Woensdag 10 Februari | Dag 6 | 99,5 KM

Lieve volgers, hier zijn we weer met de dagelijkse update van onze belevingen.

Onze reis vandaag ging vandaag van Soesterberg naar Nijkerk. Om te beginnen moest er voor het ontbijt en de lunch gezorgd worden. Gisteren hadden we al een en ander ingeslagen bij de super. Maar zoals eerder vermeld vinden het bedrag wat wij moeten betalen voor ontbijt in hotels belachelijk. 

Dus ons ontbijt van vanochtend was een soort roggeboterham met kaas en kipfilet. Klinkt op zich goed maar dan moet je wel van roggebrood houden 😬 Met lange tanden heb ik dit achter mijn kiezen gekregen!

De lunch klaarmaken voor vanmiddag en toen we wat etensresten van gisteravond op de gang  zette ging er een walhalla voor ons open … De halve gang stond vol met dienbladen van het ontbijt… Tja wat doe je dan? Zonde toch als dit de vuilnisbak in gaat? Zie hier onze score, daar  doen we met dit weer 2 dagen mee 🙃 we heben toch onze mobiele koelkast bij ons

Dus alles ingepakt en gaan. Op naar Nijkerk!

Allereerst een leuk straatnaam, we missen nog 2 letters maar wij hebben deze straatnaam nog nooit gezien.

Natuurlijk hadden we weer een route met weer zo’n lange T…. weg op weg naar Amersfoort.  

Hier wordt je echt een beetje moedeloos van!

Maar voordat we bij Amerstfoort aankwamen zijn we door Klein Zwitserland gelopen, mooi gebied in deze omstandigheden maar ik denk ook als er geen sneeuw ligt. De route loopt dwars door de stad.

In het centrum onze gescorde lunch gebruikt, dit keer niet in een bushokje maar lekker op een bankje in de zon. Daar word ik serieus voor sneeuwpopje aangezien 😂 Weet nou niet of dat een compliment is maar ik vond ‘m wel grappig. 

Geprobeerd te plassen bij de Pearl. Nee mevrouw dat mag niet ivm Corona. Waarop Peet zegt nou dat gaat ze hier voor de deur maar in de goot zitten.  Dat mag niet meneer dan krijgt u misschien wel een bekeuring. Laat maar, ik ben inmiddels wel wat gewend.

We lopen de stad uitgaand dit enorme beest “tegen het lijf” 

Eff de hond uitlaten 😁

Tijdens een rookpauze, en inmiddels moeten we allebei plassen zitten we op een bankje bij een school. Zouden we daar dan misschien mogen plassen. Daar komen Swiebertje en Saartje weer. Voordat we de school binnenlopen zien we deze auto staan …

Hallo wij zijn bezig met een wandeltocht mogen wij hier misschien gebruik maken van het toilet? Natuurlijk zegt Teuni, willen jullie misschien een kopje koffie of thee? Dat is nou tof! Ja graag mevrouw. Een minuut later staat er nog een juffrouw bij, dat moet natuurlijk op de foto Wat een top onthaal, zo kan het ook en het geeft zo’n goed gevoel! Dank je wel MAVO Muurhuizen uit Amersfoort! Ook Teuni gaat onze blog volgen 🤪

Wat een lieve mensen!

En opgelucht weer verder, nog wel een stukkie te gaan, en raken we ietwat in de war, hier moest je toch altijd naar links???

Huhhhh?

En weer door, de pijntjes en de vermoeidheid begint weer op te spelen, de rookpauzes volgen elkaar sneller op. Dan komen we een arme jongen tegen die behoorlijk vastzit met zijn auto. Kunnen we je ergens mee helpen? Beleefdheidsvraagje natuurlijk, hebben we eigenlijk helemaal geen puf meer voor 🤭 Maar gelukkig was het antwoord nee

We naderen ons doel, we moeten nog even naar de Appie en dat is eigenlijk altijd een feestje puur en alleen om het winkelwagentje. Hup tassen af, handschoenen uit, cavia van je hoofd het is simpelweg genieten.

