Dinsdag 16 Februari | Dag 11 | 186,3 KM

Het is stuiterballendag. Peet is weer lekker vroeg wakker. Rond half 5 ’s ochtends. Het is weer hetzelfde, rond 07 uur bakkie koffie voor Chell en gaan.

Het papier is op dus nu staan er allerlei notities in mijn correctbook. Wij zijn er een voorstander van om zo min mogelijk papier te gebruiken als dat kan. Kan jij wijs uit mijn aantekeningen en nieuwe ideeën? Tuurlijk!

Eigenlijk krijgen we de kans niet eens om dit door te spreken, de telefoon staat vanaf half 8 roodgloeiend. Waarschijnlijk omdat we gisterenavond ongeveer 1600 nummers hebben laten weten wat ons plan is (via meerdere whatsapp groepen) Dan kom je er ook achter dat je telefoon af en toe ook wel eens een opschoonbeurt nodig heeft maar daar hebben we nu geen tijd voor.

Dus weer iets te laat het “ford” verlaten, wel al serieuze donaties binnengehaald. Kleding wordt geregeld, vlaggen zijn besteld, flyers zijn klaar etc.

We gaan weer ouderwets lopen, dat was in beginsel ons doel maar alles heeft toch iets meer voeten in de aarde dan we dachten.

Effe een tikkie sturen voor een donatie

Lopen voor een goed doel, dus een nieuw doel, we zijn hard bezig om het fundament voor dit doel te leggen en dat is waar we zo druk mee bezig zijn gedurende het lopen.

Op naar Meppel, het eerste stuk weer niet gezellig langs de snelweg maar in Meppel aangekomen weer heerlijke straten met weer te mooie huizen.

Even bijkomen

Lekker
Eff bellen

Dan lopen we door Meppel Centrum en valt ons oog op deze mooie etalage. Bloemist de Bloementuin! Wat een kleuren. Binnen mogen we foto’s maken en we krijgen zelfs nog een lekker bakkie koffie, heerlijk!

Daarna op zoek naar een 2e powerbank, eentje is niet genoeg 🤪 Wij naar binnen, ons nieuwe doel uitgelegd en ja hoor, powerbank voor nop!

We vervolgen onze weg en lopen langs een Bereneetcafé. Daar heb ik 20 jaar gewerkt … Daar wordt een filmopname gemaakt door RTV Meppel. Brutaal als Peet is heeft hij gevraagd of er ook nog ruimte was voor ons doel? Als alles in één keer goed zou gaan moest dat wel lukken 🙈

Door al deze ontmoetingen lopen we niet zoveel kilometer per uur als gepland. Dan maar eerst de lunch gebruiken.

En een plaspauze natuurlijk, dat was er gewoon niet van gekomen 😬

Dan komt de klad erin, al lopend, bellend, mailend, filmend is de energie ineens op en we zijn nog niet eens op de helft van onze eindbestemming van vandaag. We zien een zorgboerderij met theeschenkerij. Dan daar maar even een pauze. Theeschenkerij is dicht in verband met Corona meneer. Logisch!

Wat nu? We hadden al 2 liftpogingen gedaan maar niet gelukt, snap ik wel als ik kijk hoe wij er uitzien. Dat is in ieder geval volgende week opgelost door medewerking van 2 oude vrienden van Peet, Marco Streefkerk en Bolle Hans hebben dit voor ons geregeld met daarbij een dikke donatie. Mels Sitskoorn heeft ook een gedeelte van onze kledij toegezegd.

Maar goed, we dwalen af. Eigenlijk kunnen we niet meer, lang leve Safari 🙃 Even zoeken er is plek op een Appartementenboerderij de Veurdeale. In the middle of nowhere in Havelte. Heerlijk, we konden geestelijk sowieso wel wat rust gebruiken, mijn beentjes deden het nog aardig maar die van Peet (voor het eerst) deden het niet meer.

Welkom ontvangst in Veurdeale, waren nog niet helemaal klaar voor ons bezoek maar logisch we waren nog maar 950 meter verwijdert na boeking. Maar we moesten nog even boodschappen doen in het dorp, is “maar” 2.8 km van de locatie verwijdert 🤪 “Maar” … da’s wel een enkele reis.

We hebben 2 electrische fietsen zien staan, hebben wij nog nooit opgereden dus hebben we ingezet op de fietsen om boodschappen te doen. Gelukkig ging de eigenaar akkoord en konden we de fietsen zonder vergoeding lenen.

En een nieuwe pagina op onze website 🙃 Deze pagina heet “duwtje in de rug” en geeft (privé) donateurs de gelegenheid tot een korte uitspraak. Wees gewaarschuwd deze kunnen soms wat bot of raar zijn! Als je hier graag in voor wil komen neem dan contact op met Peet: 06-50286717 of Chell: 06-51553660 dan regelen we dit via een tikkie, takkie, TIKKIE!

Prakkie zit er in, honderden telefoontjes gepleegd (ook met de media) het is tijd om te rusten.

Tot morgen allemaal lieve volgers fijne avond!

www.takefive-jeansmode.nl

www.foutahandcrafted.com

4 gedachten over “Dinsdag 16 Februari | Dag 11 | 186,3 KM

  1. Zitten jullie ineens op een Gaudi bank in Barcelona… moet niet gekker worden. Wat zijn jullie toch een leukerds 😘😘😘 dikke kus!

  2. Ha Peter en Chell. Wat is het fantastisch wat jullie doen. Ik geniet als Ambassadeur van Stichting Taai enorm van al jullie belevenissen. Vooral in deze Coronatijd is het zo gaaf wat jullie doen. Blijf genieten en ik hoop jullie onderweg ergens tegen te komen. Mochten jullie nog iets nodig hebben of te wensen dan hoor ik dat graag? Wie weet kan ik jullie helpen. 1000 kussen,

Geef een reactie