Maandag 15 Februari | Dag 10 | 170,4 KM

Maandag 15 Februari | Dag 10

Code Rood! Komt dat nou wel of niet goed uit?  Peet is in ieder geval al een paar dagen één grote stuiterbal. Wordt veel te vroeg wakker en gaat dan maar in bad liggen om mij met rust te laten. Om 07.19 uur moest ik eraan geloven, wakker worden!!!

We hebben voor ons zogenaamde “geheim“ veel te doen, en al lopend zijn sommige dingen toch niet zo handig te regelen. Dus hup uit de heerlijke veren en aan de slag.

Er liggen allemaal briefjes klaar met wat er moet gebeuren. Aan de slag dan maar, om 08.00 wordt er een enorm ontbijt gebracht en wij hebben besloten om ronde 11.00 uur te vertrekken. De fietspaden zijn afgesloten en dat is vaak onze route. Dan kunnen we wat andere dingetjes aanpakken.

Uiteindelijk om 12.15 op pad. Bestemming waarschijnlijk Staphorst. Als we nog heel veel zin hebben en een beetje op tijd zijn dan lopen we nog door. Dus we boeken nog niets en zien wel waar onze voetjes ten rusten komen.

Eerste deel van onze reis was ronduit saai. We liepen langs de snelweg in de zeikende regen, regen en nog eens regen. Voor het eerst in deze dagen krijg ik het koud, shit mijn jas is niet meer waterdicht na de wasbeurt😩 Gelukkig heb ik een plan B, maar het draagt niet bij voor een schoonheidsprijs. In Elburg hebben wij een regenjack gekocht, doe mij maar maat 46 dan kan ik deze over mijn winterjas heen aan doen. Beetje te kort maar het past net, heel charmant 🙈

We hobbelen verder, zien we daar ineens in de verte Hotel de Koperen Hoogte, dat hotel van Hennie van der Most. Daar zijn we al zo vaak voorbijgereden en altijd nieuwsgierig geweest hoe het daar zou zijn. Je voelt ‘m al aankomen, twijfel, twijfel. Toch maar even bellen, voor wanneer wilt u een kamer, nou voor over een uurtje? Sorry, wij zitten helemaal vol tot 01 maart.  Huh? Dat is lang geleden dat wij zo’n antwoord hebben gekregen. Misschien zit defensie daar ook wel in om hulp te bieden aan de ziekenhuizen denken wij dan maar.

Oke, wij moeten wel precies bij dit hotel onder de snelweg door (gelukkig). Peet kan het dan niet laten om even naar binnen te wippen om te vragen of Hennie heel misschien toevallig aanwezig is voor een foto momentje? We waren echt helemaal verzopen en ik zie de receptioniste al kijken, wat is dit wat er binnenkomt? Nee meneer, meneer van der Most is hier bijna nooit, mogen wij dan een boodschap achterlaten? Ja hoor meneer als ik hem zie, maar zoals ik al zei hij is er bijna nooit maar áls ik hem zie zal ik het doorgeven!

Op naar Staphorst, gelukkig bij de snelweg vandaan, lekker zo’n weg met bomen en bijna alleen maar boerderijen. En wat zien die boerderijen er prachtig uit! Geen verfbladdertje, kozijnen top in orde en super schoon, tuin helemaal netjes, nou tis maar goed dat dit niet ons dorp is 😬 En dan zie ik ook nog een afwijkende kleur groen, dat blijkt de kleur “staphorstgroen” te zijn. Dat bestaat gewoon, minder donker en feller groen. Grappig, nooit geweten en als je er loopt valt het wel gewoon op.

Al lopend en bellend, passeren we een paar schaapjes. Ik vind ze grappig.

Hoera we komen na een paar dagen weer eens een benzinestation tegen, nou is voor ons de benzine echt niet belangrijk maar wat warms te drinken na 3,5 uur lopen is toch wel gezellig. Dan kunnen we binnen gelijk even een bedje regelen voor vanavond. 

Goedemiddag verkoopt u misschien koffie of thee? Normaal wel maar ons koffiezet apparaat lekt en is net opgehaald voor reparatie. Serieus? Heeft u misschien dan wat warm water uit de waterkoker en een soepje? 

