Schoenonderhoud

Schoenen reinigen en poetsen

Regelmatig poetsen en reinigen van de schoenen verlengt de levensduur van je schoenen aanzienlijk. Leer is een natuurlijk product dat soepel moet blijven anders slijt het en kan het zelfs scheuren. Gebruik voor het poetsen altijd schoenverzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. Synthetische producten geven snel glans, maar drogen het leer uit. In onze shop verkopen wij producten van het premium schoenverzorgingsmerk Saphir. De producten van Saphir bevatten enkel dierlijke en natuurlijke ingrediënten (o.a. bijenwas).

Schoenspanners

Met Goodyear welted schoenen kun je jaren doen. Mits je ze goed onderhoudt. Na het dragen raden wij aan om cederhouten schoenspanners in de schoenen te doen. Met name het leer tussen de neus en de wreef is kwetsbaar. Dit komt omdat de voet zich daar afwikkelt. Schoenen zullen op die plek plooien krijgen en kunnen zelfs scheuren. Schoenspanners zorgen ervoor dat het voorblad van de schoen op spanning blijft en verkleinen de kans op scheuren van het leer ter plaatse van de plooien. Schoenspanners van cederhout zorgen daarnaast voor absorptie van vocht.

Schoenen repareren

Zolen en hakken zijn onderdelen van de schoen die het snelst slijten. Door deze tijdig te laten repareren voorkom je dat er onherstelbare schade aan de schoenen ontstaat. Wij hebben jarenlange ervaring met hoogwaardige schoenreparaties, onze kennis hebben wij gebruikt bij de ontwikkeling van WALKINGS. Waar je goed op moet letten is dat je niet te lang doorloopt op zolen die versleten zijn. Het is vooral belangrijk dat de rand heel blijft. Dat bepaalt voor een belangrijk deel de levensduur van de schoenen. Je kunt altijd bij ons ook terecht voor schoenreparatie. Wij bieden 15% korting op al onze reparaties speciaal voor vrienden van WALKINGS.