Dinsdag 16 Maart | Dag 40 | 494,1 KM | € 11.445,50

Wakker worden in Golden Tulip Tjaarda/ Oranjewoud. Nou tis zeer relaxed wakker worden kunnen we wel zeggen. Zeker als je vroeg wakker bent en je luistert naar de vogels in onze natuur!

Ook even luisteren

Peet neemt nog even een “duik” in het zwembad en daarna nog even bubbelen. Ontbijten en dan zeggen we deze kamer vaarwel!

Onze kamertelefoon gaat, het is Tjitte de directeur van dit hotel, hij vraagt of we een lekkere nacht hebben gehad? Jazeker! Hij wil graag nog even een bakkie koffie met ons doen. Natuurlijk we komen er aan. We praten wat over de omgeving en krijgen tips wat we nog moeten gaan bekijken, we hebben het nog over wat zakelijke dingen. De kamerbezetting is teruggelopen naar 30%. Wij (Peet & Chell) menen dat een hotelbezoek zeker wel goed mogelijk is (en wij kunnen het weten 😂)en dat het gebruiken van het diner op de kamer door de meeste hotels goed geregeld is. Indien de ruimte daar is is er een extra tafel geplaatst waaraan gedineerd kan worden.

Nog even op de foto met Tjitte nadat wij hem een bandje hebben gegeven van de Stichting TAAI bij de Food-Truck.

🙏 Tjitte en alle medewerkers voor de goede zorgen en het aanboden verblijf!

We gaan op weg, althans dat was de bedoeling. Maar gelijk krijgen we de vraag, wat zijn jullie aan het doen? Even uitleggen.

Nu gaan we echt op weg, een paar meter verder komen we 2 mensen tegen, helemaal enthousiast. Wij hebben jullie in de krant zien staan wij vinden het zo fantastisch wat jullie aan het doen zijn mogen wij alsjeblieft met jullie op de foto? Ja natuurlijk maar wij willen nu ook met jullie! Nog wat achtergrondinformatie over de regio en we moesten naar Landhuis Oranjewoud. Dat schijnt in het bezit te zijn van een stichting die wellicht wel een donatie zouden willen doen.

Wopke & Feikje?

Oke, dan lopen we even om, langs het landhuis want daar schijnt de beheerder te wonen. Even op de foto.

Helaas niemand thuis …

We lopen naar het bijhuis denken wij, komen we de tuinman tegen. Of hij misschien onze boodschap door wil geven aan zijn werkgever? En kijk eens wat hij heeft gevonden op het landgoed?

Ganzen eieren

Op naar ons oorspronkelijke doel. De uitkijktoren van Belvedere! Even een rusten.

wij denken een elfenbankje?

Eindelijk zijn we bij de toren.

Van veraf leek deze van hout maar gelukkig blijkt het beton te zijn, komt toch net wat “steviger” over …

Maar goed gaan we met of zonder tas naar boven? Die keuze was snel gemaakt, de doorgangen zijn niet zo hoog, dus tassen laten we beneden en gaan de klim maken.

Dit zijn wij niet hoor die zo hijgen dat zijn andere mensen 🙃

Onze achterban, in dit geval Bas probeert ons binnen te krijgen bij Thialf of het Abe Lenstra Stadion. We zijn welkom bij Thialf tussen 15 en 16 uur. Schema maar ietwat aangepast. We wilden ook nog naar museum Belvedere maar die moeten we helaas skippen omdat we onderweg weer te veel aan de praat geraakt zijn. Het wordt tijd om het bos te verlaten.

Op naar het Thialf 🚶‍♀️🚶‍♂️

Wauw wat een groot complex is dat!

We bellen met Evelien, ons contactpersoon. We zijn er! We krijgen een rondleiding en beginnen aan de buitenkant van de schaatsbaan. Deze wordt op dit moment afgeschaafd om uiteindelijk uitgezet te worden. Het seizoen is voorbij.

Wij proberen ons voor te stellen hoe het is om hier te zijn tijdens de wedstrijden, tribunes vol en de sfeer er volop in. Ze noemen dit hier het carnaval van Het Noorden.

