Zondag 14 Maart | Dag 38 | 459,6 KM | € 10.969

Ow wat een vrolijk begin van de dag! In ieder geval voor Peet, ik ben niet zo’n ochtendmens en begin de dag graag rustig. Maar goed stuiterbal Peet stond klokslag 7 uur naast mijn bed te springen. Kijk dan kijk dan …

zo’n leuke bericht van Irene Moors ❤️

Oké oké, tis wel een goede reden om mij hiervoor wakker te maken. Supertof dank je wel Irene, dit is zelfs voor mij lekker wakker worden, jij bent mijn dubbele espresso van vanochtend 😂

We hebben niet zo goed opgeslagen wat de bedoeling was met het ontbijt, dus wij naar beneden en mondkapjes vergeten en al teruglopend komt de eigenaresse Margaretha net met een enorm blad aanlopen. Wauw dat ziet er goed uit! Ze kijkt om de hoek van de deur en gelijk verontschuldig ik mij voor de chaos (drogende kleding) Zij biedt aan dat als er nog iets gedroogd moet worden dat ze het even in de wasdroger kan doen? Twijfel maar doe maar niet als we even lopen wordt alles vanzelf weer warm.

Heerlijk ontbijt!

Chaos weer in tassen proppen, mijn schoenen zijn (lijkt het) nog net zo nat als gister dus was geen fijne ervaring. Maar ook daarvan weet ik nu dat dit snel genoeg weer warm wordt.

Als alles gepakt is nemen we beneden afscheid van Margaretha, het blijkt dat zij sinds februari 2019 eigenaar is van Hotel Goerres. Oh jee, zoals we inmiddels weten krijgen deze ondernemers weinig of geen compensatie . Heftig en het ziet er allemaal zo mooi uit, wij zien onszelf wel in het restaurant zitten of op mooi zomerdagen op het terras aan de rivier de Boorne.

Dank je wel voor je bijdrage voor de stichting TAAI en heel veel sterkte de komende maanden, we komen je op zeker nog een keer opzoeken als alles weer “normaal” is!

Hup naar buiten, Margaretha maakt ook nog even een foto van ons 😇

Op naar Beetsterzwaag, ongeveer 20 KM en het weer ziet er vriendelijk uit vandaag. We zijn nog geen 20 meter op weg worden we aangesproken door wandelaars. Lekker aan het lopen vragen ze ons, ze volgen onze blog al en weten dat we in Akkrum hebben geslapen. Grappig!

Doris en Aukje.

Het is zondag, wij zijn benieuwd of we nog wat mee gaan maken vandaag. Er komt een klein meisje aanfietsen en een stuk daar achteraan een mevrouw met paard. Wat zijn die paarden groot van dichtbij! Maar volgens ons motto “alles voor de stichting” ben ik er braaf naast gaan staan en paard was eigenlijk best lief.

Undemoi en Chantal

We zijn het dorp uit en hebben de wind in de rug. Zo da’s lekker. Komen 2 dames al joggend aan, wij ons verhaal doen maar ze willen niet op de foto. Dat kan geen probleem, maar het schijnt dat er nog 4 mensen aanlopen en één van hun is Henk en zeg maar dat hij of de foto gaat. Uhh ok gaan we doen!

Inderdaad 10 minuten later komen er 4 personen aan wandelen. Dit is leuk. Hi wie van jullie is Henk? (je had die gezichten moeten zien 😂) Henk reageert en Peet zegt, je moet van Monique met ons op de foto? Naar alles uitgelegd te hebben no problem. Als het goed is komen ze dit jaar naar de Vrienden van Amstel en komen ze ons opzoeken

Henk en de rest …

Er gebeurt een tijdje niets totdat we in het volgende dorpje Aldeboarn aankomen. Er lopen best wat mensen op straat en het weer doet lekker mee.

Obe, hij beklimt de himalaya, was helaas nu niet mogelijk is.

