Vrijdag 02 April | Dag 57 | 735 KM | € 15.147

Gezellige avond gister. Heerlijk gegeten. We hebben het geluk een onderkomen te hebben bij een voormalig kok. Nou dat is prettig! Nog even wat nagebabbeld en lekker onder de veren!

We hebben beloofd te helpen met het planten van bloembollen bij een vakantiehuisje. Maar eerst nog even wat huishoudelijke taken … Schrik niet wat je nu ziet, koester dat beeld 😜

kleurt goed bij de kleding

Op naar het vakantiehuisje.

Eff lekker tuinieren?

Ohohoh wat is Texel mooi! De locatie van het vakantiehuisje ook.

Taken verdelen, Peet kuilen graven en wij de bloembollen erin. Soms mis je de Duitsers wel 😬

Tuinieren … Peet vond het erg leuk 💪😂💪

We rijden even langs Sander om te kijken waar hij verblijft! Ook weer zo’n mooi plekje. Sander is een echte Rotterdammert die we jaren niet gezien hebben. Even een bakkie ☕️

Dan eerst maar weer even naar “huis” . Handjes wassen en even de Pearl bellen. Ik ben een paar dagen geleden mijn leesbril kwijtgeraakt. Even een brilletje gekocht bij het Kruidvat tegen beter weten in. Werkt natuurlijk niet als je 2 verschillende afwijkingen hebt … Dus goed idee ik bel naar mijn “eigen” Pearl of ze mijn gegevens even kunnen sturen naar Pearl Texel? Maar tis al 2 jaar geleden die oogmeting dus beter even opnieuw laten meten???

Oke, afspraak om 15.30 in Den Burg. Peet ook mee, super geholpen! Peet ook maar gelijk laten meten, waarom niet? En een uurtje later lopen wij helemaal blij allebei met een leesbril naar buiten!! Daarbij is er ook nog een gedeelte van de kosten gedoneerd.

Dank je wel Jan & Thirza Pearl Texel voor de top service en bijdrage 🙏

Nog even langs de haven met onze gastheer! Op vrijdag komen de kotters na 5 dagen vissen weer binnen. Onze gastheer doet met meerdere Texelaars aan een soort van ruilhandel. Je krijgt iets en daar geef je dan wat terug, dus wij krijgen vis (sliptongejtjes) en hij maakt dan een lekkere maaltijd en geeft dat op zondag af zodat de jongens op maandag niet hoeven te koken op de kotter. Mooi toch ?!?

Texel 94

En dit is diegene van de donatie vis …

Charles van “de 94”

Op naar “huis”. Voorbereidingen voor het avondeten. Peet gaat leren visjes schoonmaken.

Peet dat schoonmaken is echt niet zo simpel als je denkt 🙈

Gelukt! Tijd om het te bereiden, dat kunnen we wel overlaten aan onze gastheer. Hij heeft de voorbereidingen gedaan en Peet moet dat even afmaken.

Nou we hebben sliptongetjes nog nooit zo vers gegeten. Niet ingevroren geweest en dat denken wij te proeven. Heerlijk. We zijn weer op een zo’n mooi adres terecht gekomen dat je dat gewoon niet goed kan omschrijven. We worden inmiddels al weer aardig herkend dus morgen gaan we met onze groene jasjes er weer tegenaan!

Slaap lekker lieve volgers, heel fijn (paas) weekend 😘

Geef een reactie