Vrijdag 12 Maart | Dag 36 | 421,9 KM | € 10.874,04

Een verwarrend begin van de dag … We hebben het al een week over de afsluitdijk. Gaan we die nou wel of niet lopend overbruggen? Ergens hebben wij half meegekregen dat dit niet mogelijk zou zijn voor fietsers en wij scharen onszelf tegenwoordig ook onder fietsers. Toch maar even uitzoeken. En dan komt voor mij het moment om een vreugdedansje te maken 💃

Nou da’s toch jammer vind een van ons en de ander niet 😂

Dus deze is getackeld 😅

De buurvrouw steekt haar hoofd naar buiten. Hallo goedemorgen. Wij vertellen ons verhaal, zij verblijven in het hotel ivm een traprenovatie. We raken aan de praat met elkaar en natuurlijk op de foto!

Ron en Marjan, en een aanmelding voor een dagelijkse app en gedeeld en FB én een donatie! Wat een toppers dank jullie wel namens Stichting TAAI!

Dan krijgen we dit bericht binnen:

https://www.omropfryslan.nl/nijs/1040638-rotterdamsk-stel-hat-al-400-kilometer-kuiere-foar-taaislymsykte

Er ligt een elektrisch bootje te dobberen achter ons hotel. Hmmm nog een keer dezelfde route lopen is gewoon niet leuk. Wij naar de receptie kijken of we dit kunnen regelen. Geregeld 👍🏻

Nieuw speeltje!

Maar goed op de boot en gaan naar het centrum van Leeuwarden!

Het valt niet mee om de juiste route te vinden, dus eff de verkeerde kan op maar dat komt voor iemand best goed uit.

We hebben Jan geholpen, er was een dakplat van hem in de singel gewaaid en tuurlijk hebben we deze eff eruit gehaald. Tuurlijk maar wel een tegendienst Jan eff delen op social media!!!

Peetje als een kind zo blij 😂

Maar tis eigenlijk niet zo’n fijn vaarweer. Maar goed we zijn goed ingepakt dus het is net te doen. Het kaartje op de boot is (voor ons) niet helemaal duidelijk maar het viel niet mee. Maar gelukkige heb je nog Google Maps maar daar heb je in dit geval niets aan dus dan maar vragen aan voorbijgangers.

Ja eerste links derde rechts weet ik veel. Uiteindelijk hebben we de boot maar gewoon aangelegd. Dicht bij het centrum en dan maar verder lopen, lopen, lopen.

Horen we ineens, de een tegen de ander zeggen: dat zijn toch die Rotterdamers ???? Geweldig toch?

Op naar de markt, het is niet zo druk gezien het weer. Maar gelukkig staan er nog wel wat kramen. Bij een kraam komen we deze dame tegen, ik heb jullie gezien op Facebook, wat een leuk initiatief!

Tiny ❤️

We hobbelen verder, komen we langs de notenkraam, god wat ruikt dat lekker. Weer even aan de babbel en 2 zakjes noten verder!

Laurien en Hans

We zijn eigenlijk met een doel daar op de markt maar het doel hebben we gemist denken wij. Dus we wandelen nog maar even door! Hmmm zullen we maar weer naar ons bootje gaan, tis nog een uurtje varen … Dan krijgen we alsnog een appje van de Fryske Vlogger. Joehoe gelukkig!

Hup gaan, oh ja ook nog even een kabeltje kopen die tijdens de reis of veelvuldig gebruik gesneuveld is. Ook weer zulke aardige mensen. In ieder geval een donatie ontvangen.

We doen nog even een boodschap, zo’n mooie winkel!

Tina en Sietse van Slijterij De Schans

Verder als een paar meter komen we niet, uhh ik heb jullie op de radio gezien!

Dank je wel Jetty voor je mooie woorden!

En door, valt Peet ineens iets op, gebeurd niet vaak … Het gaat niet om de hengels denk ik maar om de poster op het raam…

Eigenaar komt naar buiten, wil de poster wel even van het raam afhalen.

Mathijs pffff “mannen onder elkaar”

Hup als een malle terug naar de boot, die moet om 18 uur terug zijn en de heenweg ging verre van soepel. Daarbij heb ik (Chell) de boot vastgelegd, ik heb 2 jaar geleden 2 weken op een zeilboot doorgebracht maar ik ging ineens twijfelen of ik die “knoop” wel goed had gedaan. Spannend of tie er nog ligt …

Jeeejjj hij ligt er nog, waarom weer twijfelen aan mijzelf?

En varen maar, in beginsel lekker windje mee … Uhhh moeten we links of rechts?

Goed gegokt 🎲

Nog net op de valreep een hagelbui maar ook weer een beloning.

Deze blijft moeilijk om te fotograferen maar was heel mooi!

en dan zij we weer lekker op de kamer met dit uitzicht

Slaap lekker lieve volgers, op naar weer een mooie nieuw dag 😘

4 gedachten over “Vrijdag 12 Maart | Dag 36 | 421,9 KM | € 10.874,04

  1. Bbrrr ziet er koud uit, jullie zijn beroemd aan het worden! En dan ook nog een bootje in de sponsorkleurenn! Maarre… Chell hoe kun je nou twijfelen aan je zeemansknoopkunst???

    Hou vol lieverdjes! Knuffels xxx

  2. Heel aardig dat Irene en Lyda jullie vandaag by Reduzum hebben getroffen, net een dikke hagelbui en hebben wij jullie koek en Sopie ( koffie ) aangeboden by boer Boonstra in de schuur, onder de indruk van jullie wandelverhalen en het lopen door Corona, niet kunnen werken in de horeca en het goede doel: mywalkings.com, super!! Leuk dat wij jullie hebben ontmoet en nog veel wandelgang in het mooie Fryslàn!

Geef een reactie