Woensdag 03 Maart | Dag 27 | 340,6 KM | € 8.850

We beginnen de dag rustig, om 07 uur een bakkie koffie om 11 uur hebben wij een afspraak. Dus geen gehaast deze ochtend.

Rustig begin van de dag even Journaaltje kijken & Goedemorgen Nederland

Onze afspraak lijkt niet door te gaan horen we via via. Maar de meneer waar we de afspraak mee hadden wil ons nog wel graag even zien. Tuurlijk geen probleem lopen we even naar de overkant naar het museum.

Het was de bedoeling dat wij in een oldtimer een stukje door het dorp zouden rijden. Maar dit kan niet doorgaan door de weeromstandigheden. Deze auto heeft geen verlichting en richtingaanwijzers en dan mag deze met MIST niet de weg op. 

Jammer wij hadden ons hier wel op verheugd en de directeur van het museum ook. Kunnen we dan niet op eigen terrein een heel klein stukje? Ja dat kan wel… Eerst een andere antieke auto de garage uitgeduwd en ja hoor daar komt, schrik niet een Buick uit 1909 naar buiten gereden.

Dus hup Peet erin, maar er blijkt toch wel een en ander verandert te zijn in de loop der jaren 🤭

Toch maar even vragen hoe het werkt het zou toch te erg zijn als we hier schade aan rijden?

En gaan!!!

Buick 1909 dus minimaal 111 jaar oud …

Tjeerd, de eigenaar van het museum vindt het helemaal leuk en vind het geen moeite. We zetten de hele handel weer binnen, maken nog even een praatje en beloven dat we morgen afscheid van hem komen nemen. Volgens mij is Tjeerd een ietwat ondeugende man en zie ik de pretogen van mijn vader in hem terug.

We gaan op pad. Het is zeer mistig (alweer) 4e dag op rij en het voelt als -3 zegt mijn telefoon. Dus ik heb 5 lagen aangetrokken en toch voelt het niet warm. We wilden naar het strand maar hebben een afslag eerder genomen hopend dat we iets minder wind zouden hebben. Het pad loopt dwars door de duinen en er wordt gewaarschuwd voor dieren die er rond kunnen lopen en onverwachts zouden kunnen reageren?!?

We komen geen bijna geen mens tegen en vooral veel vogels, heel veel vogels…

Even vragen wat de handigste route is … Met deze 2 vrolijke heren hebben we gelijk een klik, hahaha komt alleen maar ellende uit. Grappig is dat dan loop je daarna toch weer een stukje makkelijker.

Glenn & Oester (ik geloof er niets van 🤭)

We gaan richting strand. Daar lopen wel wat mensen maar daar is het zo mogelijk nog onbehaaglijker. 

Op naar de vuurtoren, waar is tie eigenlijk? We zien ‘m helemaal niet en besluiten toch maar weer door de duinen te lopen, was toch iets meer beschut en ja hoor daar staat tie.

Via het dorpje Hollum willen we weer teruglopen naar ons “thuis” Ballum. Maar Hollum ziet er heel verlaten uit en wij besluiten de kortste route terug te nemen. Er staan hier ontzettend veel paarden maar helaas hebben we vandaag geen appeltjes bij ons.

We zijn relatief vroeg thuis vandaag, het gemiddeld aantal kilometers per uur lijkt omhoog te gaan, mag ook wel na bijna 4 weken 🤪

We hebben weer een aantal fijne donaties binnengekregen vandaag. Vaak weten we niet van wie maar het is wel lekker motiverend.

Morgen gaan we terug naar de wal. We verlaten Ameland met de tranen in ons ogen, het is zo mooi hier en wij hebben het alleen nog maar gezien met mist. Hier willen we op zeker nog een keer terugkomen in een andere tijd, zonder Corona, met op winkels en horecabedrijven en bij voorkeur in de lente of zomer én zonder mist. Het kan niet anders dan prachtig zijn.

Ik ben nog even een frisse neus gaan halen, ik zag zowaar een politiewagen voorbijrijden. Sirenes heb ik niet meer gehoord sinds we 6 dagen geleden Groningen hebben verlaten (behalve Peet zijn brandweerauto actie) en ik hoor … Alleen maar vogels! Wat een verschil met de Regio Rijnmond.

Morgen gaan we naar Ferwerd. Ons doel voor de dag erna is Leeuwarden. Als we nou nog maar kunnen wennen aan de grote stad 🙈

Wij zijn weer klaar voor vandaag, niet een heel spannende dag maar wel lekkere donaties binnengekregen. Fijne avond lieve volgers 😘

2 gedachten over “Woensdag 03 Maart | Dag 27 | 340,6 KM | € 8.850

Geef een reactie