Donderdag 04 maart | Dag 28 | 352 KM | € 9.195

De plannen zijn ietwat gewijzigd. We maken de komende dagen een tussenstop in Assen omdat we onderweg een idee hebben gekregen voor een nieuw project.

Aangezien we verder en verder van Assen zullen geraken was dit tijd en kilometer technisch de beste optie.

Contact opgenomen met de accommodatie in Ferwerd om te vragen of we de boeking om kunnen zetten naar zondag? Geen probleem. Dus dat is geregeld. 

Appartement schoongemaakt, dat was wel het minste wat we konden doen. We hebben daar 3 dagen mogen verblijven. Eveline is een top gastvrouw. Door haar hebben we aardig wat meegemaakt maar het in nu tijd op te gaan.

Tjeerd van het museum nog even gedag gezegd en beloofd dat we zeker nog een keer terugkomen als alles weer een beetje normaal is.

Op naar de boot, we weten van de heenweg dat we onderweg een bierbrouwerij tegen komen. Wij hopen dat er vandaag wel iemand aanwezig is en dat we dan even achter de schermen mogen kijken.

We hebben geluk. Eva is thuis en wil ons met alle liefde de brouwerij laten zien. We beginnen bij het biercafé.  Wat een leuke ruimte! Tegelijkertijd neemt Peet zijn eerste interview af …

Daarna naar de brouwerij. Het ziet er helemaal top uit! Maar net als in de de Randstad gaat het op Ameland net zoals bij ons. Er is stroom voor grootverbruik aangevraagd en de maximale realiseringsdatum zou binnen 18 weken moeten zijn. Die termijn is morgen verstreken en het ziet er niet naar uit dat dit tijdig geregeld is. Het is serieus een kabel van een elektriciteitskast naar de brouwerij en dat is welgeteld 20 meter. Bizar toch, deze mensen willen lekker bierbrouwen, hebben al allerlei ellende meegemaakt door Corona qua financieringen, toeslagen die niet toegekend worden en van het welbekende van het kastje naar de muur! T’is triest maar gelukkig zijn deze mensen dan wel weer zo verstandig om allebei een andere baan ernaast houden. Slim!

We gaan weer op weg. Dan horen wij wacht even ik heb nog wat voor jullie. De video is “mislukt” maar dit is wat mee hebben gekregen

lief en dank je wel voor de uitgebreide rondleiding

Op naar de dijk, daar komen we de mannen weer tegen.

We moeten ook nog even langs de boot van Klaas.

We lopen nu “onderlangs” naar de veerboot. Toch weer koud maar wel eindelijk zicht met geen mist 😇 Mooi, mooi, mooi! Kijk die Scholeksters dan … We komen aanlopen en dan sluiten ze weer achteraan 🙃

We arriveren een uur te vroeg bij de boot. Dit gebruiken we voor het bijwerken van het eea aan administratie. Peet gaat lekker door met de acquisitie.. Er zijn 3 tieners boven in de wachtruimte aan het kaarten. Niet valsspelen he jongens? Nee natuurlijk niet meneer. Verhaal uitgelegd en blijkt dat een leraar de ziekte CF heeft. Hij is nu 39 jaar, kritieke grens. Joppe vond hij zo tof dat hij € 5,00 heeft gedoneerd. Top Joppe!

Dan op de boot, we zitten naast een gezin met 2 kindjes. 3 en 1 jaar zijn de kindjes. Het kindje van 3 valt van de bank. Huilen, huilen, huilen en Peet komt net van het toilet. Peet heeft wel en kadootje voor die arme kleine, een taaibandje! Gelukt, geen tranen meer en ze wil met ons meelopen door Nederland 😂 Zo schattig. Helaas door de leuke gesprekken zijn we vergeten hiervan een foto te maken.

Van de boot af. We lopen Nicole uit Assen tegemoet. Onze moeders komen over 2 dagen ook naar Assen toe. Die hebben we al 4 weken niet gezien terwijl ik (Chell) haar elke dag zie … Mooi want hierna komen we een eind van Assen vandaan en is dat wat moeilijker te regelen.

Dus lieve volgers, er staat veel op het stapel wat we ook nu weer niet gelijk kunnen delen met jullie. 

Tot morgen 😘

3 gedachten over “Donderdag 04 maart | Dag 28 | 352 KM | € 9.195

Geef een reactie