Vervolgens gaan we naar het midden van de ijsbaan, tunnel onderdoor. Daar hangen allemaal mooie foto’s

Svennie

Evelien legt ons van alles uit over hoe het er normaliter aan toe gaat. Waar de skyboxen zijn, welke amateur schaatssporten er zijn in Thialf en hoe verschillend de supporters van schaatsers zijn ten opzichte van bijvoorbeeld voetbal. Iedere schaatser, wel of niet van eigen land wordt gesupport. Voor de schaatsers werkt die opzwepend waardoor ze nog meer van zichzelf kunnen vergen. Nou da’s bij een teamsport wel anders 😬

Dan zien we in onze ooghoek een Zamboni rijden. Peet en ik kijken elkaar aan … Nee dat zal wel niet mogen dit gaat te ver? Toch maar naar de ijsmeester, ik durf het bijna niet te vragen maar mag ik even? Natuurlijk geen probleem …

IJsmeester Pietje

IJsmeester wil eigenlijk niet op de foto maar ook voor hem geldt alles voor de Stichting 😂

Acronius de ijsmeester

We lopen terug naar de hal. Wat zo bijzonder is dat als een gebouw helemaal leeg is het lijkt of werkelijk elk detail opvalt. Ik kan me zo voorstellen dat als we met z’n allen naar binnen geleidt worden voor een schaatsevenement we veelal niet zien hoeveel aandacht aan alles is besteed. We hebben veel foto’s gemaakt en zouden ze allemaal willen posten maar het gevoel kunnen wij niet weergeven.

Oude IJsbaan en op de foto met Sven Kramer

We nemen afscheid van Evelien. Heel erg bedankt voor de rondleiding!

🙏 namens Stichting TAAI!

Weer lekker naar buiten, het is daar inmiddels niet meer zo lekker maar voor ons wel. Ik loop nog steeds met 2 broeken en 4 lagen aan, buiten gaat dat nog goed maar binnen wordt het toch ietwat benauwd. Dan valt mijn oog op iets wat vergelijkbaar in Amsterdam heeft gestaan maar weggehaald is in verband met massatoerisme. Jammer ik vind het wel wat hebben. Peet ga maar even zitten!

Daar is niets van gelogen, wat een fijne, mooie, warme provincie in eigen land!

Wij lopen richting Heerenveen Centrum, hier hebben we afgesproken met een oude bekende die inmiddels in Sneek woont. Omdat we her en der oponthoud hebben gehad moeten we een beetje smokkelen anders zijn we niet voor de avondklok binnen 🙈

Wij staan op een bepaalde locatie te wachten op Hans en Loes, de oude bekende, inmiddels was het gaan regenen en koud. Komt er een mevrouw naar ons toe lopen. Jullie lopen toch voor een goed doel, jullie hebben toch in de krant gestaan? Uh ja! Ik heb het even gecheckt want ik zag de vlaggen en die groene jassen? Willen jullie een bakkie koffie? Ja graag! Ohhh wat een warmte en gezelligheid gelijk weer. Helemaal geweldig. Lekker een bonbon erbij heerlijk.

Peet is heus niet blij 😏

Even een praatje en dan komen Hans en Loes ons ophalen. Nog even of de foto natuurlijk. Henk-Jan wilde niet …

Annelies & Henk-Jan (de fotograaf)
Marianne en Alexanne, sorrie dat we zo zaten te tetteren toen jullie telefoontjes aan moesten nemen! Enne wij zien geen onderkin hoor 😂😂😂

In de auto, eerst even langs bij Hans en Loes. We worden weer volop verwend. Een bakkie koffie?Ja lekker, willen jullie er wat bij? Ja lekker. Hebben ze een overheerlijke tompouce voor ons gehaald.Snappen jullie nou waarom wij niet afvallen? Er wordt gewoon te goed voor ons gezorgd. Daarna een pizza met tonijn en ouderwetst vla na, heerlijk. Na al dit heerlijks storten we een beetje in en brengt Hans ons naar Hotel van der Valk Sneek.

Dank jullie wel lieve Hans & Loes voor de fijne ontvangst!

Inchecken en naar de kamer. Morgen weer nieuwe belevingen!

Slaap lekker lieve volgers 😘

2 gedachten over “Dinsdag 16 Maart | Dag 40 | 494,1 KM | € 11.445,50

  1. Super leuk jullie te ontmoeten vanmorgen bij hotel Tjaarda buiten nabij de koffie kar. Bewondering voor jullie actie, ik heb daarom gelijk gedoneerd. Veel suk6 en ontzettend veel plezier nog op jullie mooie reis!!
    Groetjes, Marian

Geef een reactie