Maandag 22 Februari | Dag 17 | 238,2 KM

Lieve volgers,

Gisteren best wel laat gearriveerd dus hebben we de omgeving niet goed in ons op kunnen nemen. Dus vanmorgen konden we de omgeving goed in ons opnemen. Wat worden we op een prachtige locatie wakker!

Even ontbijten en de lunch regelen, ietwat administratie en hup weer in de beentjes.

Gelijk als we weglopen komen we meerdere wandelaars tegen, we blijken bij toeval op het Pieterpad terecht gekomen te zijn. 

We treffen onderstaande dame die heeft gestudeerd in Rotterdam. Zij is welbekend met Deflshaven.

Jolanda Pannekoek heeft in Delfshaven Rotterdam gewoond

We lopen door het vredige dorpje Schipborg, daar ziet Peet een zitgrasmaaier staan. Dat vinden mannen altijd leuk en Peet is nog nooit in de gelegenheid geweest (wij hebben geen gras) om daar mee te spelen.

Even gras maaien voor het goede doel, wij maaien u doneert 🙈
Dank jullie wel Piet en Wies van Veen.

Dan belt Radio Noord, of wij morgen in de gelegenheid zijn om een radiointervieuw te geven? Tuurlijk! Wij ons verhaal verteld, ze bellen morgen terug en dan komen we in de uitzeinding.

Lekker doorlopen, dan lopen we deze dames tegen het lijf, weer zo’n leuk gesprek gehad, het wordt steeds gezelliger. Deze dames ontwijken de Corona ellende door veel tijd door te brengen in en rond recreatieverenging Buitenlust.

Marga en Nelly recreatievereniging Buitenlust

We zijn lekker bezig, we proberen iedereen die we tegen komen te enthousiasmeren voor ons doel. Dat lukt vrij aardig. We komen weer iemand tegen die in onze regio heeft gewoond. Michiel heeft in Capelle aan den IJssel gewoond toen de metro’s daar nog niet reden. Ze komen ons in ieder geval opzoeken als ze weer in Rotterdam zijn.

Michiel en Mirjam

Op naar het volgende stuk, we staan soms best lang te kwebbelen onderweg en we hebben natuurlijk wel een einddoel. 

We lopen richting Zuid-Laren en komen moeder, dochter en hond tegen. Ze zijn geïmmigreerd vanuit Amsterdam naar het Noorden. Wij vertellen dat we een kroeg in Rotterdam hebben. Zij vraagt, welke jenever schenken jullie? Uhhh Ketel 1? Da’s geen goed antwoord in het noorden. Daar doen ze liever aan Hooghoudt? Die kennen wij ook van de reclame van vroeger. “Hooghoudt dubbele graanjenever” Maar werk jij dan voor Hooghoudt? Nee mijn man, oh wat doet jij daar dan, hij is directeur 😏 Ik bel ‘m wel even en dan nemen jullie daar een kopstoot. Kopstoot? Uhmmm oke!

Familie Donkersloot
Hondje Donkersloot

Dus route aangepast en naar het hoofdkantoor/ disteleerderij van Hooghoudt, klein beetje om maar maakt ons niet uit. Maar het is toch meer om als verwacht, ervan uitgaande dat het bedrijf om 17 uur sluit gaan we dat niet halen denken we. Dus voor de 2e keer in onze toer vonden wij het genoodzaakt om een lift te regelen. Het gaat uiteindelijk om stichting TAAI en met ons nieuwe motto “de schaamte voorbij” kan je heel veel vergoeilijken.

Wilko & Anne

Niet voor de deur maar braaf 3 kilometer ervandaan laten we ons afzetten en vervolgen onze toer naar Hooghoudt. Onderweg komen we vrouw met hond tegen. Wij vertellen haar ons doel en is laaiend enthousiast over Ameland. Zij woont daar in de zomer en in de winter in Groningen. Zij vind het zo gezellig dat ze nog 2 kilometer met ons mee loopt 🙃

Audrienne Bies & Blis

Uiteindelijk komen we aan bij de Hooghoudt. De receptioniste weet nergens van, ach ach ach zal toch geen grapje zijn? Maar nee hoor daar komt Arno Donkersloot, de directeur de trap aflopen.

Helemaal leuk, we zijn super ontvangen, met de kopstoot maar dan niet op z’n Rotterdams. Een trappistenbiertje met daarbij Hooghoudt Sweet Spiced Jenever én Hooghoudt Aged Jenever. Nou zijn wij niet van die jenever mensen maar voor een goed doel heb je heel veel over 😂 Maar het was geen opgave, in tegendeel die jenever was heerlijk! We hebben zo’n leuk en lang gesprek gehad. Ook nog een toffe rondleiding door de distileerderij gehad, super om te zien.

Dank wel wel Arno voor je warme ontvangst, tips en openhartigheid!!!

Als klap op de vuurpijl worden we gereden naar ons hotel door vader en zoon Donkersloot (van Hooghoudt) Hooghoudt heeft ook een superleuk stuk geschreven op Facebook.

Dus het was weer een enorme, leuke, spannende en enerverende dag! Dank je wel alle mensen die we gedurende dag zijn tegengekomen.

Slaap lekker allemaal 😘

4 gedachten over “Maandag 22 Februari | Dag 17 | 238,2 KM

  1. Lekker bezig leuk stel!
   Ik lees steeds jullie avonturen en slaap er lekker op! 🤩
   Even doorlopen tot minimaal april vrees ik..
   Dan mogen we misschien weer open.
   Kus en succes van ons drietjes😘

Geef een reactie