Maandag 08 Februari | Dag 4 | 59,4 KM

Heerlijk geslapen en om half 8 op om de koeien te melken. Niet zo heel handig als je een witte jas en een witte skibroek aan hebt maar goed. 

Wat een lucht zeg als je daarbinnen komt als je net een minuutje uit bed bent, en werkelijk alles zit onder een ondefinieerbare substantie waarvan ik vrees dat ik weet wat het is 😅

zie de smurrie op de grond 🤭

Vader en zoon hebben ons een en ander verteld over de gang van zaken op een melkveebedrijf en ons gewaarschuwd als een Klazina of een Berta haar staart omhoog doet dat ze dan moet poepen. 

Stond daar echt niet op mijn gemak aangezien we niet zo’n grote koffer bij ons hebben zoals we die normaal hebben als we op reis gaan 🥺 Erg veel ruimte om uit te wijken was er niet maar het is goed gekomen.

Maar toch zijn het wel “schattige” dieren, intelligent, weten 2 x per dag precies wat ze moeten doen en welke route ze moeten lopen, natuurlijk wel gestuurd door het voer.

Daarna een bakkie en ontbijt, lunch vast klaargemaakt. Nog even wat gekletst met de vrouw des huizes en de route voor vandaag uitgestippeld. Het wordt deze keer een hotel met bad, route technisch leek ons Van der Valk Utrecht het beste.

Rond half 12 onze gastvrouw en de Bambi’s gedag gezegd en op weg.  Gelukkig had rijkswaterstaat zijn werk goed gedaan, vandaag was fietspad beter begaanbaar. Binnendoor lopen we naar Nieuwegein.

En ja hoor daar beginnen we weer met de loopneus die ik gisteren vergeten ben te benoemen. Volgens mij hebben wij op een dag geproduceerd waar we normaliter de eerste 4 jaar van ons leven over zouden doen. Ik weet zeker dat onze moeders op dit vlak niet trots op ons waren geweest 😬

We hebben maar gelijk even opgezocht waar dit door komt al hebben we wel een vermoeden: Bij koud weer moet de neus slijm produceren om de koude, droge lucht die je inademt te bevochtigen en op te warmen. Ah logisch!

En natuurlijk moest ik weer plassen, nou ben ik normaal niet zo moeilijk maar met 2 broeken aan wordt het toch wel een uitdaging. Gelukkig zijn er onderweg mensen zo vriendelijk om je binnen te laten en gebruik te laten van het toilet. Je weet in deze tijd toch nooit helemaal zeker wie je binnenlaat toch? Zeker als er een soort “Swiebertje en Saartje” voor je deur staan 🤭

Verder op weg naar Nieuwegein, gelijk even boodschapjes doen. Geen diner deze keer we gaan ons zelf verwennen bij Van de Valk, scheelt weer gewicht in de rugzak.

Onderweg nog even een sneeuwpopje gebouwd en weer verder!

Een bekertje koffie & thee met applepie gescoord bij de Mac en door naar ons hotel, weer leek het laatste stuk zwaar, lijkt wel of het tussen je oren zit máár het was de meest soepele dag tot nu toe!

19.502 stappen gezet, 12,6 kilometer, 48 kilometer van huis en nog 158 kilometer te gaan tot eindbestemming 🚶‍🚶‍♂

En nog een leuk filmpje uit de lift op weg naar de 19e etage.

In de lift

Fijne avond allemaal 😘

6 gedachten over “Maandag 08 Februari | Dag 4 | 59,4 KM

  1. Zoooooo geweldig! Alweer een aardig eindje gestiefeld. Ondanks de kou en de stinkende stal levert het wel mooie/ leuke plaatjes op! 🙂 😉 Succes nog met de resterende 158 km’s

    Fijne avond!

  2. De elfstedentocht over land! Wat leuk om te volgen Peet en Chel en wat zien jullie er koud uit bbrrrr! Respect ✊
    Dikke knuffels van ons! San en Mars

Geef een reactie