Dinsdag 23 Februari | Dag 18 | 248,9 KM

De gordijntjes open in Groningen ☀️

Even de dagelijkse beslommeringen. Ideetjes uitwerken en wat mailtjes, appjes en telefoontjes afgehandeld.

Best druk aan allebei de oren een telefoon 😇

En kamer en tassen opgeruimd.

Dus we pakken de tas in voor een rondje promoten in Groningen stad. Het was eigenlijk vandaag de bedoeling om dit toe doen met z’n drieën, maar helaas heeft de 3e persoon het te druk met zijn eigen werkzaamheden die Corona/ Horeca/ MKB gerelateerd zijn en dat gaat natuurlijk voor. Er is een en ander uitgelekt over wel of niet versoepeling van de Corona maatregelen.

Er is weer zonnebrilstress. Voor diegen die Peet een beetje kennen is dit geen verrassing. Zijn zonnebril is vermist! We leven uit 2 rugzakken dus zoeken is zo gebeurt maar geen bril? Misschien bij de receptie laten liggen gisteren? Of bij Hooghoudt? Of in de auto van Arno Donker? Paniek alom dit is een fijne bril. In het hotel is niets gevonden. Dan Arno appen. Laten we maar gewoon er op uit gaan maar de stemming is een beetje in mineur 😬

In de buurt van ons hotel wordt gewerkt aan het aanleggen van glasvezelkabel. In de wijk waar wij lopen ligt bijna overal de straat open. Ik zie een doneermomentje.

Tja als de een last van zijn rug heeft neemt de ander het stokje over.

Deze jongens hebben lekker meegewerkt, of misschien juist weer niet …

Dank je wel Tom & Kai dat ik jullie werkzaamheden heb mogen overnemen!

We lopen verder richting de Grote Markt. We passeren een copyshop. Wij hebben nog flyers nodig met daarop de QR code van onze website. Het lijkt logisch in een keer een grote oplage te bestellen maar elk volume neemt ruimte in beslag en maakt onze rugzakken zwaarder. Wij doen dit per 60 stuks. Lang leve de mobiele telefoons van tegenwoordig daar staat ook alles op. 10 minuutjes later onze flyers in de tas gesponsord door 

Dank je wel voor jullie hulp in deze onhandige tijden!!!

Tussendoor nog even een radio interview met Radio Noord.

Interview Radio Noord met Karel

Op de Grote Markt zijn we lekker aan het flyeren. 

En dan krijgen we bericht van Arno van Hooghoudt, Peet zijn bril was achtergebleven op de achterbank van zijn auto. Hij gooit het wel even af bij ons hotel. Nee hoor we lopen wel “even” heen en weer, we hebben ook nog een kadootje voor je …

Dus wederom op weg naar Hooghoudt, lopen we een politieagent tegen het lijf. Wij vertellen wat wij aan het doen zijn, en hij verteld wat hij de afgelopen week heeft gedaan en of wij Instagram hebben. Ja tuurlijk. Dus nu gaan we elkaars verhaal delen.

Leuk gesprek gehad met Bayron! Kijk even naar de take-over.

Dan krijgen we een belletje van RTV Rijmond. Of we morgenochtend in de radio uitzending willen komen? Tuurlijk, heel graag. Tis wel een beetje vroeg, om 06.50 uur. Is niet erg hoor Peet is om die tijd allang wakker 😂

Al lopende komen we langs een mediabedrijf. Ben ik Peet ineens kwijt, die stond alweer binnen om wat media aandacht te fiksen. We staan eerst in een verkeerd kantoor, en vervolgens in een kantoor met 10 medewerkers. De radio wordt uitgezet en ons verhaal aangehoord, je moet de directie hebben en die zitten in bespreking. Oh handig dan kunnen wij daar ons verhaal gelijk doen. Directeur komt naar buiten en neemt ons mee naar een andere ruimte. Verteld ons dat wij zijn medewerkers van het werk afhouden en wat wij willen. Hij kan ons niet helpen omdat hij in een andere soort media zit, hij heeft zelf een aantal sportkantines dus hij begrijpt het verhaal maar of we het pand willen verlaten?

Daar zijn we weer bij Hooghoudt. De zonnebril lag klaar bij de receptie. Peet weer helemaal gelukkig.

We hebben het bandje “ik omarm TAAI tot CF te genezen is” voor Arno achtergelaten. Mensen die ons zoveel aandacht geven verdienen zo’n bandje! Helaas konden we niet samen op de foto.

Terug naar de stad. We nemen een andere route want die industrieterreinen zijn niet echt gezellig. Als we bijna de stad inlopen komen we dit tegen … Hier houden wij van maar dan wel in een “bruikbare” vorm

Jammer hoor dit 😂 een hoop ligt gewoon voor het oprapen …

Dan komt deze mevrouw op ons pad. Wij ons verhaal vertellen blijkt zij bij het UMCG te werken op de longafdeling, dus welbekend met CF.

Nanda

Bijzonder toch weer.

Dan vol “gas” nee nee we hebben niet gelift gewoon lopend naar ons hotel. Eten regelen en de dag doornemen.

En zo sluiten wij deze af

Slaap lekker lieve volgers 😘

Eén gedachte over “Dinsdag 23 Februari | Dag 18 | 248,9 KM

Geef een reactie