Zaterdag 20 Maart | Dag 44 | 552,7 KM | € 12.577,22

🚨🚨🚨Brandalarm🚨🚨🚨 Ik lag nog lekker te slapen en wordt gewekt door een hard geluid. Jeetje wat is die Peet nou weer aan het klooien met zijn telefoon? Hmm Peet is niet in de buurt. Het is ook een bepaald geluid dat je eigenlijk wel weet dat je in actie moet komen maar in kan je vertellen dat dit toch even duurt voordat het kwartje valt. Hup uit bed zit Peet in de woonkamer lekker op z’n gemakkie iets te lezen op zijn telefoon. Wat is dat voor een geluid??? Uhhh brandalarm? Even de neus uit het raam en de neus in de gang maar wij roken niets verontrustends en het alarm ging ook uit.

Bakkie koffie dan maar en dan gaan we ons ontbijt halen. We wisten even niet meer of het halen of brengen was. Het brandalarm is voor een vermogen geïnstalleerd en is op z’n zachtst gezegd nogal gevoelig ingesteld. Als iemand uit de douche komt dan pakt de melder in de gang direct “gevaar” op.

Het ontbijt ziet er top uit, we lopen door de tuin terug naar onze kamer.

Ach ach ach tis toch weer veel te veel 🙃

Wij vragen ons af hoe vaak het fout gaat als gasten zelf met hun dienblad vol met eten naar hun kamer moeten lopen. Het zijn ook best zware bladen en wij zijn/ waren het dan nog gewend. En diegene die de kamer moet schoonmaken zal ook niet blij zijn met al die etenswaren op de kamer.

Maar goed het ontbijt was weer heerlijk en voor ons doen vertrekken wij “vroeg”. Op naar Workum!

Nog even afscheid nemen van de eigenaar. Hij blijkt ook graag te reizen. Dus we delen wat verhalen en gaan toch weer iets later weg, hoe verrassend.

Dank je wel Milan voor jouw bijdrage aan ons project. We hebben afgesproken om elkaar op te zoeken in normale tijden. Wij willen in ieder geval graag zien hoe het dan is in het Weeshuis in Bolsward!

Op weg richting binnenstad, dat is de route die we moeten volgen én we moeten nog een paar printjes maken van onze flyers, daar zijn we bijna doorheen. We lopen langs een muziekschool en zien moeder en kind. Moeder heeft bewondering voor ons project.

Op naar het centrum, even informeren waar we kunnen printen, een copyshop heb ik niet kunnen vinden op internet. En dan blijkt dat gewoon iets vragen ook het doel kan bereiken, in beginsel naar de verkeerde winkel bestuurd maar bij de plaatselijke boekhandel kan je laten printen. Even mailen en braaf buiten wachten en dan na een paar minuutjes is het gefikst en zonder te vragen gesneden. Top Boekhandel Het Boekhuis.

Voor de deur van Het Boekhuis al wachtend treffen we deze meneer. Hij scant de QR code en hup een donatie! Dat is nog eens snel schakelen 😂

Hidde

Nu gaan we de stad uit, we hebben gevraagd wat de mooiste route is dus niet langs een “N”weg.

We lopen binnendoor, bijzonder hoe snel je ergens de weg leert kennen stuiten wij opeens op een voor ons onverwacht object. Als wintersport liefhebben moet je hier met pijn in je hart toch even een foto van laten maken.

😩

Net voordat we de stad uitlopen lopen we deze dame met hond tegen het lijf. Wat hebben jullie op jullie vlaggen staan ik kan het net niet lezen … Even uit leggen. Deze mevrouw had ook een hele mooie uitspraak: “als god kon kiezen dan koos hij voor de Friezen” Wij vinden ‘m mooi en zijn het er best wel mee eens.

Sipke en Mieke

En dan is het zover, we lopen weer in de weilanden en het is in tegenstelling tot gisteren een stuk frisser. Fijn als je dan eindelijk hebt besloten om maar één broek aan te trekken in plaats van twee. Het is best moeilijk in dit jaargetijde om te bepalen wat je wel of niet aantrekt. Muts weer op, handschoenen weer aan. We nemen de “dorpen” route, dat is fijn als er zoveel wind staat dan heb je daar in de dorpen minder last van.

In het eerste dorp lopen we deze jongeman tegen het lijf. Hij is heel ijverig zijn brommer aan het schoonmaken en de brommert ziet er top onderhouden uit! Blijkt het een Tomos uit 1998 te zijn. Verzekering € 8,00 per maand, tanken € 3,00 voor 120 kilometer!!! Serieus vervoer kan toch nog wel goedkoop zijn 👌 Dus wij natuurlijk op de foto.

