Donderdag 11 Maart | Dag 35 | 413,6 KM | € 10.440

Wauw wat een wind! Wel handig zo’n natuurlijke fohn!

gaat best snel en pluist minder (denk ik)

Lekker op het gemakkie. Als je naar buiten kijkt dan heb je al geen zin meer 😩

Afscheid nemen van onze gastheer Ate van het Koetshuis in Jelsum. Een heerlijk vakantiehuis echt op het platteland. Als je even weg wilt van de drukt dan moet je hier zijn!

Maar goed we moeten naar het volgende punt, Leeuwarden! Ik heb 3 broeken, 3 jassen en een bodywarmer aan dus moet wel lukken allemaal.

niet normaal die wind, tis echt tegengas geven

On our way! Zo, als je dan door de weilanden langs het water loopt dan is het wel een wedstrijdje met de wind.

klaagbak 🙃

Als we Leeuwarden in lopen komen we 2 wandelaars tegen, de man vraagt, hm wat heeft dit te betekenen? Wij ons verhaal vertellen en onze flyers waren op dus lang leve de vlag met QRcode, werkt ook gewoon.

Marijke en Barend, volgens mij hebben ze denk wij binnen 10 minuten een donatie gedaan.

Lekker doorlopen zien we deze schuit liggen. Toeval bestaat gewoon niet!

Let op de tekst op de boot!

We komen in het centrum van Leeuwarden aan. Lunchen op een “bankje” of een soort steen. Heerlijk broodje met gebakken ei, wat lekker kan dat zijn. Ik moet natuurlijk weer plassen en ging een bedrijf binnen. Eigenlijk wist ik het antwoord al in ik was ook even niet in vorm dus ik kom met een volle blaas naar buiten. Een paar minuten later komt de eigenaar  nieuwsgierig naar buiten. Wat zijn jullie aan het doen? Ik zat binnen 1 minuut alsnog op het toilet, met de melding dat ik volgende keer iets meer moeite moet doen om dit voor elkaar te krijgen. Oké 👍🏻

Peet heeft nog een praatje met hem en we wisselen telefoonnummers uit vanwege een oude bekende van beide heren. Mannen samen op de foto …

Jacco van Vis & Dis

We lopen verder in Leeuwarden centrum, wij vinden het een leuke stad maar het is er erg stil. Dat kan komen door Corona maar het weer helpt vandaag ook niet echt mee. Op weg naar de Amac Store voor een extra kabeltje (je wordt toch helemaal debiel van al die verschillende kabeltjes/aansluitingen?) lopen we langs de The Tosti Club. Serieus net geluncht maar iemand had nog trek in een tosti. Wij naar binnen mooie winkel zeg. En dan ook een jaar geleden geopend dus weinig of geen steun van overheid, heftig!

Giovanni

We gaan alsnog naar de Amac maar waren weer vergeten dat je dit bezoek van te voren moet plannen. Vreemd wel als je bij een willekeurige belwinkel altijd welkom bent maar goed we hebben het maar laten varen.

Richting hotel, dus weer stukkie terug. We horen gezelligheid op straat. Eff kijken dan maar!

De wind overstemd helaas het geluid van de video 😅

Nog een keer op naar ons hotel. De vlaggen zaten allebei in Peet zijn rugzak in verband met de hoes over onze zakken ter bescherming van de regen. Peet was klaar met het gewapper van 2 vlaggen naast zijn oor dus voor de universiteit Groningen/ campus Leeuwarden op een bankje gaan we dit fiksen. Daar zit een dame die dolenthousiast roept: ik heb over jullie gelezen op Facebook! Hoe leuk is dat, de krant hadden we al meerdere malen meegemaakt maar Facebook nog niet. En dan moeten we natuurlijk op de foto.

Inke zo enthousiast!

We gaan weer verder en lopen door een winkelstraat, ondanks dat het niet druk is ziet het er gezellig uit, even iets gezonds kopen!

En door, raken we een stukje verder toch weer aan de praat. Jullie moeten naar omroep Friesland. Hmm dat is al de 3e keer dat we dit horen vandaag en ik had al gezien dat we daar vlak langs (voor zover je dit wandelend zo kan noemen) zouden lopen. Dank je wel voor de tip!

Anne, jij staat bij het duwtje in de rug 😂

Wat gaan we nou doen? Even Bas bellen, hij gaat bellen met de omroep en wij lopen er vast heen. Ik heb wel tegengestribbeld hoor, ik geloof gewoon niet dat als je ergens binnen valt je gelijk op “TV” komt. Maar goed hoe ver kan het om zijn? Binnen 10 minuten horen we dat ze super geïnteresseerd zijn voor de radio uitzending. En dat gaat telefonisch dus wij weer de andere kant op alsnog richting hotel.

We lopen de stad uit en ja hoor daar is de wind weer, en hoe, je kan gewoon vooruit “leunen” zonder dat je valt. Maar een paar km achter elkaar maakt het wat minder leuk.

Eindelijk mogen we afslaan en dat scheelt gelijk. Komen we man met hond tegen. Praatje over wat wij doen. Mag de hond op de foto? Tuurlijk! Wil je erbij natuurlijk

Kara en Marcel

Het zijn weer de laatste loodjes, inmiddels heb we zon en wind en da’s een ding als je teveel kleding aan hebt. Maar we hebben het natuurlijk weer gered. Kijk deze vreugde.

Blij we zijn er!!!

En nu denken jullie natuurlijk einde blog, nou niet, er moet nog even een radiointerview gegeven worden voor omroep Friesland. De bedoeling was voor 18 uur maar dat werd na 18 uur en moest het liefst via een vaste telefoonlijn 🤔 Hm oké, wij naar de receptie en hebben we het kantoor van Van der Valk Leeuwarden mogen gebruiken voor het interview. Hoe tof is dat?

Jut en Jul @ the office

Voor iedereen die denkt waarom heeft Chell geen stoel, die heb ik afgeslagen en ik hou er af en toe van om op (niet aan) de grond te zitten 🙈

Maar in ieder geval dan je wel receptie Van de Valk voor jullie medewerking!

Peet zijn collega aan de overkant Dirk Jan

Nou lieve volgers, het was weer een bewogen dag, morgen doen we een rondje Leeuwarden, fijne avond 😘

3 gedachten over “Donderdag 11 Maart | Dag 35 | 413,6 KM | € 10.440

  1. Dit is fantastisch mensen, wat een moed, wij zijn zelf ook wandelaars, weet wat jullie als beginnende wandelaars doormaken, alle respect, wij gaan doneren. Succes op jullie verdere wandelpad!!

Geef een reactie