Zondag 21 Maart | Dag 45 | 569,4 KM | € 12.597,22

Heerlijk geslapen! Lekker bed, dat schrijven we elke keer en zal ook best te maken hebben met onze lichamelijke gesteldheid maar het is een feit, het ene bed ligt gewoon lekkerder dan de andere.

Om 09.00 uur wordt het ontbijt gebracht, wij hebben gisteravond verzocht om vooral niet te veel neer te zetten wij groeien helemaal dicht en dat was nou net niet de bedoeling. Dus ontbijt goed en we hebben bijna niets overgelaten en dat voelt goed! Het is zo zonde als je veel moet laten staan.

Even wat contact met onze achterban en dan bepalen waar we naar toe gaan vandaag. We weten in ieder geval richting Balk maar dat is net iets te ver. Dus het wordt een B & B in Koldrum.

Inpakken, even afscheid nemen van onze gastheer en gastvrouw, willen jullie nog een bakkie? Hmm ja lekker. Zo zit je dan weer op de bank en raakt aan de praat en wordt het later en later. We moeten nu echt gaan wij willen het liefst voor 17 uur binnen zijn.

Dank jullie wel Henk en Eefje van B & B de Garaazje

We lopen de verkeerde kant uit kom ik na een tijdje achter, zelf maar even de alternatieve route gekozen en daardoor kenomen we door het centrum van Workum. Als je je inbeeld dat het een dag met een zonnetje is en de winkels op zijn lijkt het ons een super gezellig stadje.

We komen deze mensen tegen.

Anne-Marie(uit Den Haag) en Gerrit

Gelijk even de mooiste route gevraagd naar onze bestemming. Dan komen we deze vrolijke mevrouw tegen die heel graag wil weten waarom we er zo bij lopen en wat we aan het doen zijn. Zie heeft over ons gelezen in de krant in is zeer vereerd dat ze nu met ons staat te praten en met een van ons op de foto mag 😏

Geeske uit Workum

We lopen weer door, dan zegt Google Maps dat we de rotonde moeten verlaten en de 1e rechts moeten? Nou dat is een N-weg zonder fiets of voetpad ernaast? Dat gaan we niet doen, van teruglopen houden we ook niet dan maar rechtdoor en een beetje om. Whaa wat een wind weer zeg en het is verder ook niet echt vrolijk en zwaar bewolkt. Dan de radio maar weer op, oortjes in de muts en doorstappen maar.

Ik ben van gisteren een filmpje “vergeten” we liepen gister dit tegen het lijf, wij wisten niet zo goed hoe we deze in moesten schatten maar blijkbaar ook beschikbaar voor “volwassenen”.

Pedro heeft deze helemaal zelf gebouwd! Het heeft hem soms wel wat hoofdpijn gekost maar het is gelukt.

We lopen inmiddels bijna het dorp Koudum binnen als we deze mevrouw tegenkomen. zo’n leuk gesprek weer, zij had van ons gehoord bij omroep Friesland? Dat klopt. Ze heeft een restaurant de sluis en camping gehad, inmiddels wordt dit gerund door een van haar kleindochters. Haar andere kleindochter heeft een groter restaurant en net verbouwd dus zij heeft het zwaar.

Beppe Klaasje van restaurant Het Sluisje in Scholterzijl aan de Tjonger!

Onderweg nog wat dieren gevoerd en op naar het laatste stuk!

Uilkje en Frans, wat een vrolijk stel moeten er niet aan denken om in een grote stad te wonen.

Dan komt er na een enorme lang T weg een einde voor ons aan deze wandeldag. We zijn beland in onze B&B Weeruusz. Ik ga morgen eens vragen wat dat betekend. We zijn in ieder geval de eerste gasten ooit in deze nieuwe B&B dus de gastvrouw en heer vinden het spannend en wij ook 😂 Ik durf wel alvast te verklappen dat het er allemaal top uit ziet én dat Barbara heerlijk voor ons heeft gekookt en dat we alles hebben opgegeten 🙏 Heerlijk! De rest vertellen we morgen!

Tot morgen lieve volgers, en vergeet niet te delen aub 😘

Kijk ook eens in het menu op onze (nieuwe) pagina Goodies!

3 gedachten over “Zondag 21 Maart | Dag 45 | 569,4 KM | € 12.597,22

  1. WT een leuk verslag van de Zondag . Wat beleven jullie toch wat. Heel veel succes en goeie reis verder. Hartelijke groet en een dikke tuut van Beppe Klaasje.

    1. Beppe Klaasje we vonden het gesprek met u heel leuk. We hebben het restaurant ook nog even opgezocht op internet. Als alles weer normaal is dan gaan we zeker nog een trip maken in Friesland en komen we ook langs jullie restaurant! Groetjes Peet & Chell

Geef een reactie