Vrijdag 26 Februari | Dag 22 | 282,6 KM

Wakker worden in Zuidhorn, heerlijk geslapen, super kamer, geweldige douche, zonnetje strakblauw lucht en schone kleertjes. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_5086-2.jpeg

We leren ook de eigenaresse Bennie van het hotel kennen. We hebben haar gecomplimenteerd met haar mooie bedrijf en bedankt voor de gratis maaltijd.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_5090-2.jpeg
Dank je wel Bennie en Jolanda voor het prettige verblijf in In ‘t Holt 1654

We gaan op pad. We maken een paar stappen en raken aan de praat met 2 gezellige dames. 

100 meter verder roept een mevrouw die een boeket heeft gekocht bij de bloemenwinkel, leuk kleurtje hebben jullie aan! Even ons verhaal uitleggen … Blijkt deze mevrouw te werken voor RTV Noord. Ze gaat gelijk bellen, ze vindt dat wij wel een beetje zendtijd zouden moeten krijgen. Er wordt met de telefoon een interview opgenomen. Het lijkt erop dat ze een van de komende dagen een stukje met ons mee gaan lopen. We houden contact.

Maar goed gas op, als onze hele dag zo verloopt komen we niet ver. Ons doel is “Het Doosje” in Warfstermolen. We hebben nog niet geboekt, we kijken eerst hoe de reis verloopt. We lopen door het prachtige Zuidhorn naar Noordhorn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_5093-2.jpeg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_5091.jpeg

Dan lijkt het dat we weer zo’n stuk krijgen langs een provinciale weg. Dat willen we niet, even vragen aan een voorbijganger wat een leukere route is, dan maar een stukje om.

We moeten via Oldenogwat richting, Grijpskerk en dan zijn we het kwijt, lopen maar gewoon.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_6630.jpeg
Kijk nou toch een naar die lucht, prachtig toch?

Er staat een lelijke wind vandaag en aangezien we door de weilanden lopen is het niet echt lekker. De telefoon gaat, het Friesch Dagblad belt, maar bellen in de wind is niet handig. Dus we schuilen achter een bestelwagen bij een boerderij. De boer redt mij van zijn “waakhond” Ik leg uit dat we een belangrijk telefoontje hebben met het radiostation. Ga maar lekker binnen staan jongens geen probleem.

We belanden in de schuur, telefoongesprek beëindigd. We kijken om ons heen en er staan een paar stieren op stal. Een van de stieren is spierwit en Peet wilde ‘m aaien. Kom maar niet te dicht bij hij is niet zo lief. Blijkt de stier gewoon Poetin te heten 😬 Logisch we doen een stapje achteruit. Maar dieren en eten gaan altijd goed dus alsnog een foto maken!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is image-32.png
Poetin …
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_6631.jpeg
Boerderij Bolsemaheerd, dank je wel Bauke

We gaan weer verder, eff een lunch, Peet komt niet heel makkelijk meer overeind (jammer dat ik daar geen filmpje van heb) en er komt een meneer aanfietsen. Gaat alles goed hier?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_5110-2.jpeg
Wobbe

Ja hoor! Wij uitleggen wat we aan het doen zijn en dan komt er een bijzonder voertuig aanrijden 👌

Ik denk ineens, shit ik heb die B & B nog niet geboekt! Even bellen dan maar, voicemail, ik op de website kijken en inderdaad niets meer vrij…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_5112.jpeg
Joop en Tineke. Het verschil tussen kleiaardappelen en zandaardappelen 😏

Inmiddels hebben we begrepen dat de onze beroemde Tante Ria naar ons onderweg is. We weten niet waarom maar dan gaan we in haar auto een plaats om te slapen zoeken. Onze handen zijn zo koud!

Livelocatie doorgestuurd, kom maar op! Ja hoor daar komen ze. Heerlijk even uit de wind. Ria zet je auto maar ergens op een parkeerplaats dan gaan wij even wat zoeken in de buurt. Nou zitten we in een mooie regio met veelal kleine dorpjes én het is voorjaarsvakantie. Dingetje, uiteindelijk hebben we wat gevonden dus wij op naar Kollumerzwaag?

De navigatie zegt dat we er zijn maar we kunnen het niet vinden. Even bekken dan maar. Mevrouw dat kan helemaal niet we zitten helemaal vol! Vreemd ik heb geboekt via Bookings.com én het geld is al van mijn rekening afgeschreven.

Klaar mee, we gaan mee terug naar Assen. Tante Ria is al uren onderweg om onze nieuwe broeken af te geven het is klaar. Dan gaat mijn telefoon na een kwartier en dan blijkt dat er nog wel een luxe B&B vrij is ter compensatie. Dan zijn we alweer een kwartier onderweg en dat zou voor tante Ria weer een half uur schelen. Nee dat gaan we niet doen.

Dus lang verhaal kort, we zijn weer in Assen! Bizar, hoe we morgen weer ongeveer gaan komen waar we vandaag waren dat lezen jullie morgen.

Slaap lekker liever volgers en een heel fijn weekend 😘

4 gedachten over “Vrijdag 26 Februari | Dag 22 | 282,6 KM

 1. Geweldig Peet in de brandweerwagen jullie beleven wel van alles. Groetjes en ik hoop dat jullie morgen een leuke dag hebben.😊😊

 2. Ja zo kom je nog eens ergens ,
  alleen twee keer ( Assen ) kan niet / niet de bedoeling zijn .
  Ik zeg welterusten en tot horens .
  bollethee

 3. Grasmaaier, trilmachine, brandweerauto.. Loop je ook nog een beetje Peet? 😀 je krijgt gewoon zin in zo’n avontuur als je jullie vlog leest, zooo leuk! Alhoewel, met die wind en die vrieskou 1,5 week terug..
  Dikke knuffels voor jullie! 😘😘😘

Geef een reactie