomer is het heel gezellig.

We lopen ook nog even door de particuliere haven. Hier liggen veel boten te wachten op het seizoen. Sommige worden al schoongemaakt voor het geval dat het ineens lekker weer wordt.

Menke, gaat hopelijk dit jaar wel naar het WK zeilen 💪👍🏻

Jarno helpt ons op weg door de stad. Dank je wel man voor het meedenken!

Gerrit, zijn vrouw en schoonzus verwelkomen ons in de Herberg.

Ze scharrelen iedere dag rond in Restaurant de Compagnie onder de herberg om maar een beetje bezig te blijven. Wat een mooie zaak en wat verkopen ze een hoop speciaalbieren!!! Leuke ideeën opgedaan voor onszelf. Gerrit vertelde dat er om de hoek een bierbrouwerij is, misschien leuk als jullie daar even langs gaan?

Goed idee doen we gelijk, zo’n mooie zaak ook weer, mega terras met 200 zitplaatsen in de haven. Het gaat goed, ze draaien overproductie en moeten een deel van de voorraad ergens anders opslaan. De supermarkten en slijterijen doen het goed gedurende deze tijd.

Dank je wel voor jullie tijd, Arjen (de Bück) Maahm en een andere collega!!!

Lopen naar het centrum, in een van de winkelstraten valt mij deze uiting op. Het is van een koffiewinkel en wij zien gelijk de humor ervan in.

We hebben de tip gekregen om langs radiostation WeeFF te gaan, zij zijn ook telefonisch bereikbaar in het weekend in tegenstelling tot andere media. Even bellen, wij zijn van harte welkom, wanneer komen jullie nou we zijn er binnen 5 minuten 😇

Bijzonder, in een radiostation zijn we nog nooit geweest.

Peet in actie, dank je wel Rob de Greeuw van WeeFF

Aangezien we wat te eten moeten regelen hebben we besloten om eens een Chinees te halen, ook weer leuk, leuk gesprek met de Chinese mevlouw. Extra bakje en plastic bestek en wij zijn weer helemaal gelukkig. Lekker Peekingeend met Oestersaus. Mjammie!

Terug op de kamer, zullen we al eten of niet? Best wel trek… Ach waarom niet echt geluncht hebben we niet laten we maar doen. Daarna lekker in bad 🙃

Dan belt er iemand, iemand die tot 17 jaar geleden in het Carillon kwam toen woonachtig in Maassluis. Hij vraag waar zijn jullie? Ja man in Enkhuizen zijn niet echt in de buurt. Ik woon sinds 11 jaar in Enkhuizen … Nou ja zeg, dit is toch ook weer bijzonder??? Bestaat toeval nou wel of niet? Wij weten het niet meer 😬 Daar gaan we morgen een bakkie doen.

Je durft het bijna niet na van de week maar we kijken naar het Nederlands elftal. Pfff jeetje na 70 minuten is het al wel 2-0. Peet is wederom in slaap gevallen en ik zap lekker verder.

Ons doel voor morgen, als er niets geks tussenkomt is Medemblik, op weg naar Texel 💪

Het is volle maan én een uurtje “minder” slapen dus be careful!

Fijne avond lieve volgers 😘

Eén gedachte over “Zaterdag 27 Maart | Dag 51 | 660,3 KM | € 13.660

Geef een reactie