Vrijdag 12 Februari | Dag 8 | 142,6 KM

Lieve volgers,

We beginnen voor de verandering eens niet over het ontbijt want er was namelijk Breaking News (vonden wij)

Het wordt nu echt tijd voor een wasbeurt???

Dit is toch té toevallig, Utrecht => Amersfoort en we hoorden ook nog dat er mensen in Hardewijk deze klachten hadden gemeld 🤭 Wij zijn inmiddels 7 dagen onderweg, hebben niet heel veel kleding bij ons zien eruit als 2 landlopers?? Zal toch niet met ons te maken hebben?

Mocht dat zo zijn dan de zijn dan is de gemeente Elburg alvast gewaarschuwd. Dit is namelijk ons doel van vandaag.

Maar we kunnen ons ochtendritueel niet overslaan, deze keer volkomen legaal (als in betaald). We mochten lekker met z’n tweetjes gebruik maken van het ontbijtbuffet. We kunnen niet anders zeggen het ontbijt is top! (net als het avondeten gister en de kamer). Dus ontbijtje en lunch geregeld en bijna op pad.

We hadden echter nog wel een dingetje, er was geen verwarming in onze kamer en mijn schoenen zijn niet waterdicht meer. Hoe gaan we dat nou weer oplossen? Je wordt best inventief als het moet 🙃

Daar gaan we dan we dan, tis gelukkig weer prachtig weer dat wordt weer een mooie dag!

Nou ja we gaan lekker 24 kilometer wandelen.

Dan is het best jammer als je gister heel de dag een soort van geen plaspauze nodig hebt dat je om 09.15 uur al op springen staat. Da’s best vroeg en ik was in staat om gewoon ergens aan te bellen. Maar ja hoe vroeg staat een mens op in Coronatijd?  Dus maar de achterkant van een bushokje gepakt en dan maar hopen met 2 broeken aan dat je niet over je designerskibroek heen plast. Ging helemaal goed. Peet wil je eff de toiletrol uit de tas halen? Niet te vinden natuurlijk dus dan maar een sok, werkt ook 😇

En heel stuk bellend afgelegd en andere “administratieve” dingetjes geregeld die jullie binnenkort gaan begrijpen. En als de rust dan weer een soort van wedergekeerd is komt er een lekker zen momentje.

En dan weer een vreselijke lange weg, wegen eigenlijk … Bizar! Google Maps werkt soms ook niet helemaal mee of het ligt aan ons, eigenlijk wilden we langs het Veluwemeer maar niet gelukt, tegen de tijd dat we daar achter kwamen was het 4 km om. Dat lijkt niet veel maar lopend is dat echt too much.

Dan komen dit spandoek tegen, dit is niet alleen voor de Coronatijd toepasselijk maar ook als je het met z’n tweetjes zwaar hebt. Eigenlijk is deze goed voor alle tijden. Bijzonder eigenlijk dat je daar een pandemie voor nodig hebt?

Eindelijk komen we na 2 dagen weer een benzinestation tegen, is tegenwoordig ook nog spannend of deze een shop heeft maar gelukkig! Een overheerlijke warme chocolademelk 🤪

Spreekt een meneer ons aan. Huh ik heb jullie vanmorgen zijn lopen? Dat was 3 uur geleden in Hierden. Grappig toch dat zelfs op 100 km vanaf huis mensen ons herkennen. Deze meneer was post rond aan het brengen van de kerk.

Dan komt de zogenaamde 2e helft, het werd weer zwaar. 

Eindelijk komen we aan in de gemeente Elburg, niet te verwarren met de plaats Elburg wat ons eindstation is. Dan is het toch nog ongeveer 5 km.

Het laatste stuk dwars door de weilanden en een straffe oostenwind vol tegen. Met nog maar een kilometertje te gaan kon ik echt niet meer. Het einde in zicht maar toch even rusten.

En dan zijn we op plaats van bestemming, we konden nog net onze jas en schoenen uit doen en ploffen neer aan de keukentafel. Wat een warm ontvangst! We hebben elkaar 3 jaar geleden leren kennen tijdens een studiereis van de Heineken in Madrid, maar het was net alsof we elkaar vorige maand nog gezien hadden.

Na een uurtje, een drankje en een hapje verder was ons bad gevuld en onze (geleende) kleertjes klaargelegd. Heerlijk genieten.

De rest van de avond houden we maar voor onszelf 🙈

4 gedachten over “Vrijdag 12 Februari | Dag 8 | 142,6 KM

Geef een reactie