Zondag 14 Februari | Dag 9 | 157,7 KM

Zo na onze heerlijke rustdag in Elburg waar we geweldig verzorgd zijn wordt het tijd om verder te gaan. De kleding ruikt weer fris, tassen ingepakt, borterhammen gesmeerd.

Schone kleding heeeerlijk

Deze dag beloofd weer een bijzondere te worden. Peet begint de dag met 10 kilometer schaatsen op het Veluwemeer van Elburg naar Kampen samen met onze nieuwe vrienden Martijn en Daan.

Zwieren en zwaaien

Theo heeft mij met de auto afgezet in Kampen met onze rugzakken. Nog een bakkie gedaan bij Martijn thuis en hup weer in de beentjes.

Door de schaatskilometers hebben we besloten om niet naar Zwolle te lopen maar naar Zalk (je weet wel van Klazien). Naar hotel restaurant Zalkerbroek om precies te zijn.

Onderweg zien we een bijzonder natuurverschijnsel denken wij …

Als google maps ons meldt dat we op plaats van bestemming zijn dan staan we bij een boerderij? Hebben jullie hier ook een hotel?

Nee meneer, het hotel ligt aan de overkant van het spoor en van de rijksweg daarginds.

wij op de foto met Rien

Uhhh kunnen we door de weilanden en dan het spoor en de snelweg oversteken, ja ik denk het wel maar er ligt ook nog een sloot tussen …

Toch maar weer teruggelopen, 4 kilometers extra. Radio Rijnmond opgezet zodat we Feyenoord kunnen luisteren dat leidt wat af. Het laatste stuk hebben we afgesneden, door een tuin over de sloot naar de overkant van de weg. 

Best wel diep en de vraag is hoe sterk is het ijs?
En nu weer eruit klauteren

Gelukkig zijn we teruggelopen, ik geloof niet dat het een makkelijke actie was geweest het spoor oversteken en de snelweg. Kijk hoe leuk deze eenden.

Uiteindelijk komen we aan bij het hotel, ziet er niet echt vrolijk uit. Breken bijna ons arm omdat de voordeur op slot zat, briefje op het raam dat als je wilt inchecken dat we even moesten bellen. Deze dame meldde dat ze niet aanwezig was dat ze een collega ging bellen die dan de deur voor ons open zou doen.

Dat duurde ons iets te lang. Tis toch niet normaal dat je bijna een kwartier moet wachten! Teruggelopen naar het benzinestation. Voor het eerst gaan we smokkelen, we gaan een lift vragen 🤓 Het was gelijk raak, een meneer uit Doetinchem wil ons wel brengen. Top!

Trouwens, als je al meer dan een week aan het lopen bent dan is een autorit gewoon een feestje 🚘

Dus het was weer een bewogen dag!

19.424 stappen gelopen (Chell) en 12,8 kilometer. 127 kilometer verwijdert van huis en nog 57 kilometer te gaan tot ons oorspronkelijke doel

En tot slot onze eerste advertentie is verkocht 👣👣👣

3 gedachten over “Zondag 14 Februari | Dag 9 | 157,7 KM

  1. Lekker schone kleertjes! En weer een toffe verslaggeving.
    Maar… het geheim waar Chell van de week zo chagrijnig van werd is nog steeds geheim of heb ik iets gemist?

Geef een reactie