Zaterdag 13 Maart | Dag 37 | 440,2 KM | € 10.909,04

De gordijnen open. Allemachtig wat een weer en de voorspellingen zien er ook niet best uit. Koffie dan maar of uiteindelijk meerdere ☕️☕️☕️ We kijken/ luistern half naar de TV en dan zie we een documentaire over mensen die ijsberen filmen. We zijn nog net op tijd voor de laatste shot!

Prachtig!

Dan krijgen we een boodschap van Robber Willemse op de App. Een geweldige opsteker op deze ochtend superleuk!

Dank je wel Robber! We gaan zien welke tocht we gaan maken 😂

Naar het ontbijt (aangeboden door Van der Valk Leeuwarden) in buffetvorm. Dit neem je dan mee naar je kamer. De medewerkers waren allemaal zo vriendelijk en gaan onze missie delen op hun social media.

Boudewijn & Betty

We moeten eruit dus dan gaan we maar … We hebben nog geen stap buitengezet of het komt met bakken uit de hemel. Maakt niet uit we hebben ons erop ingesteld.

Er op ingesteld? Hoe dan, de snottebellen lopen gestaag uit mijn neus en kom bijna niet vooruit, dit wordt een lange dag …

Al lopend komen we een soort kentekenplaat kerkhof tegen? Normaal zouden we dit opruimen maar we hadden geen plekkie meer over dus toch maar laten liggen.

Ik zit nu schrijvend te denken dat dit misschien voor criminele doeleinden is gebruikt? Misschien morgen toch maar even melden.

Het is zo slecht weer dat we werkelijk helemaal niemand op straat tegen komen behalve diegene die het geluk hebben dat ze in de auto zitten. En die toeteren en zwaaien er weer lekker op los, blijft leuk!

De eerste voetganger die we tegenkomen is in Wytgaard, serieus 6,4 KM vanaf ons vertrekpunt. Wij snappen het wel want wie gaat er met dit hondenweer de straat op als het niet hoeft? Deze meneer woont een dorp verder en had ons graag een bakkie aangeboden …

Jeroen helaas geen bakkie 🙈

We vervolgen onze weg, het is een feestje om in een dorp te lopen, dan loop je meer uit de wind. We lopen of eigenlijk ploeteren weer door. De hele tijd hebben we wind tegen, en soms slagregens, hagel en dan weer droog.

Dan zien we een klein blauw autootje die een erf op draait. Er stapt een mevrouw uit met een redelijk blauwe felle jas en zij begint foto’s van ons te nemen??? Bijzonder!

Als we bij elkaar staan legt ze het verhaal uit. Zij zijn van de Fryske Nasjonale Partij en dachten dat wij van de tegenpartij waren. CDA! Of zijn jullie die mensen waarover ik iets heb gehoord bij Omroep Friesland? Dat laatste natuurlijk. Eerst maar even op de foto.

Irene & Lyda van de FNP

Dan vraagt Irene willen jullie misschien een bakkie koffie? Lekker! Even uit de wind dan maar? Tuurlijk. Lopen we het terrein van een boer op en gaan we gewoon in de hooischuur staan. Mag dit wel? Natuurlijk dan kan hier allemaal. Komt de boer helemaal logisch aanlopen om te kijken wat wij op zijn terrein aan het doen zijn. Na communicatie in het Fries (ik kan het niet herhalen) is het oké.

 By boer Boonstra in de schuur Koek & Koffie

Het is zo verleidelijk om eindeloos verhalen uit te wisselen maar we moeten echt door. Een paar kilometer verder zien we een van de weinige bankjes in deze omgeving. Ook gemaakt voor kleine mensen want we zaten bijna op de grond. Een mevrouw vraagt zich af wat wij daar met dit weer zitten te doen. Even uitleggen … Ohhh ja jullie hebben in de Leeuwarder Courant gestaan? We hadden idd een interview gegeven maar hebben het artikel nooit gevonden. Ze wilde niet op de foto maar heeft er wel een van ons gemaakt en die later naar ons geappt.

Kijk onze beentjes dan! En die zijn niet meer zo lenig af en toe 😬

Wilma heeft voor ons ook nog even het krantenartikel opgezocht!

Dank je wel Wilma en gezellig dat we met elkaar appen!

En dan breekt echt de hel los. Het kan dus blijkbaar nog erger? Bizarre windstoten en regen, regen, regen. Koud hebben we het gelukkig niet maar ik ben niet de enige die last van de wind heeft.

Heus niet lopen te klaagbakken moest voor de film

Pfff we lopen door het volgende de dorp en dan gebeurt er iets (dacht ik) waar ik niet heel blij van wordt. Ik had mijn Oortjes in en ik had ineens geen geluid meer. Maar ik had vlak ervoor ook iemand per ongeluk gebeld vanuit mijn jaszak dus had er geen acht op geslagen. Na een tijdje dacht ik hoe kan dit?

Ben ik in alle geweld van het weer met een capuchon gewoon mijn oortjes verloren! Da’s balen, ik heb ze al bijna 2 jaar en ben er altijd superzuinig op geweest.

Niet kniezen gewoon verder we zijn er bijna. Dan komen we deze 2 bikkels van wandelaars tegen. Superleuk gesprek gehad!

Corine en Collette

En dan komt Akkrum in zicht, hoerraaaa! Het was een zware dag en we weten nou niet wat erger was de wind van vandaag of de sneeuw van een paar weken geleden. Wij tellen ze allebei goed!

Nog even het “huishouden” doen. Werkelijk alles wat wij hebben is nat. Wij houden niet van slapen in een warme omgeving en je schoenen moet je NIET bij de verwarming zetten maar ik vraag me af wat de status van onze kleding morgen ochtend is. Wij hebben er in ieder geval alles aan gedaan denk wij dan maar …

Wat een zooitje. Met met oogjes dicht zie je daar niets van !

Kijk maar …

Fijne avond lieve volgers, tot morgen!

Geef een reactie