Aan de praat met Jolanda die deze foto voor ons heeft gemaakt, ook zij is nu volger van onze blog.

Check hoe ver moeten we nog, in mijn beleving en die van Google Maps een kilometertje. Na wat inzoomen zie ik helemaal geen hotel? F*ck het adres klopt niet! Tis nog 3,3 kilometer!  Weer die 3,3 die begint echt te vervelen! Maar goed geen keuze dus gaan maar weer. Onderweg voor de zekerheid nog maar even vragen of we de goede kant opgingen. Het antwoord ja hoor als je nou die kant op rijdt dan … Nee meneer we zijn lopend, lopend? Da’s nog wel een eindje. Nou da’s maar net hoe je het ziet hè!

Ons eerste hunnebedje tegen gekomen, nee nee Peet je moet nog effen!

Maar goed, uiteindelijk aangekomen.

Alles van tevoren betaald dus kom maar op met die kamerkaart. Mag ik jullie legitimatiebewijs zien? Serieus je bent echt de eerste die het vraagt sinds ons avontuur.

Ik helemaal geïrriteerd op een stoel in de lobby met enorme pijn in mijn/ onze voeten eerst rugzak 1 helemaal op z’n kop gezet. Daarna gevraagd of we dit konden laten zien nadat we op onze kamer waren? Dan heb je 2 van die k*tjes die helemaal onzeker worden, dit is waarschijnlijk iets wat ze niet geleerd hebben. Maar het was uiteindelijk goed.

Maar toen kwam de verrassing, willen jullie gebruik maken van het zwembad en de sauna? Huhhh dat mag toch niet? Jawel hoor jullie hebben de sauna helemaal voor jullie alleen voor een uur, en het zwembad daar moet je badkleding aan. Verkopen jullie badkleding? Nee meneer dat niet. 

Naar de kamer, het is bijna de laatste in het enorme complex, maakt niet uit joh we willen heus onze schoenen niet uitdoen.  Komen we daar eindelijk aan is er geen bad! Had ik wel geboekt. Hm een bad voor Peet is heel belangrijk dus Peet weer terug, ondertussen legitimatiebewijs zoeken heb ik ineens een ei in mijn hand? Zeker een geintje van Neef Rob? Oh nee die hadden we serieus na de eerste overnachting meegenomen uit de B&B. Gelukkig was het geen zacht gekookt eitje dus geen schade.

Binnen een half uur zaten we in de sauna en hebben lekker zonder badkleding gebruik gemaakt van het zwembad. Dus dat!

Status 32.909 stappen, 21,6 km. Van huis verwijdert 81 km en tot ons doel 123. Morgen gaan we naar Hierden (nabij Hardewijk)

Tot morgen lieve volgers, wij zijn kapot! 

3 gedachten over “Woensdag 10 Februari | Dag 6 | 99,5 KM

 1. hallo Zwieberteje en Saartje, wat een avonturen allemaal, het lijkt wel een stripboek van pinkeltje ofzo.
  Dit was dan dus ‘ Pinkeltje in het grote mensen zwembad’.
  Ik weet niet of jullie het in de gaten hebben maar ik denk dat inmiddels aardig wat mensen jaloers zijn geworden op de manier hoe jullie dit allemaal weer doen. Echt fantastisch.
  Ik zou zeggen , Slaap lekker en op naar het volgende avontuur van Pinkeltje in wonderland.
  Veel liefs van Roel en Mar XXXXXXX,
  Oja , morgen zijn jullie denk op de helft

  1. Ja! Gelukt. Kan ik eindelijk mijn lieve neefje Swieb en Chel Saar volgen. Hou vol schattebollen, we genieten van jullie avonturen 😘

Geef een reactie