Dinsdag 09 Februari | Dag 5 | 77,9 KM

Lieve volgers, de zonsopgang vanaf de 19e verdieping.

Ons doel voor vandaag Kontact der Kontinenten in Soesterberg.

Ontbijt bij Van der Valk hebben we in onze spontane gierigheid overgeslagen. € 15 p.p. vinden wij nog steeds een fors bedrag. Gelukkig stond er naast de lift een onaangeroerd plankje met kaas en vleeswaren van een van onze medebewoners. Zelfs de folie lag er nog op, handig, dit kon zo in de tas 🙈

Op weg dan maar 18 kilometer te gaan, in beginsel dwars door Utrecht. Proberen we daar gelijk een zonnebril te scoren dat is wel fijn. Bij de kringloopwinkel misschien? Komen jullie maar binnen hoor kijk ik even waar ze liggen. Hup binnen een paar seconden 2 brillies gescoord. Wat krijg je van ons? Een hele fijne dag! Nou ja 2 brillen voor nop.

Aan het einde van de straat vragen we een vrouw wat de leukste route naar Soesterberg is, lopend … Lopend? Dat menen jullie niet, blijkt deze vrouw jarenlang in Rotterdam gewoond te hebben en een vriendin in Delfshaven te hebben. Wat is de wereld toch klein, dus genetwerkt hebben we ook weer.

Verleiding kom je onderweg ook tegen 🤓

Tijd voor een take away bakkie, ook daar weer leuke mensen leren kennen met hele handige invouwbekers, nemen geen ruimte in en zorgt ervoor dat wij het milieu wat minder belasten. Wederom een leuk gesprek.

Als we zo door gaan zijn we niet voor donker op onze bestemming dus gas op laten we maar zeggen. Wat is Utrecht mooi zeg! Tijd voor een kleine pauze. Dan slaat het noodlot toe, Peet zijn zonnebril wat een Sinner bleek te zijn is gebroken in zijn zak 😩 Hevig teleurgesteld lopen we maar weer door.

Nog een paar sfeer impressies

Nog een keer uitrusten 🤔

Als we Utrecht verlaten richting de Bilt hebben we een minder gezellig enorm lange T … weg. De auto’s razen langs ons heen en er zou voorlopig nog geen eind aan komen. Tijd voor een lunch in het welbekende bushokje. Dat was niet zo’n goed plan, er lag namelijk vlak voor ons een enorme smurrie van sneeuw, pekel en nog meer vieze substanties. Helaas niet zo goed voor mijn witte outfit voor zover deze nog wit was. Geen lunch dus maar wel een designerbroek aan overgehouden.

Beslissing genomen om af te wijken van de kortste route, we gaan via Bos en Duin, op de kruising alsnog de lunch gebruikt op de vangrail. Het valt op dat er zo weinig bankjes op de route zijn, iets waar je niet op let als je alles met de auto doet. Deze route is in ieder geval mooier/ leuker, we zijn inmiddels alweer aardig moe en de moed zakt er een beetje in. 

Allebei NPO1 opgezet, oortjes in en dat was de truc, dan wordt je aandacht afgeleid en loop je makkelijker door.

Dus de gang zat er weer lekker in, even plassen bij de MacDonalds, want op deze route staan huizen waar je nog niet eens aan kan bellen. Allemachtig wat een kasten, wij zijn benieuwd wat je moet doen om in zo’n huis te kunnen wonen.

Via Huis te Heide komen we in Soesterberg aan, eindelijk. Nog even naar de Plus, ontbijt en lunch voor morgen regelen en hup naar ons hotel. Dan komen we serieus tegen wat oorspronkelijk onze wandelroute had moeten zijn. Toeval?

Eindelijk komt ons hotel in zicht, máár we moeten helemaal omlopen naar de ingang? Hatelijk als je pijn in je voeten hebt. Toch maar een hek proberen of deze opengaat en ja hoor we hebben geluk. Wel nog het verkeerde gebouw ingelopen maar eindelijk gearriveerd.

Morgen gaat de reis naar Nijkerk.

Status 28.289 stappen en 18,2 kilometer verder. 

62 kilometer van huis en 142 kilometer te gaan.

Nu eten 🍷🥙🍴

Fijne avond allemaal 😘

2 gedachten over “Dinsdag 09 Februari | Dag 5 | 77,9 KM

Geef een reactie