Vrijdag 05 februari | Dag 1 | 24,9 KM

Een half uur later dan gepland vertrokken. We zijn best een beetje nerveus 😬

Via de Algerabrug hebben we de route over de IJsseldijk genomen.  Na +/- 40 minuten de eerste stop. Even een bakkie doen bij Frank, die woont op de route. 

Maar natuurlijk zijn we niet meegereden. Het blijkt ook nog dat we gesignaleerd waren door een medewerkster van Monica, hoe bijzonder. Natuurlijk kwam Frank nog een keer luid toeterend langs. 

De lunch hebben we gebruikt in een bushokje in Oudekerk aan den IJssel. 2 verse tijgerbollen en een plakje kaas en yogurtdrink Framboos om een beetje suiker naar binnen te krijgen. Appel en banaantje gekocht bij de plaatselijke groenteboer.

5 km voor Gouderak hebben we de dijk verlaten, het is niet heel handig om daar te lopen. Dus hebben we een alternatieve route genoemd door de weilanden heen. Wat een rust, heel af en toe een fietser en heeel veel vogels. Die weg was wel behoorlijk lang, onderweg tijdens een pauze hebben we geïnformeerd hoe we op de dijk naar Haastrecht konden komen. Aan het eind van de eindeloze weg tussen de weilanden door hebben we deze weg omgedoopt tot de Lange Tyfusweg in plaats van de Lange Tiendweg. Klinkt bijna hetzelfde. Als afleiding maar wat mensen gaan facetimen. Onze lichamen beginnen namelijk behoorlijk te protesteren. Wij denken te weten hoe het voelt om een versleten heup te hebben. 

Maar goed op naar Neef Frans, die woont op de dijk tussen Gouda en Haastrecht. Even een bakkie doen en even heerlijk zitten, schoentjes uit en dan nog 3,3 km naar onze B & B. Ohohoh wat een ellende was het om weer op gang te komen! We hebben werkelijk alleen maar lopen aftellen! Maar daar is tie dan.

Om 09.30 uur vertrokken en om 17 uur gearriveerd in onze B & B.

37.605 stappen verder, 24,9 kilometer gelopen. Het is een kleine maar nette kamer, wat zijn we blij, 8 blaren rijker, stijf, last van onze heupen en nog wat pijntjes.

Foto’s volgen later heb even geen idee hoe ik dit moet fiksen. Ik ben klaar voor vandaag!

We gaan morgen maar wat minder kilometers maken denken we …

23 gedachten over “Vrijdag 05 februari | Dag 1 | 24,9 KM

 1. Wat een stoere dag , meteen 25 km. Niet lekker om morgen te starten met blaren 😬😬. Misschien daggie rust houden ( hahaha). Nee hoor, wij zijn trots op jullie 😘.
  Ps hebben jullie ook je schaatsen meegenomen want vanaf maandag kan je de rest schaatsen .
  Mar en Roel 💋

 2. Fantastisch 🤸🏽‍♂️Echt trots op jullie 🙌🏼 Dit is op zich al een hele prestatie. 💪🏼Morgenmiddag afhaken en met mooi weer oppakken is ook een optie 😅

 3. Peet en Chel waar is het eindpunt van jullie wandeling het is nog al wat.
  Maar ik wens jullie fijne dagen toe en veel plezier al is het volgens mij heel zwaar.

  Hi naar Assen, je ziet het doel alj je op de Home button klikt

 4. Wat een mooi verhaal en prachtige prestatie. Niet niks haast 25 km lopen. Het gaat jullie lukken. Assen is in ieder geval weer wat dichterbij. En de kamer in de B&B niet helemaal top, who cares als het matras maar lekker ligt om uit te rusten.
  Suc6 en plezier met de vervolg km💪🏻

 5. Lekker bezig jullie! 💪🏼
  En heel leuk verwoord, vooral dat stukje over die eindeloze weg…. typisch iets voor jullie 😂
  Ik hoor het jullie bijna vertellen.

Geef een reactie