Maandag 15 Maart | Dag 39 | 480,7 KM | 11.275,50

Ohohoh, wat is het heerlijk wakker worden op Landgoed Lauswolt! Als je dan zo lekker in de watten gelegd bent, en dan ook nog zo’n heerlijk bed zo breed dat je elkaar niet kan vinden. Dan doe je de gordijnen open en dan zie je dit!

Ooievaar is nest aan het bouwen, we kregen ze er niet samen op!

Wij wilden nog wat foto’s delen van gisteren avond maar het is misschien beter om zelf even op de website te kijken 😏 Een echte aanrader! Kijk op: www.lauswolt.nl

Als we alles weer ingepakt hebben en lopen het landgoed af horen we roepen “Zet ‘m op kanjers!” Dat is de eigenaar Marc Gulick denken wij, toch maar even teruglopen om te bedanken voor het fantastische verblijf.

We komen op zeker nog een keer terug!

Tussen alles door hebben we een telefoontje ontvangen van Tjitte van Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Als het ons uitkomt zijn we vanavond van harte welkom? Natuurlijk heel fijn! Dus op naar Oranjewoud!

We krijgen zo’n lief berichtje binnen van wij denken onze jongste fan Beau, zoon van Tim en Minnie.

❤️ zo lief!!!

We lopen Beetsterzwaag uit horen we ergens mensen roepen. Die stonden op de 4e verdieping van een flat te roepen: hé Rotterdammers hou vol, wij hebben respect voor jullie! Nou zeg, deze hadden we nog niet meegemaakt 😊

We lopen langs de Gordyksterwei, daar staan serieus heel veel bomen en in deze bomen hebben ooievaars in werkelijk elke boom op rij een nest. Ik heb het geprobeerd te fotograferen maar dat viel niet mee. Deze wonen in een “flat”

We hobbelen door het weer is afwisselend maar we hebben na de afgelopen dagen weinig klagen.

We lopen in Langezwaag en komen 2 mensen met een hond tegen. Waar zijn jullie van? Wij uitleggen. Hebben jullie zin in een bakkie koffie? Ja graag!

Terwijl we naar binnen lopen breekt er iets af bij een van de rugriemen (ik weet echt niet hoe ik dit anders moet noemen) van Peet zijn rugzak. Oeps! Eerst maar even een bakkie. We raken aan de praat, Marije is dominee en Martin is hovenier in het westen van het land en komt uit Amsterdam. Zij bewonen nu tijdelijk de domineeswoning. Leuk stel en ze hebben een logeetje, Beppie een oude politiehond van 13 jaar. We hebben een hoop gemeen leuk om even met elkaar te spreken. Maar we moeten door, knoop in hengsel van de rugzak en gaan.

Marije, Martin en Beppie

Hup weer in de beentjes, ben ik gewoon vergeten te plassen. Dat is niet helemaal zo ik moest gewoon niet maar 3 minuten later wel 🙈Maakt niet uit wildplassen in zo onderhand een 2e natuur geworden komt goed! Horen we een man roepen, hé ik heb over jullie in de krant gelezen willen jullie koffie, of wat anders of naar het toilet? Nou … Koffie hebben we net op maar het gebruik van het toilet zou heel fijn zijn. Zit ik weer op een toilet in een schuurtje, geweldig toch. Even een praatje, deze mensen zijn anderhalf jaar geleden verhuist van Alkmaar naar Langezwaag. Bevalt het? Dat is nog maar de vraag van een drukke stad naar het rustige Friesland … Heerlijk is het antwoord, ze waren lekker bezig in de tuin en straalde rust uit! Helemaal leuk!

Joop & Marina uit Haarlem

Nu moeten we echt door anders zijn we voor donker niet binnen! Maar als je dat wil dan gebeurt het meestal niet. En inderdaad we zijn een paar meter verder treffen we Jeroen. Bijzondere man!

Deze buddhist is even boodschappen wezen doen in een coffee shop in Heerenveen.

Op naar De Knipe, we hebben veel mensen horen zeggen dat dit een prachtig gebied is en dat we via dit gebied op onze eindbestemming van vandaag te komen.

Eerst dachten we dat google maps ons een beetje in de maling nam, rare smalle paadjes en tot je enkels in de blubber maar het was het waard. Tis nu nog einde winter en de bomen zijn nog kaal en nu zie je al de schoonheid zonder blaadjes.

Dan komt er bij ons ineens het verlangen op naar wintersport. En dan komt door dit speeltoestel in de speeltuin. Tja … Volgens mij is dit voor (kleinere) kinderen 🙈

Helaas ben ik net iets te vroeg gestopt met filmen de landing was verre van soepel. en normaal heb je ook geen dikke rugzak op je rug???

We lopen door, weer denken wij jeetje we gaan altijd naar het buitenland maar ons eigen land is ook zo bizar mooi!

Mark die vraagt, wat doen jullie nou hier in Knippie?

Nog een paar kilometer, ondanks dat deze altijd een soort van moeilijk zijn, het is hier zo mooi! Deze dames bevelen ons aan om naar het Belvédère museum te gaan. We lopen vandaag geen meter meer om maar misschien morgen …

Lutske & Rennie

We zijn er bijna, we … (daar heb je toch een liedje van) nou nog even niet, maar het steunt ons zo om van die leuke positieve gesprekken te hebben onderweg. Het resulteert wel in veel later aankomen met het is het zo waard.

Janneke & Christa

Zo en dan loop je de bocht om en zie je dit, een enorme laan noemen ze dit denk ik.

Staat er aan het begin van deze laan dit huis. Prive terrein dat begrijp ik, maar hoe gezegend ben je als je temidden van al dit moois kan wonen?

Nice!

En zo fijn onze google maps neemt ons in de maling, is al een paar keer gebeurt maar dan was het in negatieve zin, deze keer niet en ineens zijn we er. Fijn!

Het welkom was warm, hoe waren de kilometers verlopen? We zijn blij dat wij er zijn!

Op naar de kamer, lekker geen trap op en het uitzicht? Op het bos. Helemaal geweldig.

Oh ja kunnen jullie wat uitprinten voor ons? Tuurlijk! Hebben jullie ook een snijmachine? Tuurlijk. Helemaal geweldig!

Eten ophalen en lekker slapen!

Nou lieve volgers voor ons tijd om te gaan slapen, tot morgen 😘

Oh nee toch nog niet. We hebben weer fijne donaties binnengekregen vandaag en dagen ervoor! Elke keer als er eentje binnenkomt groot of klein maken wij een vreugdedansje, zelfs als wij zitten.🙏 namens stichting TAAI en ons natuurlijk!

LEKKER SLIEPE!

4 gedachten over “Maandag 15 Maart | Dag 39 | 480,7 KM | 11.275,50

  1. Dat schiet toch niet op, jongens!!! Jullie worden veel te populair!! Iedereen die jullie tegen komen, wil een gezellig praatje met jullie maken!! (en/of koffie aanbieden en/of hun toilet aanbieden.) Super natuurlijk, maar zo maak je geen kilometers:-) Alle gekheid op een stokje! Jullie hadden weer een topdag, met al die leuke ontmoetingen! In oktober uitrusten in Driebergen!! Bij RCN Het Grote Bos (even reclame maken!) – gezellig met elkaar pizza’s maken in de grote pizza-oven onder het genot van jullie wilde verhalen!!! Sterkte en dikke kus, Amanda (en de rest)

Geef een reactie