Arn, is binnenschipper en komt normaliter ook vaak in Rotterdam, wij zetten een biertje voor Arn klaar als we weer open zijn en hij is in de buurt!

We willen verder lopen en kijken elkaar aan … Hmmm dit voertuig heeft Peet nog niet gehad gedurende onze reis? Uh ik durf het bijna niet te vragen maar zou ik even? Tuurlijk zegt Arn 😂

Alles voor de Stichting!

We lopen verder, in een tuin staan opa en oma en kleinzoon is in de tuin aan het werk, buiten de tuin staat iemand met ze te praten. Peet roept ahhh da’s ook zielig dat jullie die kleine jongen het werk laten doen?

We raken aan de praat met allemaal inclusief kleinzoon van 4 jaar.

Jan, Akke, Joop & Wiebrand

Van het een komt het ander, Opa heeft De Santiago de Compostela gelopen en vader van kleinzoon is BierTroubadour. BierTroubadour daar moesten we even over nadenken 🤔 Jan is een BierSommelier die verhalen vertelt en muziek maakt. Bijzonder! Zijn ouders pakken wat info materiaal. Jan moet zijn werk nu online doen en zijn ouders laten ons zien waar zijn “studio” is. In het dorp waar Jan zelf woont is het internet nog niet goed genoeg om zijn werk te kunnen streamen.

Jan zijn “studio” bij zijn ouders in de voorkamer

Dus wij zitten ineens in een oude kerk bij Akke en Joop. Joop laat boeken zien van zijn wandelingen. Nou daar zijn wij niets bij! Van elke wandeltrip heeft Joop een foto boek én een dagboek. Wat een heerlijke mensen! Wij gaan contact opnemen met zoon Jan om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Een BierTroubadoer lijkt ons iig heel leuk als we weer open zijn.

En een lekker bakkie, wat een mooie en gelijkgestemde mensen 😏

Joop is timmerman geweest vroeger en heeft een hele berg “oud” gereedschap in de hal liggen. Peet herkende het niet echt maar ik herkende wel iets, mijn vader was ook timmerman. Kijk wat Joop in de hal heeft liggen.

Het gereedschap van vroeger.

Maar we moeten echt door, op deze manier komen we weer laat op onze plaats van bestemming voor vandaag.

Even onze nieuwe kleine vriend Wiebrand uitzwaaien 👋

Dus hoop in de benen weer en gaan. Je gaat vanzelf sneller lopen door de temperatuur.

Even lunchen en plaspauze, dat zou je dan bijna vergeten.

Als je een bankje ziet dan moet je ‘m pakken, dun gezaaid in Nederland valt ons op!

We passeren nog een paar dorpen het net is maar goed dat de kinderen op dit bord erbij staan en de km anders hadden we niet begrepen wat hier staat …

We lopen door het laatste dorp voor de eindbestemming, komen we deze lieve mensen tegen. Weer even een babbeltje en een bakkie koffie. Normaliter kan je hier zelf je koffie maken in een kast aan de zijkant van het huis. Maar door Corona is dat nu even niet meer maar wij krijgen en door Marianne zelf gemaakt kopje koffie 👍🏻

Pedro & Marianne

Het wordt al weer laat, hup laatste stukkie. Er komt een autootje op ons afrijden? Huh? Het is Mieke uit Bolsward die roept, nou jullie zijn ook niet opgeschoten zeg! Dat kan kloppen Mieke, mensen zijn te aardig onderweg en het is zo leuk om met iedereen in gesprek te komen dat we er zoals gewoonlijk weer wat langer over hebben gedaan 😏

Dan is het zover, we lopen Workum in en belandden bij onze B&B de Garaazje voor vandaag. Even boodschappen doen en lekker slapen!

Fijne avond allemaal en tot morgen. Slaap lekkert 😘

2 gedachten over “Zaterdag 20 Maart | Dag 44 | 552,7 KM | € 12.577,22

  1. Wat een fijne ontmoeting, Het genieten van waar jullie mee bezig zijn. Het onderweg zijn, hoe jullie er toe gekomen zijn, en waar jullie het voordoen. Het straalt er vanaf.
    Wij vonden het bijzonder! Heel veel wandelgenot en nog vele fijne ontmoetingen toegewenst!

Geef een reactie