Zondag 28 Februari | Dag 24 | 301,4 KM | € 5.940

Vandaag vertrekken we naar Holwerd. Maar voordat we dat doen eerst nog even voor de dieren zorgen. Dave uitlaten, Isabella eten geven en Rosa natuurlijk. Alleen wisten wij niet waar we dit konden vinden dus Roos was behoorlijk uit haar humeur.

Het valt niet op toch dat ik een beetje bang ben voor Roos???

Alles weer in de rugzakken en dan brengt Nicole ons weer in de buurt waar we vrijdag gestrand waren. Gooi ons maar eruit hoor Nick, we gaan fijn nog even een stukkie lopen. Wel even de vlag die Peet gisteren in elkaar heeft geknutseld installeren.

Daar gaan we weer, fris en fruitig aan de wandel.

Het is mistig, 4 graden dit weertype hebben we nog niet meegemaakt. Maar ook dit heeft wel weer wat.

Onze eerste stop is bij Q8 Dokkum. Althans dat hopen we het blijft altijd weer een spannend of er een shop bij zit. Maar we hebben geluk! Shop erbij en een hele vriendelijke dame die voor ons warme chocomel gaat regelen. Praatje gemaakt over de mooie winkel en nog wat bezoekers leren kennen. 

Swanette

Man, man, man als die Friezen met elkaar praten dan kunnen ze gewoon over ons roddelen zonder dat we dat door hebben 🙃

Dan lopen we Dokkum uit. Het is toch wel jammer die mist, wij denken in een ontzettende mooi omgeving te lopen maar zien er niet heel veel van. Auto’s toeteren naar ons en steken hun duim op. Grappig we worden gewoon al herkend en dat in Friesland. De kleur van de kleding helpt hier goed aan mee!

Onderweg komen wij deze mensen tegen. Leuk gesprek gehad en wat adviezen verkregen over de wadden eilanden, met name hoe we van het ene naar het andere eiland komen zonder weer naar wal te gaan.

Sjolle en Eeke

We lopen door Brantgum, we bezoeken daar de begraafplaats en dan zie ik in mijn ooghoek iets opvallends. In eerste instantie denk ik dat dit “nep” is. Deze kunstbloemen kan je ook kopen bij de Action. Maar toch kon ik het niet nalaten en blijkt het een echte vet plant te zijn!

Graptopetalum Paraguayense

Nog even op de foto met de plaatselijke held.

Ids Wiersma, kunstschilder
Dit is een van zijn werken

Zonnetje doet zijn best maar het wil maar niet lukken.

Dan moet er weer een sanitaire stop ingelast worden. Wederom weinig opties en geen bushokje te zien dus moet er weer geïmproviseerd worden.

Genant 🙈

We naderen bijna de plaats van bestemming.

Dan zien we dit voortuig staan. Deze rijdt niet meer en dan vind Peet het niet zo belangrijk om er zelf op te gaan zitten en heb ik de eer. Ligt het “zadel” helemaal vol met drab. Peet effe serieus? Heb ik eindelijk mijn nieuwe broek van “Decolux, gezelligheid per meter” maar hier vind ik weinig gezelligs aan. Antwoord van Peet “alles voor de Stichting schatje”. Hmmm oké dan.

De eigenaar woont aan de overkant en wij willen hem bedanken voor dit fotomoment, maar we staan voor het verkeerde raam. De buren komen naar buiten en wij leggen uit wat we komen doen. Een van de mannen kent iemand met CF en die heeft 3 jaar geleden nieuwe longen gekregen en is daardoor helemaal opgefleurd. De kleine meid babbelt er vrolijk op los dat ze hard kan skeeten, harder dan fietsers én ze is morgen jarig! Haar verjaardag wordt nu al 2 dagen gevierd door Corona zij vind het toch niet zo gezellig.

Sanne-Lyse gefeliciteerd meissie 🎈🎈🎈

Op naar onze B & B voor vandaag. Het ziet er goed uit. Na de. “incheck” moeten we snel naar de supermarkt voor iets te eten. Ook in de CooP worden we aangesproken op onze kleding. Sommige mensen denken dat wij van een politieke partij zijn. Nee joh alsjeblieft niet wij zijn NIET van D66. Verhaal maar weer even uitleggen.

Een meneer meldt dat hij gisteren zijn vrouw heeft weggebracht. Vind het altijd moeilijk dit soort dingen. Hij heeft vanmiddag aan de borrel gezeten met de buurman.

De buurman spreken we buiten, die heeft een blauwe maandag in Rotterdam gewoond en we halen verhalen op. Hij kent Delfshaven en zijn lievelingskroeg was Melief Bender. Nou die kennen wij ook wel, daar ben ik redelijk vaak krom naar buiten gegaan.

Edu heeft in Rotjeknor gewoond

Dan weer iemand jeetje waar zijn jullie van? Niet van een politieke partij meneer. Weer een leuk gesprek en zijn zoontje wil graag met een van ons op de foto.

Vrolijke Guido

Dan gaan we lekker naar “huis”, het ziet er allemaal top uit. Peet zet eff een plaatje op …

Blog is af, morgenochtend hebben we een interview met Dagblad Friesland en daarna gaan we op de boot.

Fijne avond lieve volgers 😘 | Noch in maoie jûn leave folgers 😘


	

Eén gedachte over “Zondag 28 Februari | Dag 24 | 301,4 KM | € 5.940

 1. Hoi Peet en Chel
  Weer een dag voorbij met leuke Mensen en ontmoetingen !
  Nou morgen dan de boot op , Ik wens jullie veel vaargenot en een behoude aankomst van het
  nieuwe doel !
  Ik zeg voor straks welterusten en morgen gezond weer op
  tot horens
  Bollethee.

Geef een reactie