Vrijdag 26 Maart | Dag 50 | 646 KM | € 13.470

Jeetje, we zijn “gewoon” al 50 dagen/ 7 weken onderweg!!! Menigeen vind dit bizar, wijzelf eigenlijk ook! Na al onze avonturen van gisteren zijn we behoorlijk doorgezakt. Pfff het is een zwaar leven als zwerver.

Goodmorning Urk!

Om 11.15 uur word ik verwacht bij Teun Föhn. Spannend! Ik loop nog steeds met een Corona kapsel dus het wordt wel weer eens tijd. Maar bij een “vreemde” kapper blijft toch altijd een beetje eng. Het is maar 3 minuutjes lopen vanuit onze B & B dus dat is lekker dichtbij.

Wat een mooi salon! Eerst even kennismaken …

Dan lekker in de stoel bij de wasbak. Serieus een massagestoel. Wil je standje hard of zacht? Uh nou doe maar zacht. Hahaha nou ik glee bijna van mijn stoel, als dit standje zacht is dan vrees ik voor de harde stand. Maar goed mijn haren heerlijk gewassen met de juiste shampoo (die ik niet in mijn rugzak hebben zitten) masker erin en een warme handdoek om mijn hoofd. Heerlijk!

Normaal ben ik er niet zo van maar het was genieten.

En dan in de kappersstoel. Wat gaan we doen? Gelukkig lagen Teun en ik op één lijn. Na het knippen heeft hij veel geduld gehad voor het drogen van mijn haar. Als dit te snel gaat wordt het een pluizenbol. Btw Teun zijn oma heeft in Rotterdam gewoond dus hij is een beetje bekend in onze stad. Nog even nakrullen met de krultang en daar is een nieuw Chellie 🎉👌🙏

Thanks Teun you’re the best 👍🏻

We nemen contact op met iemand die we gisteren hebben leren kennen. Hij wil ons een rondleiding geven door een “visfabriek”. Dirk staat ons al op te wachten. Hij heeft zijn bedrijf nu 5 jaar en zijn nieuwe pand is vorig jaar opgeleverd. Wauw wat een mooi bedrijfspand, en werkelijk overal is over nagedacht zelfs de kleur van het plafond, dat is zwart. Iedereen heeft hem het afgeraden maar gelukkig heeft hij zijn eigen zin doorgedreven het is gewoon sfeervol. Dan gaan we naar de productie, daarvoor moeten we wel en pakkie aan …

Ach ach ach hoe langer van huis hoe minder sexy 😩

Wij krijgen uitgelegd hoe de kibbeling zoals wij die kennen “tot stand” komt. Vanaf Schiphol worden er enorme plakken bevroren aangeleverd. In de fabriek worden hier stroken van gesneden en worden ze daarna wat in elkaar geduwd en krijgen ze daardoor de speelse vorm.

We mogen ook een kijkje nemen in de vriezer. In deze vriezer kunnen maximaal 4500 pallets opgeslagen worden. En ze noemen dit dan ook nog een kleintje!

Ook nog maar even de machinekamer met warmtewisselaar

Ondanks dat in deze machinekamer de vriezer op temperatuur gehouden wordt zorgen ze er ook voor dat middels dit systeem de warm water voorziening geregeld wordt.

We drinken nog een bakkie en nemen afscheid. We moeten Urk nog verder verkennen. We nemen de toeristische route, bij de haven staan allemaal schattige huisje. De deuren zijn vrij laag wat dan zou moeten betekenen dat Urkers kleine mensen waren. In tegenstelling tot de rest van Flevoland staat hier alles kriskras door elkaar gebouwd en heb je kronkelige straatjes. Gezellig!

Dan is het tijd om afscheid te nemen van Georgette & Chris. Zo een verrassing en gezellig dat ze ons op zijn komen zoeken! Zijn gaan weer terug naar Rotterdam!

Wij gaan terug naar onze B & B maar ik krijg toch weer trek rond 20 uur, even wat te eten halen. Als ik terugkom staat deze dame voor de deur, even een praatje blijkt ze geboren te zijn in Capelle aan den IJssel??? Nou ja de gemeente waar wij wonen? Waar dan, nou op de Bermweg naast bakkerij Stam ken je dat? Nou, ik ben niet zo heel goed in meters maar ik denk dat dit ongeveer 100 meter bij ons huis vandaan is? Kleine wereld ze woont nu al geruime tijd op Urk.

Op de valreep kijk ik nog even uit over de haven, het is een prachtig plaatje en is niet gefotoshopt!

En als laatste een vette boodschap van onze Teun 😉…

Morgen gaan we helaas Urk weer verlaten. In tegenstelling tot alle negatieve berichten over dit eiland hebben we alleen maar positieve ervaringen mee mogen maken. Urk wij vinden je leuk, gezellig, warm en vriendelijk. Daarbij zijn wij heel nieuwsgierig hoe Urk is in “normale” tijden. Dat willen wij zeker nog een keer meemaken.

Op naar Kuzen (Enkhuizen)!

Fijne avond lieve volgers, slaap lekker en tot morgen 😘

2 gedachten over “Vrijdag 26 Maart | Dag 50 | 646 KM | € 13.470

  1. Ontzettend leuk jullie verhalen! Top!!!! En jullie doorzettings vermogen geweldig wat een mooie manier om je eigen land te leren kennen en bewonderen! En dan gewoon ff zoveel geld mogen ophalen!!!
    Groetjes vanuit Sint Maarten

Geef een reactie