Zondag 07 Februari | Dag 3 | 46,4 KM

Na een avond bij het haardvuur met veel te veel lekkere hapjes, iets te veel drank en een hoop gezelligheid toch de twijfel toen we naar buiten keken in de witte wereld. 

Eerst maar een goed ontbijt en een behoorlijk aantal bakkies koffie. Even testen of de korte (loop)dag van gisteren effect heeft gehad.

Om 11 uur onze skikleding aangetrokken, wandelschoentjes aan en de route uitgestippeld. We hebben een tocht van 13,1 kilometer te gaan. Neef Rob, Saskia, Rowena en Wesley heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid!

Op naar B&B Bakhuis het Oude Klooster iets voorbij het centrum van Montfoort. Advies van Neef Rob om door de Snelrewaard te lopen. Dan hoeven we niet langs de provinciale weg te lopen. Goede tip, er was goed “gesneeuwschuift” en gestrooid en er reden nauwelijks auto’s op de weg.

Trouwens of misschien moet ik de “s” weghalen, ik heb vanmiddag gehoord dat dit mijn wittebroodsweken zijn. Wat heb ik het toch weer getroffen. Tis toch wat anders als de Malediven maar ook bijzonder laten we het daar maar op houden.

Rond half 2 geluncht aan de picknicktafel, waar je er trouwens niet veel van hebt hier als je bedenkt dat hier wandel en fietsroutes lopen. Maar goed “tafel” gedekt broodje gesmeerd en als een malle weer er vandoor, tis toch anders lunchen met een gevoelstemperatuur van -14 graden en een minuut te lang je handschoenen niet aan blijkt vrij pijnlijk.

Om 14 uur aangekomen in het centrum van Montfoort. Daar moeten we even boodschappen doen aangezien er geen eten geserveerd mag worden in de B&B en de kans niet zo heel groot is dat er eten bezorgt zal gaan worden.

Ik ben niet zo heel erg van boodschappen doen of van een bezoek aan de supermarkt maar deze keer was het gewoon een feestje! Lekker uit de wind en lekker warm voor supermarktbegrippen. Appeltje, banaantje, kant- en klaarmaaltijd stamppot witlof met ham en kaas, yogurtdrink, pakjes jus d’orange, scheerschuim (waren we vergeten) en brood voor morgenochtend. Nog een extra rondje gemaakt in de supermarkt om nog wat van de warmte te genieten. Kosten € 13, 05. Voor diegene die ons een beetje kennen zouden we in geen Coronatijd voor op z’n minst € 80 “verbrast” hebben en nooit meer in de benen gegaan zijn dus helemaal goed 👍🏻

Buiten nog even een sigaretje en op naar het eindpunt. Even hebben we nog gedacht om het winkelwagentje mee te nemen, die rugzakken lagen daar best.

Het zal geen verrassing zijn dat onze rugzakken behoorlijk veel zwaarder waren geworden en dat dit op het laatste stuk behoorlijk gaat irriteren.  Maar goed het is nog “maar” 3,6 kilometer. Nou het leek wel of die komma er niet tussen hoorde. Verschrikkelijk, deze keer wel naast de provinciale weg, het fietspad waren ze geloof ik vergeten dus met een te zware tas op een niet geschoven fietspad vol tegen de wind in met slagsneeuw of weet ik veel hoe ze het noemde op het journaal. Het voelde in ieder geval wel zo. Eindelijk hoorde ik een stem van de dame van Google Maps uit mijn broekzak roepen dat we naar links moesten.

Om 16 uur sjokken we helemaal gelukkig het terrein van de B&B op.

We zijn d’r !!!

Gelijk werden we warm verwelkomd door de eigenaresse. Ze had toch maar wat boodschapjes voor ons neergelegd en heeft direct een heerlijk kop koffie voor ons gemaakt. Mooie locatie, helemaal top in een oude koeienschuur.

Lekker ons stamppotje opgewarmd en even wat ervaringen opschrijven.

Even onze spulletjes laten drogen, je wordt best inventief als het nodig is. Lang leve de vloerverwarming, zal misschien niet helemaal niet helemaal hygiënisch zijn maar met dit soort acties moet je niet te moeilijk doen 😇

Ohhh ja ik zou het bijna vergeten, de pijntjes van 2 dagen geleden zijn weg, de blaren kapot gelopen maar daar voelen we weinig van. Wel nieuwe spieren gebruikt voelen we nu maar een warm douchie doet wonderen.

Inmiddels 42 kilometer from 🏠

Morgenochtend ochtend de koetjes melken 🐄🐄🐄. Wordt vervolgt …

Fijne avond allemaal 😘

4 gedachten over “Zondag 07 Februari | Dag 3 | 46,4 KM

  1. Jullie zijn bikkels,wij zijn ook even naar buiten geweest maar na een uurtje snel weer naar binnen.
    En dat dan ook nog met zware rugzakken…..
    Succes morgen met melken,zal wel heerlijk vroeg zijn🙄🙄🙄🙄

Geef een reactie