Maandag 22 Maart | Dag 46 | 588,8 KM | € 13.199,22

We hebben heerlijk geslapen! Alles is nieuw en lekker fris. Onze kleertjes staan onderaan de trap netjes opgevouwen in een wasmand klaar. Alweer een feestje. We merken gewoon dat Barbara al een tijdje meeloopt in de horeca en daardoor een topgastvrouw is. Tis dat ze zover weg woont maar wij hadden haar gewoon een plek aangeboden in ons eigen bedrijf 👌

Het ontbijt wordt geserveerd en natuurlijk en we hadden niet gezegd niet zoveel! Toch een beetje teveel maar Peet heeft zijn best gedaan 🙈 Barbara had ook nog een lunchpakketje voor ons klaargelegd. Nou Barbara het komt helemaal goed met B & B het Weeruusz dat kan niet anders. Wij zijn inmiddels al wel ervaren en geen minpunt kunnen vinden!

Ik zou nog even terugkomen op de naam het Weeruusz? Weeruusz is een combinatie van de voormalige bewoner, een bekend kunstof merk, en de verbastering van de Friese woorden ” uus” ( ons) ” thuus” ( thuis) en ” huus” ( huis) dan nog de z er achter voor een modern en eigen tintje. Dus dat 😂

Tijd om afscheid te nemen. Werkelijk een topverblijf met heel veel liefde!

Dank je wel voor de heerlijke maaltijd, de was, de boodschappen en de hele goede zorgen en de donatie voor de Stichting TAAI!

Nu gaan we naar Balk. In Balk is Peet zijn stiefvader opgegroeid en wie weet komen we daar een familielid tegen. Hmmm nou dat wordt een dingetje denk ik. Er is een website www.friezen.nl en daar kan je mensen met de familienaam opzoeken. Nou we hadden best veel hits … Moeilijk!

Kijk eens hoe mooi, je loopt ongemerkt een enorm stuk weg!

Onderweg staat een man in de bossen? Huh, als we dichterbij zijn blijkt het dat Leo zijn kat aan het uitlaten is. Deze kat is verdrietig omdat zijn maatje pas overleden is. Ah het is een schattig gezicht!

Leo & Joris

Balk is een gezellig dorp, we lopen langs een dame die de ramen staat te lappen. Praatje. Ook deze dame geeft aan zoals we dus al eerder gehoord hebben dat de winkeliers in het Noorden of in dunbevolkte gebieden de dupe zijn van het algemene Corona beleid. In de dorpen is het namelijk zo dat iedereen elkaar kent en dat de enorme toevoer van klanten niet aan de orde is. In theorie zijn de huidige maatregelen, met een x aantal personen tegelijk winkelen eigenlijk normaal in het dorp. Ik zie in die schoenenwinkel ook nog wandelschoenen staan en vroeg mij af of er zomer en winterversies zijn? In theorie wel … Maar ik heb het niet gedaan, ik durf gewoonweg geen andere schoenen aan te schaffen met de angst voor die blaren, pijn in je voeten etc.

Jaukje

We hebben de fietsenwinkel gevonden met dezelfde achternaam als van Peet zijn stiefvader. Helaas is deze op maandag gesloten.

Peet zijn stiefvader heet Mous van zijn achternaam maar dat was waarschijnlijk al duidelijk 😂 😂 😂

We gaan weer door, ontvangen een telefoontje van BNN/VARA. Deze hebben we nog niet met jullie gedeeld. Vorige week hebben we een bericht ontvangen over dit verhaal. BNN/VARA wil een real life/ documentaire reportage maken over stellen. Ze hadden ons verhaal gelezen in het Fries Dagblad. Tuurlijk, ik met cameravrees? We moesten een filmpje maken over onszelf … Nou ik/ wij zijn al wat grenzen overgegaan maar dit is toch weer een nieuwe! Done we gaan het zien.

Grappig dit bankje?

Op naar Lemmer, een weg met mooi voorgezichten maar geen voetgangers en fietsers. Het lijkt de hele dag wel zondag in plaats van maandag. Dit is wel een heerlijk rustig stukje Nederland. We hebben zo genoten vandaag van bijna alleen maar natuurgeluiden. Onderweg komen we deze boerderij met struik tegen, het valt bijna niet te fotograferen maar deze zat helemaal vol met hommels. Nou houden die toevallig ook van onze groene jasjes dus ik vind het eng 👿

Jeetje wat staan er enorm veel windmolens in het IJsselmeer. Als je dat op het nieuws hoort dan lijkt het ver van je bed maar dan ineens loop je er langs, da’s toch anders.

En dan ineens zijn we op de plaats van bestemming. Toch weer lekker. We zijn aangekomen bij Sporthotel Iselmar. Nou dat “sport” past wel bij ons 🙈

Tis weer niet verkeerd het uitzicht

We moesten nog even een schadegevalletje oplossen van een van onze naasten liefst zonder verzekeringsmaatschappij. Dan blijkt dat als je normaal reageert, tot een oplossing wil komen, de gelegenheid en de expertise ervoor wil inschakelen er iets bijzonders kan gebeuren! Schade is getaxeerd op € 900. Diegene wilde het aanpassen naar € 500 en wilde dan de helft doneren naar de Stichting en heeft uiteindelijk € 499 gedoneerd aan de Stichting. Hoe mooi is dat??? Wij waren allebei geëmotioneerd door deze gift.

Daarbij zijn de eerste hoodies binnengekomen bij 2 van onze volgers.

Nou wij vinden ze mooi en zijn bijna een beetje jaloers dat we ze zelf niet hebben 😬

Lieve volgers, wij zijn klaar voor vandaag, morgen weer een nieuwe dag! Slaap lekker 😘

Geef een reactie