Dinsdag 23 Maart | Dag 47 | 607,9 | € 13.219,22

Zoals altijd weer heerlijk geslapen. Aan de overkant van ons hotel is is het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld. “Bij uitzondering wordt het stoomgemaal nog steeds in werking gezet wanneer Wetterskip Fryslân zoveel regenval verwacht dat de bodem dit niet allemaal kan opnemen” Nou ik kan jullie vertellen óf het heeft veel geregend óf er komt nog wat aan!!! Het gemaal stond op volle kracht te draaien en dat maakt best herrie 😬 We waren van plan een bezoek te brengen maar helaas is dit niet mogelijk vanwege Corona…

Dus pakken maar weer, even afscheid nemen bij de receptie. Vanuit hotel Iselmar hebben we een fijne korting gekregen voor ons goede doel 🎉

Dank je wel Hester voor het gezellige afscheid en alle andere mensen voor de goede zorgen. Barman we komen jouw barretje nog een x omverduwen als het weer kan!

Lopen we naar buiten en jullie zullen het niet geloven, komt er een bijzonder karretje aanrijden … We durven het bijna niet te vragen maar uh? Natuurlijk!

Grappig 😂

Eerst nog even door het centrum van Lemmer. Wat een gezellig dorp is dit! Je merkt ook dat deze mensen “vreemdelingen” gewend zijn door het toerisme. Eerst even langs een de haven, liggen allemaal leuke boten daar.

Bootjes kijken, daar houden wij van 😏

Even langs de drogist en ik nog even langs de Primera. Dat deed ik op het moment dat Peet even ergens zat te bellen dus ik had het niet gemeld. Binnen in de Primera aan de praat me de daar werkzame dames dus duurde wat langer dan normaal. Terwijl ik aan het betalen ben belt Peet maar ik dacht eerst even betalen. Een van de dames opperde wil je voor de Primera op de foto dan plaatsen wij de op FB. Oké! Wij naar buiten Peet niet te vinden? Hoe dan hij valt best op in dat groen? Daar komt tie mij kwijt, in nam niet op en hij dacht ik loop gewoon door op de door Google Maps aangegeven route 😂


Wendy van Primera Lemmer

Helemaal gezellig weer maar we moeten door. Lopen we langs de Keurslager. Man man man wat een mooi winkel! Alles klopt in die zaak. Aan de praat, krijgen we een lekkernij voor onderweg als we een beetje flauw worden 👌

Gerrit van Keurslager ‘t Plein in Lemmer

We lopen de stad uit en daar bij ook bijna Friesland uit. Ohh Fryslân wat hebben wij genoten van je! En echte aanrader voor onze medelandgenoten. Het is wel even anders als je uit de drukke randstad komt maar wij hebben er met volle teugen van genoten! Dat mag ook wel na 3 weken 😬 Wij komen op zeker nog een keer terug in Friesland, niet te voet maar liefst per boot, dat moet ook supermooi zijn.

Op weg naar de “grens”, treffen we deze vrolijke jongeman bij de carwash. Wat bent u aan het doen? Even uitleggen, hij stapt uit en vind het helemaal geweldig. Komt zeker langs bij Aan Zet als we weer volledig open mogen. Top gezellig!

Yordi, heeft binnen 10 minuten gedoneerd en ons een WhatsApp gestuurd.Dank je wel jij bent ook een topper!!!

En dan is het zover. We gaan de grens over. Het voelt net als vroeger als je van Frankrijk -> Spanje in rijd. Alleen is dit Friesland -> Flevoland.


Tis toch een soort van spannend, normaal heb ik dat niet …

We lopen nog even door en dan moeten we naar links. Allemachtig weer zo’n lange T…weg. Nou dit is geloof ik wel de ergste die we hebben gehad in de afgelopen weken. Het einde was gewoon niet in zicht en na een aantal KM nog steeds niet. Niet motiverend maar gelukkig komt Minnie Helvoirt-Jones met haar bijdrage aan de Stichting TAAI!

Minnie je bent een topper!

Wij kunnen jullie vertellen dat dit soort dingen ons gelijk weer een boost geeft, super dat mensen met ons meedenken ❤️

Eindelijk, eindelijk eindelijk komen we weer in de “bewoonde” wereld. Daar moeten schijnbaar ook bankjes staan? Tussen de ene bewoonde wereld en de volgende zit ongeveer 10 KM en dan heb je behalve een paar huizen helemaal niets. Pffff.

Maar ook weer overleefd belt een andere vriendin Georgette. Zij heeft geregeld dat we geïnterviewd worden door radio Flevoland maar wel met beeld? Oké morgen ochtend 09.00 uur live in de uitzending dus als je wakker bent luister dan naar: https://www.omroepflevoland.nl

Dan komen we ongemerkt toch ineens aan bij hotel, Van der Valk Emmeloord 🎉

Hoe getraind we denken te zijn het blijft elke dag weer een feest om op de plaats van bestemming te zijn!!!

De manager komt ook nog even kijken hoe het met ons gaat. Leuk gesprek met horeca mensen onder elkaar.

Jahannes GM van Van der Valk Emmeloord

En dan deze blog schrijven, wordt een beetje afgeleid door het programma “ik vertrek” Die mensen zijn net zo “gek” als wij maar als ze net zoveel plezier hebben is dat alvast gewonnen. Alleen kunnen wij weer terug naar onze basis en voor die mensen is dat net wat minder makkelijk.

Ik ga gewoon lekker kijken, MAAR we krijgen op de valreep nog een filmpje binnen van “De Nichten”

links tante Cora, midden nicht Sandre en rechts nicht Amanda (de laatste 2 zo gek als een deur) ❤️

We hebben vandaag de meest slechte dag aan donaties 😩 Maar wel over de 600 KM!!! Het was de dag van afscheid nemen van Friesland/ ôfskie nimme fan Fryslân Maar nieuwe provincie nieuwe kansen, blijf vooral delen, delen, delen 🙏

Fijne avond lieve volgers 😘

2 gedachten over “Dinsdag 23 Maart | Dag 47 | 607,9 | € 13.219,22

  1. Friesland is een beauty, ook mooi dat jullie het zo gepromoot hebben, volkomen uit het hart natuurlijk ! dikke tût 🤗 en doneren eindeluk, niet veel maar kompt uit n goed hart 💚❤️

  2. Geweldig toch wat jullie allemaal meemaken , zo onderweg ! Zou bijna mee gaan lopen ! En toen werd ik wakker ! Véél plezier verder en blijf gezond .

Geef een reactie