Maandag 01 Maart | Dag 25 | 313,8 KM | € 6.050

Wat een heerlijke B & B, Nij Bonga! Nij Bonga is gevestigd in een voormalige huisartsenpost. De wachtkamer is nu een woonkamer met keuken, de kamer van de apothekersassistente een heerlijk ruime slaapkamer. Toplocatie in Fryslân!

Henk en Jantina zijn fervent verzamelaars van oude auto’s en oude audioapparatuur. Tijdens het uitgebreide ontbijt een ElPee opgezet van de wereldsterren van vroeger.

Nog even een rondje in een van hun auto’s die te huur zijn bij een verblijf in hun B & B.

In de tuin staan bomen met daarin wel 9 RansUilen. We hebben geprobeerd deze te fotograferen maar het weer werkte vandaag helaas weer niet mee.

Links een foto van internet en rechts een door ons gemaakte foto! Heel bijzonder gezicht al die Uilen in de boom.

Op naar de boot naar Ameland. We moeten gebruik maken van een lift van Henk, anders komen we niet op tijd aan op Ameland waar de fotograaf van het Friesch Dagblad op ons wacht.

De boot van 11.30 uur, we hebben ‘m gehaald! 50 minuutjes bijna rust tijdens de overtocht. Even geen telefoontjes etc. Gewoon even niets behalve het vertellen van ons verhaal. 

We proberen de boot even te mogen varen, normaal was dit geen probleem geweest maar ivm de dichte mist vond de Kaptein het niet verantwoord, ander keer dan maar …

Op Ameland stond Jan op ons te wachten. Hij wilde graag een foto maken aan de dijk. Even eerst en paar testfoto’s maken en na een half uurtje was het gepiept. Op naar Ballum!

Fotograaf Jan Spoelstra wilde eigenlijk niet op de foto maar dat wil ik ook heel vaak niet Jan … Dus …

Onderweg zijn we bijna niemand tegengekomen. Wat een rust hier op Ameland. Er zijn ontzettend veel vogels en niet te vergeten vogelpoep, echt bizar! Af en toe even bellen maar het is best fris dus doorlopen is beter.

We zijn er bijna, we lopen langs de Amelander Bierbrouwerij. Nou wij vonden het alweer tijd voor een drankje maar helaas was er niemand aanwezig. Jammer deze gaan we morgen nog een keer proberen!

Eentje was wel lekker geweest 😋

We komen aan in Ballum, wat een mooi dorp is dat! Veel authentieke gebouwen.

Klokkentoren van Ballum

We lopen langs een school die uit gaat,  da’s handig  dan kunnen we alle moeders en vaders tegelijk ons verhaal vertellen. De laatste vader zegt, ik weet er alles van … Huh heb je iemand in je omgeving met CF? Nee jullie komen bij mij slapen vannacht 😂😂😂 Grappig ja dat kan natuurlijk ook!

Tijdens de laatste meters komen we en jong stel tegen. Hij blijkt in Rotterdam gewoond te hebben in de straat waar Peet 3 keer in hetzelfde huis heeft gewoond. Hij heeft gewerkt bij David ’t Hart autoverhuur waar Peet vaak auto’s heeft gehuurd. Is dit nou toeval? Wanneer houdt toeval op? Wij weten het niet meer.

Harry van de Kortekade (Rotterdam) en Sanne.

Op naar ons nieuwe “ huis”. Er loopt een man naar buiten die ons verteld waar we moeten zijn. De buurt is al aardig ingelicht over onze komst. Deze man blijkt eigenaar van een restaurant waar wij die avond een gedoneerd diner voor twee op mogen komen halen. Aan de overkant staat Eveliene op ons te wachten, we zijn “thuis”

We hebben een uurtje “rust”, even het bericht nalezen wat morgen in het Friesch Dagblad komt, leuk stuk! Die zetten we morgen op de blog.

Om 17.30 worden we opgehaald door Eveliene, we gaan Oesters plukken/rapen. Als we 15 Oesters van het juiste formaat zonder al te veel pukkels vinden dan krijgen we daar € 10,00. Tuurlijk, doen we!

Maar ahhh wat is het koud! Smerige wind en ik hoor net op het journaal dat het hier maar 2 graden was. Dus alle 3 rooie koppies.

Kijk die Peet eens op z’n Peets werken! Herkenbaar ???

Wij vonden wel dat we klaar waren maar Eveliene was een beetje streng, halve emmer afgekeurd dus we moesten nog even door 🙈

Oesterkeurmeester Eveliene

We komen nog wat mensen van het eiland tegen. Mensen die werken bij Restaurant Nes Café op Ameland. Ook deze mensen hebben niets te doen en zijn gaan Oesters rapen om even een frisse neus te halen.

Vincent en Onno van Restaurant Nes Café

Oesters afgeven en richting huis. We gaan de aangeboden maaltijden ophalen bij Restaurant de Boerderij. Even een praatje en een fotomoment met diegene die onze maaltijd bereiden.

Roland & Marijanne

Ze zijn aan het verbouwen, we zien wel een leuk item in de bar.

🚜 ingebouwd in de bar
Dank jullie wel Restaurant de Boerderij!

We zijn weer thuis, maaltijden uitgepakt, het ruikt heeeerlijk. Eveliene komt nog even een fles wijn brengen gedoneerd door slijterij Nobel.

Dan krijgen we een foto binnen van de door ons geplukte Oesters. Wij vinden het een mooie “vangst”.

Dit krijg je van een uurtje kou lijden in de Waddenzee, ze liggen gewoon voor het oprapen!

Kortom wat een mooie fantastische hectische dag was het weer. Een paar dagen geleden hebben wij gehoord dat Friezen stugge mensen zouden zijn? Niets is minder waar zoals wel duidelijk is uit onze blog.

Peet ligt al een tijdje heel hard te snurken van alle belevenissen, ik ga nog heel even tv kijken!

Morgen blijven we op Ameland, we hebben het een en ander aan klussen te doen in ruil voor een donatie. 

Fijne avond en tot morgen lieve volgers 😘

4 gedachten over “Maandag 01 Maart | Dag 25 | 313,8 KM | € 6.050

  1. Zooooo tegek!!!
    Doe Eveline de groetjes en geniet van Ameland. Zeg maar dat ik de volgende keer kom😘😘

  2. Nou dat is ook weer in de pocket ! Voor vandaag veel pleziier op Ameland en ik hoop dat je een hoop binnen haalt aan donaties !
    Tot horends
    Bollethee ..

Geef een reactie