Woensdag 07 April | Dag 62 | 782 KM | € 15.389

Ohohoh, afscheid nemen bestaat niet toch? Nou we moesten het wel eff doen vanochtend! We moesten afscheid nemen van Han die ons 6 dagen lang kosteloos heeft opgenomen in zijn huis. Wij kennen helemaal de weg in “die hut” zoals ze dat noemen op Texel. Boot van 09 uur dus vroeg uit de veren. Wij vinden dat we het schoon achter moeten laten dus ik heb de tas gepakt en Peet heeft schoongemaakt 👌Eff een taakverdeling!

En dan staan we ineens bij de boot, afscheid nemen van Han. Het voelt toch een beetje verdrietig.

bye bye Texel tot snel in andere tijden en iets beter weer 😜

Maar zo vreemd als je dan aan de overkant van de boot af stapt in een bizarre wind dat je je dan toch weer lekker voelt. We lopen voor een deel dezelfde route terug, maar op de heenweg hadden we boothaalstress dus konden we geen foto’s maken dan hadden we ‘m op zeker gemist. We lopen langs het terrein van het marine museum Den Helder. Als dit open was geweest waren wij wel daar naar “binnen” gelopen.

klein en heel groot, had er ook graag bovenop gestaan maar helaas 😩

Dus hup we volgen de route van Google Maps naar Julianadorp. Nou ja lopen we ineens weer in het centrum bij het Forest Hotel waar we hebben geslapen 7 dagen geleden. Grappig, dan denk je ook ineens een beetje de weg te kennen. En toeterende automobilisten zijn ook weer van de partij.

Even naar de Mac om te plassen. En dan maar ook gelijk een bakkie en één McMuffin, dat was onze eerst keer maar gewoon lekker.

we hadden gelijk een berg fans

En verder, we lopen bewust door een woonwijk zodat we iets meer uit de wind lopen, komen we deze 2 verbaasde mensen tegen, wat hebben jullie nou? Wij vertellen, we lopen voor de Stichting TAAi, we gaan even op de foto.

Pia en Adriaan uit Den Helder. Zo roept Adriaan, dag lang geleden dat ik op de foto ben geweest! Dat was met mijn bruiloft! Oh dan ben je zeker pas getrouwd? Ja 50 jaar geleden 🙈Geweldig!

We lopen door, we lopen nu door de bollenstreek …

Zelfs zonder zonnetje een fleurige omgeving.

Er is onderweg ook van alles te koop

Narcissen, Tulpen en Hyacinten

Het gaat boven verwachting lekker het lopen, blijkbaar heeft de rust ons toch goed gedaan. Onze vlaggen wapperen straf in de wind.

Ineens lopen we Julianadorp binnen, onze oorspronkelijke plaats van bestemming. Maar we zijn nog niet moe, het is nog vroeg en er is niet heel veel te beleven. Even een broodje halen in het overdekte winkelcentrum en dus uit de wind. Heerlijk!

We besluiten nog een stukje door te lopen naar ‘t Zand. Voor de zekerheid even vragen welke kant we op moeten…

Rinske

We worden aangesproken door deze 2 dames. Waar lopen jullie voor ohhh voor Cystic Fibrosis!

Een van de dames is fervent wandelaar en heeft al mooie tochten in het buitenland gemaakt. Hebben jullie al koffie gehad? Ja dat hebben we, anders zijn we weer een uur verder we spreken uit ervaring 😬

Hermien en Marian uit Julianadorp

Een buitje op ons hoofd maar gelukkig een kleintje, de laatste loodjes zijn toch weer ietwat zwaar maar veel minder dan 8 weken geleden.

Gearriveerd in ‘t Zand bij een alleraardigst echtpaar, we krijgen een lekker bakkie thee aangeboden en blijken uit onze regio te komen, uit Nieuwerkerk aan den Ijssel. En dan is het het einde van de middag, de wind is niet weg maar de lucht trekt open!

Uitzicht vanuit de tuin

Nou, we hebben gewoon 21 KM gelopen vandaar zonder al te veel moeite. We waren een beetje bang dat we het “kwijt” waren maar niets is minder waar, ondanks de wind hebben wij genoten vandaag. Morgen nemen we waarschijnlijk de route langs de kust naar Schoorl.

Slaap lekker lieve volgers, tot morgen😘

Geef een reactie