Woensdag 17 maart | Dag 41 | 505,8 KM | € 11.870,50

We hebben voor ons doen een beetje uitgeslapen. Peet zijn 4 kante bilspier was nog niet echt weg maar begon de afgelopen dagen weer lekker te klagen. Dus gister besloten om ons verblijf bij van der Valk met een dag te verlengen. Dan komt er weer een geweldige boodschap binnen …

Miek van Geenhuizen. Nederlands elftal hockey. Wereldkampioen in 2006, Olympisch kampioen in 2008 & 164 interlands. Hoe lief en dat van een topsporter 🙏

Wij hebben ons eerste vreugdedansje alweer gedaan gedaan ondanks de stijfheid 🙈

Wat dingetjes geregeld, ook dingen van buiten De Stichting. Wij vinden dan we een extra paar schoenen nodig hebben. We lopen al bijna zes weken dag in dag uit op dezelfde schoenen. Mij is altijd verteld dat het beter is om af te wisselen (lig van schoenen). Dus online afspraak gemaakt.

We gaan wat later dan normaal op pad. Eerst even een gedeelte van onze was afgegeven bij de receptie, is wel nodig. Op naar het centrum van Sneek. Het is GEEN gezellig weer, smerige wind, zwaar bewolkt en het regent, en daarbij een gedeelte in de was dus keer niet 4 laags gekleed. Voelde toch wel anders aan maar alles voor weer fris ruikende kleding voor morgen.

Een beetje verloren lopen we de stad in, eerst maar naar het Kruitvat om pijnstillers te kopen deze zijn helemaal op. Staan we bij de kassa komt de inmiddels beroemde vraag “wilt u nog informatie over het gebruik van paracetamol?” Uhhh die moet je gewoon inslikken toch? Hahaha wat zegt die Peet nou weer, de mevrouw achter de kassa kon er niet om lachen … Maar ik keek even om me heen, allemaal een mondkapje op en dan is het zo mooi om te zien dat er boven dat mondkopje ware emotie te zien is. Ik heb in ieder geval met 2 andere mensen met onze ogen gelachen naar elkaar.

Wij weer op pad, komen we 2 dames tegen die een patatzak in de handen hebben van de Hema? De Hema, verkopen die ook patat tegenwoordig? Schijnt nieuw te zijn was voor de dames ook voor het eerst. Er komt een heer bij ons staan, bij de dames en ons. We raken aan de praat en er komt nog een meneer bij, deze heren blijken straatevangelisten te zijn. Luister maar …

Even een bakkie en een broodje bij Bakker Bart, ook nog nooit binnengewest volgens mij. Dan op weg naar de Intersport, maa tis zo troosteloos in Sneek nu, maar als ik me voorstel als alles normaal zou zijn en een zonnetje kan ik met helemaal voorstellen dat het dan gezellig is. We lopen langs een gesloten terras. Daar zitten 3 dames met elkaar te kletsen, werken jullie hier? Jaaa!

Even ons verhaal vertellen, de meiden doneren na het scannen terwijl we erbij staan allemaal gelijk! Hoe lief? We hebben het over de horeca en hoe we de gezelligheid missen. Komt er een haastig aanlopen met de vraag: Weet iemand waar de Nauwe Burgstraat is? De dames uhhh, de meneer waar de KPN winkel is waarop ik zeg: tuurlijk weet ik waar dat is, u loopt rechtdoor, 1e links en de 1e weer rechts! Lachen, ik tegen de dames. Eff serieus, moet ik als Rotterdammert hier in Sneek de weg wijzen 😂

Naomi, Jodi en Sabina van Grand Café Bommel, aan het klussen.

Op naar de nieuwe schoenen winkel. Leuk onthaal, kijk even daar en daar rond en dan kom ik zo bij u. Lekker uit de regen en warm 😏 Staan we daar bij die schoenen, we hebben besloten om een paar hardloopschoenen erbij te nemen voor de afwisseling en ook dekend aan het extra gewicht. En dan sta je daar, die flashy kleurtjes hoeft voor ons niet we hebben al kleurtjes genoeg aan. Dus maar voor het geijkte zwarte, lekker veilig. Allebei twijfelen we wel maar wij zijn op onze nieuwe patas naar huis gelopen en het beviel goed.

Robin en Anieta dank jullie wel voor de adviezen!

Nu komt de keuze wat gaan we doen? Bijna niemand op straat. We besluiten om via een andere route terug te lopen. Dan komen we deze tegen.

de Waterpoort ook wel gelinkt aan het merk Gaastra

We lopen even er door heen en komen dit lieve stel tegen. Zij komt uit Den Haag en wil graag weer terug. Hij komt niet uit Den Haag maar wil ook graag weer terug 😂😂😂

Melissa & Kenan oh oh DenHaag!

We zijn op weg naar Van der Valk via een andere route. Belanden we ineens bij Het Kamp. We komen een mevrouw tegen met 2 meisjes. We raken aan de praat en de meisjes zijn Happy Stones aan het zoeken. Happy Stones?

Wat is dat? Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen.

Nou nog nooit van gehoord, MAAR ik heb zo’n steentje zien liggen in Beetsterzwaag maar ik heb ‘m laten liggen maar Peet heeft ‘m wel opgepakt en aan mij gegeven.

En ja dat maakt je happy 😊

Ik heb er gisteren ook een gevonden en aan Peet laten zien maar merkte op dat al we al die steentjes mee gaan nemen onze rugzakken echt niet meer te tillen zijn. Wij wisten allebei gewoon niet dat Happy Stone bestond tot vandaag. Geweldige gedachte past precies in ons straatje 😁

Elena & Brooklyn Happy Stone zoekers ❤️

We lopen het kamp een beetje door, treffen we deze familie.

Marie (tante) en Lampie (neefje)

We zijn weer “thuis” Peet is zo blij met zijn schoenen maar nu komt de groet vraag? Komt dat door de pijnstillers, de bezegening door God of door de nieuwe schoenen? We zullen het vandaag niet komen te weten!

Beseffen we ineens dat we een “grens” zijn doorgegaan!

We zijn over de 500 KM heen!!!

Morgen gaan we naar een B & B van een Rotterdammer en een Brabantse. Dat beloofd veel goeds!

Tot morgen lieve volgers 😘

Geef een reactie