Dinsdag 02 Maart | Dag 26 | 327,8 KM | € 7.015

We beginnen de dag “rustig” vandaag. Wel vroeg wakker, we zaten om 06.00 uur al aan de koffie … Even checken of ons artikel geplaatst is in het Friesch Dagblad en jawel om 06.02 uur zaten we ons verhaal te lezen …

Leuk stuk toch?

Boodschappen doen bij de super aan de overkant voor het ontbijt, een dorp heeft toch ook wel weer iets, alles lekker dichtbij en het wordt al snel ons kent ons. We krijgen een boodschappentas van Ameland.

Eitje met spek en dan roept Eveline onderaan de trap. Ze heeft loopfietsen voor ons geregeld maar we kunnen ook nog even een kijkje nemen in het Nobal Nostalgisch Museum?

Een museum, wij houden eigenlijk helemaal niet van musea, laatste keer dat wij daar geweest zijn was met school en da’s lang lang geleden. Maar alles voor de Stichting dus hup wij binnen 5 minuten naar beneden, op naar het museum.

Wat we daar aantreffen is ver boven verwachting. Inderdaad het is één en al nostalgie. We hebben zoveel foto’s gemaakt iets te veel voor deze blog. Ik pak er maar een paar uit 🙈

En we hebben er nog meer maar jullie kunnen beter zelf gaan kijken als jullie op Ameland zijn!

Daarna de fietsen ophalen bij dochter van de meneer van het museum. Het zijn loopfietsen, een soort step met fietsbanden en een lopende band in het midden.

Margreet wilde niet op de foto en ik eigenlijk ook nog even niet maar bij deze toch gedaan 🤪

Ik heb al jaren niet gefietst en ze zeggen dat je dit niet verleerd. Hmhm … Dus op die fiets, ik (Chell) snapte er natuurlijk weer niets van, maar goed kom maar op ben nou eenmaal geen snelle leerling 😅

Dus eerst nog even naar “huis” en dan gaan we op pad. Stuntelend gaan we op pad. Het lijkt een beetje tegennatuurlijk wat we moeten doen. Maar na een kwartiertje gaat het lekker soepel. Naar het strand!

Komen we deze pensionado’s tegen. Super leuk gesprek gehad over ons wat wij en zij allemaal hebben meegemaakt.

Toch maar even een echte strandwandeling. Komt een vrolijke hond aanlopen met daarachter 4 personen. We raken weer aan de praat. We denken ook een Rotterdam’s accent te horen. Ineens uit het niets zegt een van de personen: ik vind het zo leuk wat jullie doen ik doneer vanmiddag € 500 …

Jeetje dank je wel Marcel uit Krimpen, kom alsjeblieft een borrel bij ons drinken als we weer open zijn?

Op naar ons karwei van vandaag. We moeten ramenlappen bij een vakantiebungalow bij de mevrouw die vermeld staat in het artikel van het Friesch Dagblad van vandaag. Dus € 150 voor de Stichting 😂

Eveline onze steun er toeverlaat op Ameland legt ons uit wat er van ons verwacht wordt. Allemachtig wat een hoop ramen?!? Gelukkig was een groot deel van de buitenkant al gedaan maar niet alles, binnen moeten nog wel alle ramen gelapt worden 😩

Maar goed alles voor de Stichting, hoppeta we gaan aan de zeem. Peetje lekker buiten …

Ach ach ach wat een geklaag weer, alles voor de Stichting liefje !!!

En Chellie lekker binnen …

Gewoon geen geklaag 🙃

Wij weten wel een ding, we gaan zelf nooit van die ramen met van die “vakjes” nemen. En goed gereedschap is ook het halve werk. Maar goed deal is deal dus wij Peet iets meer onder protest dan ik hebben we onze klus geklaard.

Op met onze loopfietsen naar “huis”. Bizar mooi weer die zon met die mist. Wat is Ameland een mooi eiland! We komen weer langs de paarden, eerder die dag waren ze lekker achter elkaar aan het galopperen maar nu hebben ze er helaas geen zin meer in. Maar ze moeten toch op de foto.

Dan vol “gas” huis, we hebben trek! Jammer dan weer dat Peet z’n accu (van zijn fiets 😅) leeg is, ik denk dat dit door het gewicht van de gebruiker komt?  Dus verwisselen die handel, maar hoe werkt dat nou weer, eff bellen met Margreet. Gelukt!!!

Fietsies teruggebracht en even boodschappen doen aan de overkant bij de Spar. Het lijkt wel of we hier al maanden wonen, van links naar rechts worden we begroet!

Even een maaltijd in elkaar flansen en een blog schrijven. Wij zijn weer klaar voor vandaag en hebben wederom een superleuke dag gehad. We twijfelen over morgen, blijven we nog een dagje hier of niet? We gaan het zien …

Fijne avond lieve volgers, onze luikjes vallen dicht na weer een dag buitenlucht 😘

2 gedachten over “Dinsdag 02 Maart | Dag 26 | 327,8 KM | € 7.015

  1. Haha die fietsen! Bizar! Heel leuk jullie even gesproken te hebben. Heerlijke mensen met het hart op de juiste plek.
    Als we straks weer open mogen maken we een mooie fles open in het eigendom! Om te proosten op het leven en jullie avonturen die ik zalig vind om te volgen! Kussss

Geef een reactie