Tijd voor een pauze net na het dorp, als je een bankje ziet dan moet je ‘m ook pakken want bankjes zijn dun gezaaid. Even een broodje komt er een man naar ons toe. He? Heb ik jullie gisteren niet zien lopen bij “de een of andere” brug? Ja dat kan wij zijn gisteren vanaf Leeuwarden naar Akkrum gelopen. Hij leert zijn kleinste fietsen zonder zijwieltjes en vraagt willen jullie een bakkie? Jaaaaa!

zit je ineens aan een mooie groene keukentafel, geheel in stijl

Nog even een snoepje in ontvangst nemen!

En nog even spelen …

Dank jullie wel voor de warme ontvangst, het blijft zo bijzonder opeens bij iemand aan de keukentafel te zitten!

Suze, Frea, Atse & Bram 🙏

Dan komt er een langs stuk met zo’n langen t….weg. Maar het weer is vaak heerlijk, soms te warm en soms fris en dan begint de wedstrijd van Feyenoord. Die gaan we luister, leidt gelijk een beetje af.

Er word weer vrolijk erop los getoeterd dat geeft ook weer moed!

Net nabij Nij Beets ploffen we neer op een bankje. Even rusten! Dan komen deze lieve mensen een praatje met ons maken! Zij maken ook elke dag een wandeling dat is goed voor het lijf! Hmmm nou bij ons voelt dat niet altijd zo …

Jelle en Janka

We zijn er bijna en komen weer in de bewoonde wereld. De claxons gaan en gaan. Geweldig! Ook nu horen we weer, hm zouden die mensen van het CDA zijn? Nee hoor en we zijn ook niet van D66 😬 Wij hebben een andere missie en dat is zoveel mogelijk geld verzamelen voor de Stichting TAAI! Oh da’s een mooi doel en wat goed dat jullie dit doen. Wij geven onze flyer met de QR code maar ze hebben nog een Nokia. Dat kan misschien kan jullie kinderen of kleinkinderen jullie helpen met zoveel mogelijk te delen op social media? Ja dat gaan we doen!

Sybren en Titie

En dan de laatste loodjes door de Hoofdstraat. We wuiven en zwaaien, en moeten eigenlijk onze missie nog vertellen. Het valt niet mee 😬

Even een bakkie to go dan maar!

en dan ook de namen en het bedrijf vergeten excuses!

En dan hoera, we zijn er!

Hoe blij kan je zijn???

We lopen naar de ingang. De medewerker kijkt ons ietwat bevreemd aan, wat wij ons helemaal voor kunnen stellen. Komen 2 van die appeltjesgroene typetjes aanlopen 🙈 Normaliter zijn gasten ietwat anders gekleed bij aankomst als wij. Maar helemaal goed gekomen. Wat een mooi gebouw zeg! En die inrichting? Super allemaal en we konden ook nog gebruik maken van de sauna (op reservering) Nou dat willen we wel, goed voor de beentjes.

De rest vertellen we morgen. Tijd om te gaan slapen.

Fijne avond lieve volgers. Tot morgen 😘

3 gedachten over “Zondag 14 Maart | Dag 38 | 459,6 KM | € 10.969

  1. We hebben jullie verhaal weer met veel plezier gelezen!! Wat een leuke mensen allemaal onderweg!! En gelukkig nog ff een heftruukie om op te rije!!! Slaap lekker en tot morrege! Felix, Esmee, Amanda xxx

  2. Hoi Peet & Chel ! Tis alweer even geleden dat ik heb gereageert op jullie berichtjes . Maar bij deze , ik wordt bijna jaloers op jullie met wat jullie allemaal mee mee maken onderweg ! Als ik dan op de bank zit en ik lees jullie avonturen, denk jammer dat ik daar niet bij ben , maar dan schrik ik wakker en dan ben ik toch ook weer blij dat ik thuis ben , want al dat lopen ! Als naar het toilet gaat thuis neem ik al de tram . Ook een leuk en spontaan appje van Robber Willemse
    en Irene Moors ! En de donaties gaan ook goed . Nou ik heb verder niets meer te jokken en zeg jullie gedag met de woorden blijf vooral gezond in deze bizarretijd ! Tot hoorens
    Bollethee

Geef een reactie