Woensdag 10 Maart | Dag 34 | 399,2 KM | € 10.102

Wat hebben wij lekker geslapen! We hadden zo’n Swiss Sense bed waarvan je het hoofd en voeteneinde naar boven en naar beneden kan doen? Heerlijk wel even wennen welk standje we willen.

Ontbijt komt om 08.30 uur, jeetje dit is wel het uitgebreidste ontbijt wat we genoten hebben tijdens ons avontuur.

Eitjes, Pannenkoeken, Yoghurt, Tonijnsalade, Eiersalade, bizar veel vleeswaren en kazen, vers fruit en koffie en thee.

Even nog wat telefoontjes plegen en dan gaan we weer op pad. Alice, de vrouw des huizes neemt alvast afscheid van ons en Ferry de man des huizes laat ons nog een en ander zien op het terrein. Wat een oprecht aardige mensen!

Ferry wilde niet op de foto maar hij heeft de vlag toch net niet goed voor gezicht gehouden 🙈

We gaan op pad, richting Leeuwarden.

We waren nog geen 200 meter onderweg en weer een leuk gesprek, verder op pad slaat een bijna een dame voor ons op de vlucht … Die dacht dat we van een politieke partij waren (alweer). Nee hoor, wij leggen ons verhaal uit. Blijkt zij horecaonderneemster te zijn en we moeten even een foto voor haar kroeg maken!

Ria van Café ‘t Hoekje in Ferwert

Tuurlijk, wij weer terug het dorp in en een leuk gesprek gehad. Ze gaat het wel redden omdat ze daarnaast een snackbar heeft die het gelukkig goed doet tijdens Corona tijd 👌

Deze jongens zijn de verwarming aan het vervangen nu de zaak toch dicht is, superleuke gasten. … Werkt door de week als loodgieter en in het weekend op de kermis. Hij hoopt daar snel weer te kunnen staan.

Bram & Willem dank je wel voor jullie gezelligheid!

Nogmaals gaan we richting Leeuwarden. We komen terecht langs de provinciale weg, dat is bewust omdat we daarna nog door wat dorpjes heen kunnen lopen in plaats van alleen maar weilanden. We lopen langs autobedrijf Willem Faber. Daar staat een Vespakarretje geparkeerd. Die vinden wij allebei zo leuk. Zullen we wel of niet? Tuurlijk we gaan wel. We hobbelen het terrein op en strandden eerst bij het woonhuis. Onze missie uitgelegd, dit moet even overlegd worden … Helaas doet de Vespa het op dit moment niet maar er staat gelukkig nog ander speelgoed.

Peet krijgt ook nog zalf mee voor zijn rug hoe lief! En een bakkie koffie, lekker hoor!!!

Willem en Stefanie. Kanjers!

Verder op weg, zijn wij in onze linker ooghoek deze tekening op de gevel. Tja wat doe je dan? Toch maar op de foto?

Op de gevel van Van den Berg Isolatiehandel.

Jeetje weer iets onverwachts, we lopen langs de pannekoektrein in Marrum, jammer dat tie niet open is hadden we wel gelust een pannekoekie.

Gelukkig komen we een bezinestation met garage tegen. Lekker een warme chocolademelk. Helaas, maar wel koffie. Aangeboden door Marjan. Leuk gesprek gehad en lekker even bijgekomen.

Marjan van autobedrijf Bremer en de Shell

Daar checken we ook even iemand die ons misschien wat meer volgers zou kunnen bezorgen, dus zoeken op Facebook naar The Happy Activist… Dan volgt een verrassing … Gewoon even op klikken de link doet ‘t dan wel weet even niet hoe ik dit op moet lossen 😬

Hoe gaaf is dit? Supertof van The Happy Activist!

Gelijk weer energie gekregen krijgen, we het volgende telefoontje. Dat telefoontje is een schot in de roos …

En dan gebeurt waar iedereen ons al de hele ochtend voor waarschuwt. Het gaat regenen, op zich is dat niet zo erg máár de bijhorende aangetrokken wind is een stuk minder. Wind tegen en niet zo’n beetje ook! Zou het echt zo zijn dat als je minder weegt dat je in dit soort situaties harder moet werken? Geen idee maar het voelde wel zo.

Uiteindelijk komen we aan in Jelsum, werkelijk in de middle of nowhere. Wel een mooi plekkie, we worden ontvangen door een schaap, een mini koe en de hond. Waar kunnen we boodschappen doen? In Leeuwarden! Whaaat jeetje, jullie mogen de fietsen wel lenen. Elektrisch gelukkig. Even een theetje en dan naar de super. Nou gelukkig was de fiets elektrisch anders was het minder leuk geweest.

Ik rij met de fiets de schuur in en parkeer deze zie ik Peet helemaal nergens? Ik wilde net rechtsomkeer maken zie ik in de verte een kleine groen stip aankomen… Peet zijn accu was leeg en ik was vol gas aan het “fietsen” dus heb niets doorgehad. Dat was even zo’n sjachie momentje.

Maar lekker stamppot spruiten met een worst en stamppot witlof met cordon bleu. Ik weet nou nog steeds niet of het met het lopen te maken heeft of niet maar normaal zou het niet eens in ons opkomen om dit te kopen maar wij vinden het superlekker!

Tijd om de dag af te sluiten.

Fijne avond lieve volgers 😘

Geef een reactie