Donderdag 08 April | Dag 63 | 797 KM | € 15.445

Waar gaan we heen vandaag, er is een tussenstop uitgevallen dus even goed nadenken. We gaan naar van der Valk Alkmaar. Daarna mensen bellen en appen mensen die op die lijn van onze reis liggen om te kijken of wij welkom zijn. Dat zijn we, vrijdag bij Ramon, de zoon van de inmiddels welbekende tante Ria uit Assen, hij woont in Amsterdam. Da’s best nog een afstand die niet lekker te lopen is in 2 dagen, zo’n 70 KM.

We doen nog wat dingetjes en gaan op weg. Lekker geslapen en een mega ontbijt in het Hotel The Ark. Deze mensen hebben 20 jaar geleden in een Nieuwerkerk aan den IJssel gewoond en zijn “oude” buren. Na een tijdje in Turkije te hebben gewoon hebben ze een voormalige discotheek omgebouwd tot hotel. Ook zij missen klandizie wat ze normaal gesproken meer hebben ivm de bollenvelden.

Dank je wel voor de goede zorgen 👍🏻

We lopen nog een rondje door het centrum voordat we de bus nemen naar Schagen. Van daaruit nemen we de trein naar Alkmaar en begint daar onze voettocht naar Akersloot.

Even een kaarsje branden voor iemand.

Het is leuk om weer in een bedrijvige omgeving te zijn. Net buiten het station komen we 2 heren tegen. Ze zijn nieuwsgierig wat we aan het doen zijn. Even uitleggen. Deze heren zijn zelf ook fervent wandelaar en geven ons tips voor overnachtingen. Even ervaringen uitwisselen!

Louis en Ernest (op de foto)

En weer door, richting centrum, ik ben hier 2 keer ‘s avonds geweest maar het oogt nu groter, zonnetje erbij en uit de wind wij vinden het mooi & gezellig… Markant gebouw in een winkelstraat, ik wilde even naar boven lopen maar helaas, ook dit is dicht/ afgesloten.

Stadhuis van Alkmaar

We hobbelen door en lopen deze dame tegen het lijf. We praten over de huidige situatie en hebben allemaal zo onze eigen mening wat een mooi recht is in Nederland.

Lisa

En door, we zien door de nieuwsberichten van gisteren al weer wat bedrijvigheid bij horeca bedrijven die tot nu toe helemaal gesloten zijn geweest en wellicht over 2 weken weer open mogen met waarschijnlijk de nodige beperkingen. Hier het team van de Irish Pub.

Gunnery’s Irish Pub Alkmaar

We lopen het centrum uit, er wordt gezwaaid vanachter een raam. Wij zwaaien terug en lopen ook terug omdat we verkeerd lopen. De deur zwaait open van praktijkruimte Alkmaar.nl. Leuk gesprek en Mark wordt erbij gehaald, een Rotterdammert. Foto zijn we helaas vergeten door het gesprek 😩 Door het park lopen we Alkmaar uit.

We hebben al weer veel gekletst tijd om gas op te zetten anders komen we niet voor donker op plaatst van bestemming! In Akersloot duiken we nog even een supermarkt in, we zijn blijkbaar een aparte verschijning iedereen wil graag weten wat we aan het doen zijn, wat een hartelijke mensen allemaal!

Zo is er ook een mevrouw die later langs ons rijd en even stopt om een foto van ons te maken, mij wij ook zeker van haar en haar autootje…

Let op het kenteken 😂

Dan zijn we er bijna, ons hotel ligt net buiten Akersloot en we zien het al liggen, maar deze even voor de archieven.

Dit is het bord inlopen, het uitlopen bord stond vol met graffiti houden wij niet van.

We lopen 2 bikkels tegen het lijf die ook inmiddels weer in harde wind aan het wandelen zijn. Zij hebben ‘m een beetje mee wij niet helemaal. Zij gaan zaterdag ook lopen voor een goed doel te weten de Hartstichting. Van origine komt meneer Krimpen a/d Ijssel. Schaardijk, Waalsingel en Rotterdamseweg. In 1960 verhuisd naar Uithoorn. In 1993 naar Akersloot gekomen.

Jeanne en Frans

Morgen gaan we naar Amsterdam, op naar Ramon dat beloofd een gezellige boel te worden!

Voor de 2e keer op rij ben ik in slaap gevallen dus al 2 dagen achter elkaar iets later dan gewend de blog gepubliceerd …

Tot morgen 😘

2 gedachten over “Donderdag 08 April | Dag 63 | 797 KM | € 15.445

  1. Hoi kanjers wat een verhalen, prachtig hoor. Maar Frans komt niet uit Rotterdam, maar uit Krimpen a/d Ijssel. Schaardijk, Waalsingel en Rotterdamseweg. In 1960 verhuisd naar Uithoorn. In 1993 naar Akersloot gekomen. We wensen jullie nog veel wandelplezier en wellicht tot ziens. Frans en Jeanne uit Akersloot.

Geef een reactie