En dan zo lief, ik kan wel even wat warm water halen voor jullie? Ja graag, en kunnen we dan een soepje bestellen? Tuurlijk tomaat of kip? Doe maar kip. En die is me dan toch een partij lekker! 

Oke, bedje regelen, we gaan voor een hotel in het centrum van Staphorst. Die zit ook vol?? Dan maar de B & B bellen die we eerder vandaag al hebben gebeld, ook vol …  Hmm ik vraag aan de mevrouw van het benzinestation, is er hier in de buurt toevallig ergens een feestje vandaag? Oh nee stom, dat kan natuurlijk niet gezien Corona. De mevrouw van het benzinestation heeft ons enorm geholpen en uiteindelijk hebben we een B & B (op de route) gevonden en de soep hoefden we niet af te rekenen. Total Rouveen 👍🏻

Even bellen, ja hoor over een uur zijn wij thuis en dan zijn jullie welkom. Top wij doen er ook ongeveer een uurtje over. Zijn er kookfaciliteiten? Ja hoor en ook een magnetron. Supermarkt in de buurt? Ja hoor geen probleem.

Helemaal goed, we gaan eerst de tassen afgooien en kijken wat er wel en niet staat. Misschien gaan we wel echt koken maar wat moeten we dan allemaal inslaan waar we niet mee willen sjouwen? We gaan het zien.

Op naar van Rouveen naar Staphorst. Komen we na een paar honderd meter de Pop-Up Store, Housemade tegen. Daar moeten we even naar binnen. Wat een mooie winkel! We lopen daar een beetje rond, hebben 2 x “hallo” geroepen maar we zien niemand.

uhhhmmm, ik weet niet zo goed wat voor omchrijving ik hiervoor moet geven … Let op hoofddeksel, tekst op fles en de oogjes 🙈

Dan duikt Peet maar even achter de coulissen. Ook weer zo leuk, Peet gaat gewoon even helpen.

Even koken, mijn hobby

Als we vertellen wat we aan het doen zijn blijkt er iemand met taaislijmziekte te werken voor deze organisatie. Het eten wat we wilden kopen kregen we voor nop en zelfs een van de medewerkers in de keuken heeft ons een slaapplaats aangeboden.

Helaas hadden we al iets anders gereserveerd. Maar wat een lieve aardige mensen allemaal.

We vervolgen nogmaals onze weg naar Staphorst …

Sneeuwmannen smelten langzaam weg in het landschap

Dan krijgen we nog een verrassing, Nicole uit Assen (die van ons oorspronkelijke doel) is onderweg van Zwolle naar Assen en moest ineens aan ons denken. Stuur even een locatie dan kom ik jullie opzoeken.

Maar wij waren nog aan de wandel dus hebben we weer gesmokkeld, we zijn een paar kilometertjes meegereden en hebben zelfs met de auto boodschappen gedaan. Helemaal top!

Aangekomen in de B & B, Iieve mensen, hoera we zijn weer op plaats van bestemming. Peet helemaal blij er staat een gitaar kan hij eindelijk weer eens een liedje voor mij zingen 😍

Peet is klaar voor vandaag, tis een beetje koud in de B & B

zo, weer 50 euries verdient 3 daagjes ophouden die muts

19.597 stappen gelopen en 12,7 kilometer. 137 kilometer verwijdert van huis en nog 50 kilometer te gaan tot ons oorspronkelijke doel. Als er iemand is die dit alles narekent er klopt van die kilometers niet veel, ik haal het gewoon van Google Maps maar dit zitten duidelijk fluctuaties in 😂

Het was een rare dag, maar wel weer een hele bijzondere.

Slaap lekker volgers 😘

En nog een sponsor!

5 gedachten over “Maandag 15 Februari | Dag 10 | 170,4 KM

  1. Bikkels, Wat een leuke blog weer! Super deze wandeling voor een goed doel! Top ook weer een nieuwe sponsor erbij. Succes nog vandaag met jullie 11de trip!

Geef een reactie