Donderdag 25 Februari | Dag 20 | 272,3 KM

Vandaag verlaten we de stad Groningen. We moeten eerst de kamer opruimen. In die 3 dagen hebben we er een kleine chaos van gemaakt. 

Dan nemen we afscheid bij de receptie, mogen wij het eten afrekenen alsjeblieft? Er staat niets op jullie kamernummer? Weet je het zeker? Ja! 

Dank u wel directeur Brinks en medewerkers van NH Groningen Hanzeplein namens de Stichting TAAI!

We willen nogmaals een “steentje” bijdragen aan de aanleg van de glasvezel waar we van de week al over schreven. Blijer kan je Peet niet maken, dit speelgoed blijft leuk.

Ook nog even wat ECHT zwaar werk 💪🏾

Op naar Ameland, bij Holwerd nemen we de boot … Afhankelijk van hoe de komende dagen verlopen verwachten we er 3 of 4 dagen over te doen. Onze tussenstop wordt Zuidhorn. We lopen weer gezellig richting centrum … Even langs Beversport om ons verhaal van gisteren te vertellen. 

Op de Grote Markt komen we ook weer iemand tegen van gister. Mooie zaak zeg! Schijnt een van de grootste van Groningen te zijn.

Dank je wel Wouter voor de koffie!

Nog even wat boodschapjes doen en hup in de benen. We passeren alle straten uit Monopolie, A-Kerkhof, Groote Markt, Heerestraat. Grappig. Aan de rand van het centrum schiet ons ineens te binnen dat we een USB lader stekker moeten hebben met liefst 2 usb uitgangen. Wel belangrijk want onze batterijen halen het niet een hele dag en er zijn vaak te weining stopcontacten in een hotelkamer. 

We gaan naar binnen bij Mobilefix Groningen aan de A-weg. We leggen eerst uit wat we aan het doen zijn en in pak mijn telefoon om te betalen. Nee hoor hoeft niet deze krijgen jullie van ons. Superleuk dank je wel!

Even (plas)pauze. Ik heb weer een nieuwe manier gevonden maar die durf ik gewoon niet te delen 🙈 Lekker in het zonnetje uit de wind, boterhammetje gewoon goed.

Dan komt er weer zo’n provinciale weg, die ga ik morgen gewoon uitzetten op de route. Is niet zo gezellig om daar uren langs te lopen. We gaan voortaan voor wandelroutes ipv over de fietspaden als dit mogelijk is.

Vlak voordat we Groningen uitlopen zwaait iemand vanaf de overkant. Huh, wie is dat ook alweer? Ah dat is het gezin wat gisteren samen met ons op de spelersbus van Feyenoord hebben staan wachten. Wij blijven ons elke dag weer verbazen, hoe kan dat nou? Die kans is serieus klein dat we elkaar weer tegenkomen. Wij weer het verhaal van gisteren vertellen (wat ze zelf ook gewoon hadden gezien) en of we misschien nog iets nodig hebben voor onderweg? Nee hoor, dank je wel wij zijn helemaal voorzien.

Familie Mulder, dank jullie wel voor de donatie!

Bye bye Groningen stad, we hebben een bijzondere tijd hier beleefd de afgelopen 3 dagen. Groningen en de Groningers zijn gewoon leuk. Een aanrader!

Af en toe even rusten/stilstaan.

We kunnen pas om 16 uur inchecken en we zijn, als we doorlopen ietwat te vroeg. Dan duiken maar even in het dorp ervoor om fruit te kopen. We lopen door Aduard. Leuk dorp, naar binnen bij bakkerij Smit, die ook een groenteboer blijkt te zijn. We vertellen ons verhaal en hebben het over de lockdown. Een van de inwoners van dit dorp grapt, “in Aduard hebben we altijd een lockdown” 🙃 We willen onze appels en bananen afrekenen maar dit hoeft niet, ik vind het zo leuk wat jullie doen!

Danny van bakkerij Smit

Wat een aardige mensen komen we vandaag weer tegen. We hobbelen verder, nog een uurtje te gaan. Peet is aan het bellen en ik loop langs een erf met een mooie hond. Zijn bazin staat op het erf te hogendrukspuiten. Mag ik even iets met je delen vraag ik? Mijn verhaal begint op afstand maar al snel staan bazin en hond bij het hek. Inmiddels is Peet uitgebeld en gaan we voor een fotomoment.

Alie, Peet en Bullet

Willen jullie misschien een biertje? Hm we kijken elkaar aan, ach waarom niet. Dit ontaardt dan weer in nog een paar drankjes en de telefoon van de vrouw des huizes opnemen als haar man belt, dan komt het dialect naar boven, leuk om te horen 🤪

Even het accentent van hier met jullie delen

Samen eten, en een cadeau van de kleinste van de 4 kinderen. Wat een geweldige familie! 

Liselotte met haar TAAI bandje omdat ze zulke mooi tekeningen voor ons heeft gemaakt

Gelukkig kwam nicht Nicole uit Assen onze kant op om iets af te geven. Kon zij ons een slinger geven naar ons hotel, we hebben gesmokkeld maar om 19.00 uur in het donker nog een uurtje te gaan lopen leek ons niet handig.

Nicht Nicole (die ons zogenaamd alleen maar even een “knuffel” kwam geven) had nog een verrassing voor ons in de auto. We hebben een videoboodschap van ons thuisfront gekregen.

Zo grappig, lief en leuk dank je wel gekke familie 💋

Een warm onthaal in Hotel in ‘t Holt 1654. Ze vroegen ons af hoe we dat met onze was deden. Nou gewoon … Willen jullie gebruik maken van onze wasmachine. Fijn, fijn, fijn.

Dit was dan weer onze dag, weer niet saai weer van alles gebeurd.

Slaap lekker lieve volgers 😘

Eén gedachte over “Donderdag 25 Februari | Dag 20 | 272,3 KM

  1. Hoi die Peet & Chel
    Het was leuk leuk om jullie blog te lezen en de ervaringen te delen ! Ik wens verder veel stapplezier richting Rotjeknor
    Gr. bollethee

Geef een reactie