Vrijdag 19 Maart | Dag 43 | 536,5 KM | € 12.221,92

Wat een prachtig begin van de dag! Strak blauwe lucht en een stilte die bijna hoorbaar is. Wat hebben wij een leuke avond gehad. Toen we aan kwamen hobbelen stonden Jason en Angella ons al op de wachten bij de voordeur. Binnen een mum van tijd zaten we aan de keukentafel met een glas thee en zoetigheden. Fijn ook om weer een onvervalst Rotterdams accent te horen! We beginnen even bij de inleiding van deze uitnodiging 🤣

Tja wat doe ja dan als Rotterdamert?!?

De toon is gezet laten we maar zeggen … Wij gaan er graag een beetje voor om en dat is zeker niet voor niets geweest! Het klikt, Angella heeft een heerlijke Hollandse maaltijd gemaakt, gehaktballetjes met rode kool, stoofpeertjes, verse appelmoes en aardappelpuree met bovenop een krokante. Het was werkelijk genieten. Jason die werkt voor de luchtmacht heeft allemaal mooie verhalen en Storm (10 jr) maakt samen met zijn moeder de ice coffee.

Jason

Ook hebben wij Catharina leren kennen, zij woont in hetzelfde dorp. Wij krijgen van haar een pakket biertjes van Tsjerkebier. Dit krijgen vanuit de Stichting De Greidhoeke. Hmmm dingetje elke extra item in of aan onze rugzak is gewicht dus dan maar gelijk opdrinken die biertjes.

Uiteindelijk wordt het tijd voor het maken van de blog en gaan we naar de B&B. Het lijkt als nieuw maar bestaat inmiddels al een paar jaar. Het ziet er top uit, wij kunnen er werkelijk niets anders van vinden en daarbij de gezelligheid die ze brengen …

Jason komt nog even kijken of alles naar wens is en wij nodigen hem uit om de gekregen biertjes samen met ons op te drinken … Weer gezellig 🙈

En ja het bed, het wordt bijna een beetje afgezaagd maar ook van dit bed moeten we iets vinden. Misschien is het genoeg om te vermelden dat Peet de hele nacht heeft doorgeslapen en om 07.30 wakker werd?

Even weer wat dingetjes doen en regelen en dan komt het ontbijt. Zoon Storm had ons al gewaarschuwd dat het misschien een beetje veel was en dat is ook zo. Keuze ten over.

Even nog op de patio en dan tassen inpakken.

Kadootje van Tsjerkbier, de flesjes zijn al leeg hebben we al opgedronken. 🙏 Tsjerkebier!

En gaan… Valt niet mee nog even een bakkie maar dan is het zover!

Als je hier in het hoge noorden met dit mooie weer een paar meter loopt wil je alweer een foto maken 😬

In dit dorp hebben ze 2 kerken, wij begrijpen dit niet gezien het aantal inwoners. Maar als je ruzie krijgt binnen de kerkgemeenschap dan bouw je er toch gewoon nog een?

Catharina heeft voor ons geregeld dat we een rondleiding krijgen bij de Sonnema (Berenburg) fabriek. Ze vraagt of wij nog even bij haar langslopen maar we zijn onbedoeld langs haar B&B gelopen. Ze komt een dorp verderop nog even afscheid van ons nemen.

Catharina van B&B Elfstedenstate … Zij heeft geholpen aan het bezoek aan Sonnema en is onderdeel van Stichting de Greidhoeke.

De Geertjes 😂

We hebben het advies gekregen om langs de vaart naar Bolsward te lopen. Na wat vragen hebben wij deze route gevonden. Nou het is serieus de moeite waard! De strakblauwe lucht zal zeker meegeholpen hebben maar wat een heerlijk, rustige mooie serene omgeving!

Dit is bijna niet uit te leggen. Ruimte, rust, natuur en dieren…

We komen niet zo heel veel mensen tegen onderweg, dus die we zien willen wij gelijk ons verhaal vertellen. Ook deze reacties zijn weer zo supertof!

Harrie en Petra

Nog maar een paar kilometer te gaan voordat we Bolsward inlopen. De berucht laatste loodjes. We moeten een brug over en alleen al het feit dat je een beetje omhoog moet lopen doet toch elke keer weer iets in de beentjes. Gelukkig worden we even afgeleid door deze dame.

Andrea

Wij of in ieder geval ik was er een beetje vanuit gegaan dat als je 6 weken verder bent je helemaal nergens meer last van hebt en dat is gewoon niet waar 😏

Aangekomen bij Sonnema, Tinke ziet ons al aankomen. We gaan naar de bar en schrikken een beetje …

Eerst maar even wat drinken, koffie, thee of een borrel? Nou doe maar een borrel met cola. Gezellig Tineke drinkt er eentje met ons mee 😅

We praten een beetje over de stand van zaken in deze rare tijd en Sonnema heeft wel omzetverlies maar de levering aan slijterijen is wel gestegen.

We gaan naar de productielijn. Helaas is diegene die dit dagelijks leidt en net zijn 40 jarige jubileum heeft gevierd vandaag niet aanwezig. Hij regelt dit gewoon helemaal alleen???

Het is een verrassend kleine hal, dit komt doordat hier één lijn geproduceerd wordt, in tegenstelling tot andere bedrijven hoeven ze hier niet te schakelen in verschillende producten.

We gaan afsluiten voor vandaag. Nog even een foto bij het logo van Sonnema.

Dank je wel Tinke voor je tijd en de leerzame rondleiding en leuk gesprek.

We gaan naar onze slaapplaats van vandaag “Het Weeshuis” Ook weer zo’n geweldige locatie waar jullie morgen meer over horen. Maar er moet nog wel iets te eten geregeld worden en dat kan kort bij in het centrum.

We belanden bij Brasserie E&D. Mooie zaak, we worden ontvangen door een echtpaar met dochtertje Joy.

Mooie gesprek gehad, zij hebben het op meerdere fronten moeilijk gehad de afgelopen jaren máár wij hebben echt heerlijk gegeten. Wauw wat een biefstuk zeg, lang geleden dat wij zo’n biefstuk hebben gegeten.

En volgende week lanceren wij een nieuwe pagina met aanraders die wij tijdens onze tour tegenkomen. Het is niet handig om dit allemaal in de blog te verwerken. Maar wij willen wel graag met jullie delen hoe leuk Nederland is!

Wij zijn weer klaar voor vandaag, tijd voor zachte toestanden om ons heen zoals wij dat altijd noemen.

Slaap lekker lieve volgers 😘

2 gedachten over “Vrijdag 19 Maart | Dag 43 | 536,5 KM | € 12.221,92

  1. Wat een heerlijk stuk weer om te mogen lezen!
    Wij vonden het geweldig en KEILEUK 😉 dat jullie de tijd hebben kunnen vinden om bij ons langs te kunnen komen in het mooie Easterein!
    Wij wensen jullie nog een hele fijne tocht met veel avontuur, bijzondere ontmoetingen maar vooral veel plezier toe!
    You never walk alone! 😉
    Lieve groeten Jason Angella en Storm.

Geef een reactie